Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek most? Kinek...

Mihez kezdjek most? Kinek segítsek?

Figyelt kérdés
Van egy nővérem, 28 éves, 3 gyereke van. Éppen válnak a férjével. Ő éjszakai műszakban dolgozik, így azonban nem lenne megoldva a gyerekek éjjeli felügyelete. Engem kért meg... Nekem azonban Párom van, akivel együtt is élek. És bár most pocsék a kapcsolatunk, egy hete ultimátumot adtam neki, hogy vagy változtat a viselkedésén, vagy elhagyom. Azóta mindent megtesz, segít itthon, és jóval kedvesebb. Szeretne megtartani. Elmondtam neki, hogy mit mondott a testvérem, és azt mondta, hogy akkor kb. vége is van a kapcsolatunknak, mert ő nem fogja bírni, hogy minden hétköznap máshol vagyok, és ott is alszom, és csak hétvégén látnánk egymást. Ráadásul nekem suli van, utolsó szakmai év, elég húzós. Mit tegyek? Ha nem segítek a nővéremnek, akkor vagy a gyerekek maradnak felügyelet nélkül (a pici még nincs 2 éves), vagy éhenhalnak, ha a tesóm nem tud dolgozni. A másik opció, hogy azt mondom, oldja meg, és maradok a Párommal, akit már nem is igazán szeretek, viszont akkor a lelkiismeret fog gyötörni, amiért cserbenhagytam a nővérem és a gyerekeket. Nagyon szeretem őket! Mihez kezdjek most? Melyik ujjam harapjam?
2012. okt. 28. 00:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Annyira bírom amikor mással oldatják meg az emberek az életüket, és még neked legyen lelkiismeretfurdalásod hogy nem segítesz. Saját életed van, amit nem áldozhatsz fel akkor sem ha nincs párod, akkor sem ha három is van. Nyilván olyan munkát kell keresnie a nővérdenek, ami nappal, ovoda időben van.

Az én férjem testvérei is hasonlóan kiváló ötletekkel rukkolnak elő hétről hétre. Mindig félek hogy mi lesz a következő, vagy mennyi pénz kérnek. Mi se a fáról szüreteljük le, dolgozunk.

2012. okt. 28. 11:30
 22/28 anonim ***** válasza:

Kérdező (#20), ez esetben eszedbe ne jusson hosszabb távra bevállalni a nővéred problémáját, mert csak a felelőtlenségét erősíted benne, és jönni fog a negyedik szerencsétlen pasi, akibe beleszeret, csináltat egy 4. gyereket magának, majd a szerelem elmúltával elfut, "mert neki joga van"... és aztán az ötödik.... mert mindig lesznek balekok körülötte, akik megvédik a saját tettei következményeitől.

Szóval az előbb írtam egy másik kérdésnél, hogy nézetem szerint akiéé a jog, azé a felelősség. Ha a nővéred lép le egy házasságból, ráadásul nem is először, és erre nem az az indok, hogy bűncselekményt követett el vele szemben a párja, hanem az, hogy ő már nem szerelmes, akkor oldja meg... joga van nem szerelmesnek lenni, joga van nem a férje példáját követni aki - ahogy írod - változott és menteni próbálta a kapcsolatot, de akkor kötelességei is vannak, meg felelőssége is van. Ébredjen rá.

(emellett a saját pároddal szemben is igazságtalan lenne)

Ez persze nem szól arról, hogy 1-1 napokra ne segíts, ha úgy adódik, az természetes akkor is, ha az illető - mint ez esetben - vaskosan önhibájából került a nehéz helyzetbe.

2012. okt. 28. 11:55
 23/28 anonim ***** válasza:
elég gennyes dolog a nővéredtől, hogy felelőtlenül összepotyogtat egy nagycsaládra való gyereket, aztán odavágja a testvéreinek mert eszetlenül bedől az egész házassága, aztán húzza ki a trágyából valaki más, de végeredményben egy kis támogatást megérdemel, de erre ha nem akarod akkor ne engedd hogy a magad párkapcsolata is rámenjen, a párod pedig lehetne kicsit megértőbb a helyzettel, mert neki is lehetnek ügyei a tesójával vagy mással, ahol ugyanezt elvárná tőled, szóval vele is beszéld meg a dolgot, ha már most nem lehet közös nevezőre jutni egy ilyenben kár erőltetni vel a dolgot, mert egy házasságban vagy közös gyerekkel ennél sokkal cifrább helyzetek is lehetnek.
2012. okt. 28. 12:05
 24/28 anonim ***** válasza:
na akkor főleg ne vedd a nyakadba a tesód gyerekeit. Ideje felelősséget vállalnia a tetteiért. Ráadásul úgy kiugrani egy házasságból, mert már nem szerelmes, hogy nincs kész terve, hogy mi lesz hogy lesz, csak az, hogy na majd a tesóm kéznél van...
2012. okt. 28. 12:39
 25/28 anonim ***** válasza:
Ilyenkor egy azonnal készségesen ugró család a párkapcsolat szempontjából rosszabb tud lenni, mint egy harmadik fél... nincs ami arra motiválja a kapcsolatot borítani szándékozót, hogy a kapcsolat rendbehozatalával próbálkozzon, abba tegyen energiát, ne a kapcsolatból kilépést lássa vonzó alternatívának, mert a környezet készséggel leszedi róla a saját döntése természetes következményeit, a dolgok másik oldalát.
2012. okt. 28. 12:55
 26/28 A kérdező kommentje:
Nem ugrok készségesen, mert mérlegelnem kell, mi is lenne a legjobb megoldás mindenki számára. Nehéz. :( Igen, a tesóm is felelőtlen volt sokszor...
2012. okt. 28. 13:42
 27/28 Jégtánc ***** válasza:
Tudjátok,az a legszomorúbb,hogy egy kapcsolatban támogatni kellene egymást.Bármiről van szó.Egy jó kapcsolatban.Ha pl nálunk lenne ez a helyzet,akkor az én párom nem azt mondaná hogy akkor vége a kapcsolatunknak,hanem átmennénk a nővéremékhez és átbeszélnénk hogy tudnánk segíteni,hogy tudnánk megoldani a kezdeti nehézségeket.Mint ahogy régen is segítettem a nővéremnek,mert nekem az természetes...
2012. okt. 28. 21:22
 28/28 anonim ***** válasza:
Otthon Segítünk Alapítvány, kisgyermekes családokat segítő szolgálat. Itt olyan önkénteseket küldenek ki nehéz helyzetben lévő családokhoz, akiknek van gyakorlatuk gyermekgondozás terén. Remélem, tudtam segíteni!:)
2012. okt. 28. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!