Mihez kezdjek most? Kinek segítsek?
Én a tesódnak segítenék ebben a helyzetben, nem utolsósorban azért, mert sajnálom a gyerekeket. A barátod meg kapja be ha ennyit nem tud tolerálni!Mi lenne ha beteg lennél (ne adja Isten) és korházba kellene feküdnöd? Akkor nyilván azért hagyna el nem??
Menjen az ilyen pali a francba...
Szóval szerintem tesó és a gyerekei:)
Aki szerint a pali menjen a francba, nem tudom mit szólnának, ha a pasijuk bejelentené, hogy na szivi csak hétvégén találkozunk, mert a tesóm meg a gyerekei apja képtelenek megoldani a gyerek felügyeletet, úgyhogy én az összes hétköznap ugye dolgozok, meg minden hétköznap ott is alszok.
A tesója felnőtt ember, oldja meg. Ilyet kérni max. alkalmanként lehet, nem az, hogy hé figyelj már, én mindig éjszaka dolgozok, vigyázz már a gyerekeimre, tök mindegy neked mi dolgod van vagy nincs, de ez kényelmes és ingyen van, meg ha nem vállalod el, akkor majd jöhetek a család kártyával stb.
Hát én is kiakadnék, ha a férjemet csak hétvégén látnám, egész héten magam lennék, alhatnék egyedül, mert a testvére gyerekeit pesztrálja, aki képtelen mást kitalálni. EDDIG hogy volt? EDDIG jó volt az apjuk? Most azért mert válnak már nem? Attól még az apjuk! Oldják meg. Max havonta egyszer-kétszer elvállalnám, de én azért nem lennék ingyen bébicsősz, nem borongatom fel senkiért az életemet.
Ha nagyon komoly oka van rá, hogy hirtelen nem tudja megoldani, de eddig megtudta (a válás NEM az, vagy egész életében azzal fog takarózni, ha másra sózza a gyerekeit, hogy elvált??) akkor kapna egy maximum két hetet, utána meg nem érdekel, különben az lesz, hogy jaaaj csak még egy kicsit, légyszi, eddig is kibírtad nem?
Az meg, hogy beköltözzenek a gyerekek hozzám főleg nem menő. Gondolom akkor hoznák az össze cókmókot, házifeladatot, festék készletet, szaros pelenkát stb.
Lehet önző vagyok, de én nem hiszem, hogy 24 évesen (gondolom hasonló korú a kérdező is) rám szakadjon három gyerek köztük egy 2 évesnél fiatalabb, azért, mert a tesóm képtelen felnőttként megoldani az életét. Hány de hány egyedülálló anyuka van és megoldják anélkül, hogy másra sóznák a gondot!
14-es: nyilván senki nem jó ez a helyzet, de....
Honnan tudod, hogy a nővére nem egy áldozati bárány ebben az ügyben? Amíg nem írja le a kérdező mondjuk legalább azokra a válaszokat, amiket pl. én kérdeztem tőle, addig nem tudhatjuk, hogy nem ez-e az utolsó mentsvára a tesójának? Mit tegyen? Hagyja ott a munkahelyét és haljanak éhen a 3 gyerekkel? Vagy mit? Ha az apa nem vigyáz a gyerekekre ilyen esetben és pl. nincsenek nagyszülők, akkor te mit tennél a nővér helyében? Hová fordulnál? Gondolom babysitterre sincs pénze, hogy minden egyes éjszaka ő vigyázzon a 3 gyerekére. Gondolom végső mentsvára a húga. Az is kérdés, hogy törekszik-e a nővér arra, hogy ez egy ideiglenes megoldás legyen.... Ilyenkor ha én testvér lévén nem állnék mellette, hát nem is tudom, de elásnám magam jó mélyre..... Én elhiszem, hogy problémás a szaros pelenka, de a tesónak jóval nagyobb a problémája. Nemrég volt egy kérdés, ahol a testvérnek meghalt a férje autóbalesetben, a csaj meg nemsokára szül.... Az is pont az a szitu volt, amikor kutya kötelessége segítenie annak, aki tud! Végül ha jól tudom ott sikerült kompromisszumos megoldást találni, hogy a férjnek is jó legyen, de a testvért is felkarolják. Remélem itt is sikerül.
"Hát egyértelműen én is a testvéremet választanám,főleg ilyen beszólás után.Mit képzel magáról a barátod? Egy kapcsolat nem arról szól hogy fenyegetjük a másikat,meg ultimátumot adunk."
De nem is arról szól, kedves Jegtanc, hogy a szinte a testvéreink hoz költözünk es hétvégenként talalkozunk a partnerünkkel... A növekednek kell megoldást találnia. Én is egyedül nevelek a gyerekemet, de nem jutna eszembe a testvéremet nonstop bebiszittelesre kérni, pláne ha párkapcsolatban van. Oldja meg. Vannak párszazezren, akik képesek rá.
Sziasztok, köszönöm az eddigi válaszokat!
A Párommal egy kis egyszobás garzonban élünk már két éve, így ide nem tudnának jönni a gyerekek. Picike a hely, csak egy franciaágyunk van, és így is zsúfolt a lakás.
a Páromat még szeretem, nem adtam fel teljesen, hogy talán menthető a dolog, nem szoktam rögtön feladni dolgokat, bár tény, hogy az elmúlt 1,5 elég rossz volt vele. Morgott, semmit nem segített itthon, kioktatott folyton, és állandóan veszekedést generált. Nem tudom, képes-e megváltozni, de az elmúlt egy hétben tényleg kitett magáért. Megértem, hogy ez a hír most szíven ütötte, mert ha nem nagyon találkozunk, akkor nem tudja visszaépíteni a kapcsolatunkat.
A nővérem férje nem vállalná a gyerekvigyázást szerintem, amúgy is csak a legkisebb gyerek az övé... Úgy van vele, ha a tesóm menni akar, akkor oldja meg ezt is..
Nagy felelősség és kicsit teher is lenne, hogy éjjelente síró babára kelek, nappal meg suli, és miután hazajövök még házimunka is, mert a tesóm is hulla fáradt lenne. De ha nem tudja kire bízni a gyerekeket, akkor nem tud elmenni dolgozni. Mivel fizetni nem tud érte, max. lakhatást biztosítani, ezért értelemszerűen nem tolonganak a jelentkezők.
Át akart menni nappalos műszakra, de úgy látszik, nem veszik át. Magyarán új munkahely után kell majd néznie... És nem mondott konkrétat arról, mennyi ideig lenne szüksége a segítségemre. Mindannyian tudjuk, milyen nehéz ma munkát találni akár hónapokba telhet. Nekem májusban vannak a nagy vizsgáim, ha azt elrontom, akkor ugrott a szakmám, vagy halom pénzért újra vizsgázhatok. 3 gyerek mellett nem nagyon lehet tanulni, ismerjük el.
Nagyon nehéz helyzet. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!