Mik azok a háztartási dolgok, amiket évekkel a használatuk előtt megvehetnék?
22 éves vagyok, 2 év múlva diplomázok. Nem tudom hogy azután tovább megyek e, vagy elmegyek dolgozni, de a mostani gazdasági helyzetben már jó előre aggódok. Arra gondoltam, hogy ha kikerülök a családi fészekből egy albérletbe, hogy ne terheljem anyukámékat (mert mikor 2 éve bátyám elköltözött, padlóra került a család mert pénzt, bútorokat, rengeteg dolgot odaadtak anyáék neki) szóval hogy ne terheljem őket SEMMIVEL, amikor van egy kis pénzem, megvásárolnám azokat a háztartási eszközöket, amiknek nem lesz semmi bajuk 2 vagy akár 4 év múlva (attól függ tovább megyek e mesterképzésre vagy sem). Nyílván a garanciális dolgok kizárva, pl vasaló, ágy, ilyesmi. És akkor mind menne le a pincébe becsomagolva, hogy amikor költözök, örüljek magamnak mint majom a farkának hogy jé ez is meg van és az is megvan.
Amik eszembe jutottak: edények, fazekak, evőeszközök, tányérok, poharak, ágyneműhuzat garnitúra, vasalódeszka...
Szerintetek jó ötlet? Tudnátok mondani még olyasmiket amiket már ennyi évvel a költözés előtt meglehetne venni?
Törölköző
Konyharuha
Váza
Asztalterítők
Fűszertartók
Állítható karnis esetleg
Ruha szárító
Most ennyi jutott az eszembe..
Én a helyedben inkább a pénzt gyűjteném, hogy ne kelljen albérletbe menned. Ha össze tudsz annyit rakni, hogy legalább egy garzont befizess, akkor a sajátodban laksz. Az albérlet kidobott pénz, kifizetsz 80 ezret havonta. Akkor inkább törlesz 80 ezret a saját lakásodra.
Oda pedig beköltözhetsz egy matraccal is.
Ez az én véleményem.
Javaslom neked a mi módszerünket,bevált:
A lányom férjhezmenetele előtt pár hónappal elkezdtünk egy listát vezetni.
Amerre jártunk a lakásban,amit a kezünkbe vettünk,és úgy véltük,hogy szükséges,felírtuk egy listára.Azt is,hogy mennyi a feltétlen szükséges belőle.Pl.fakanál kell 4,húsvágó deszka l sbt.
Mi is meglepódtünk,hogy a végén mekkora lett a lista a sok apróságból.Így azt is megtudod ítélni,hogy mit érdemes már előre megvenni,és mi az amit ellehet raktározni,és nem divatfüggő.
Csöpögtető tálca
habverő
merőkanál
kés készlet
ruha csipesz
fürdöszobába kilépő szőnyeg
díszpárnák
tálcák
edény alátét
felmosó szett
lábtőrlő
szennyestartó
tepsi
nokedli szaggató
reszelő
tálak
karácsonyfa tartó:-)))
húsklopfoló
tükrök
képkeretek
testsúlymérleg
tárolódobozok: liszt, cukor... stb
fűszerespolc
hermetikus ételtartó (amiben sokáig eláll a főtt kaja a hűtőben, nagyon praktikus)
mechanikus konyhai mérleg
mérőpohár
szobahőmérő
párologtató
dísztárgyak
zseblámpa
kulcsakasztó kampókcskák
cipőkanál
cipőpucoló készlet
szappantartó
fogasok (pl fürdőbe)
törölközőtartó
wc papírtartó
WC kefe
szemetesvödör
fogmosópohár
edénycsöpögtető
bögrék
teáskészlet, kávéskészlet
faliórák, ébresztőórA
vállfák, szobainas
esernyőtartó
lábtörlő
mopp készlet(felmosó+vödör)
lavór
mosogatószivacsok, kefék, meg az a fémizé:D
ünnepi dekorációk
szalvétatartó
ollók (haj, köröm, konyhai, papírvágó stb.)
mérőszalag
szerszámok (csavarhúzó, kombimánltfogó, stb)
most ennyi jutott eszembe, lehet írtam oylat amit már más is, nem bírtam mindent megjegyezni.:) Rem segítettem.:D Ha még eszembe jut írok.
Mi is így csináltuk annak idején a párommal míg anyóséknál laktunk és olyan jó volt mikor beköltöztünk a sajátba és ez is meg volt meg az is, szóval sok minden.
De amúgy leírom ami eszembe jut:
edények, fazekak nagyon jó (egy kicsi, egy közepes, egy nagy, fazékból is lábasból is)
tányérkészlet (kicsi, lapos nagy, mély nagy), ebből lehet kettő is egyforma készlet ha eltörik belőle, utána nem biztos kapsz majd ugyanolyat
evőeszközök (kés, villa, kanál, kiskanál, teáskanál)
főző, kiszedőeszközök (fakanál lapos és kerek fejű 4-5db, merőkanál, krumplikiszedő lapát, húsvilla, krumplitörő)
konzervbontó, késélező, habverő, kenőtoll, vágódeszka, kiskések, nagy kés kenyérvágó jó másra is, meg sima élű nagy, klopfoló, konyharuha sok és jó minőségű, kötény, edényalátét 3db forró étel alá, sótartó asztali, cukortartó asztali, fogpiszkáló tartó, fűszertartó, műanyag tálak nagy, közepes, kicsi, fém tálak, üveg tál, leveses tál, kompótos készlet, fagyikehely, pezsgős pohár készlet, vizes pohár készlet dupla ha törik, terítő, viaszos terítő, kávéspohár készlet, tálca több kisebb nagyobb fém és műanyag is, tortatartó hordozható, ételhordó, mérőkancsó kicsi, nagyobb kimérni ételhez, sütihez dolgokat, mérleg esetleg, falidísz, fali virágtartó esetleg, műanyag kis tálkák, kávéfőző hagyományos, nokedli szaggató, 4 oldalú reszelő, gyalu, tepsi két három méretű, kuglófsütő, őzgerincforma, tortaforma, lezárható műanyag doboz tárolni, ételt vinni.
Ágynemű huzat garnitúra 4 db, 1-1 és ugye váltani, lepedő több, törölköző, fürdőlepedő, fürdőszoba szőnyeg vagy szett, vasalódeszka, szárítóállvány, műanyag kosár nagyobb vasalni valónak, teregetni, lavór, csipesz, kör alakú fehérneműszárító csipeszes, szárítókötél, elemlámpa, éjjeli fény, vállfák plusz, kisebb komód, székpárna, kalapács, fogók, villáskulcsok, csavarhúzó, mérőszalag, díszpárnák, kisebb kosarak fehérneműnek ha úgy tartod esetleg, fürdőszobapolc, fürdőszobai tükör vagy kisszekrény, fogas, polc amit majd felszerelsz szobába egyéb helyre, falióra, poroló vmi, ágynemű garnitúra vékonyabb vastagabb, vendégeknek pótágynemű, huzattal, ágy akár, éjjelilámpa, seprű, lapát, felmosó szett, vödör, vödrök, kuka, edényszárító, vízforraló, lábtörlő, kis szőnyegecskék esetleg, tv állvány, virágcserepek aljjal talán, virágállvány, kis asztal székkel fotellal, kisebb szekrény ami mindehova befér, ágytakaró, pléd pl tv nézéskor belebújni, váza, diódaráló, mákdaráló ilyen kézi, palacsinta sütő kettő, serpenyő, füles edény kicsi nagy, szennyestartó, csillár akár.
Most ennyi jutott eszembe hirtelen.
23:25 vagyok:D
konzervnyitó
dugóhúzó
pezsgőbontó
sörnyitó
sajtreszelő
fokhagymanyomó
gyümölcs, zöldségpocoló
kávé/teafőző edényke
süteményszaggatformák, piskótasütő, kuglófsütő
kuktafazék
Termékeny vagyok ma este.:D Amúny bejártam neked a konyhát.:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!