Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Idosebbek, kiknek nem szuletet...

Idosebbek, kiknek nem szuletett gyermekuk, megbantak?

Figyelt kérdés
Es miert nem?
2012. okt. 21. 22:40
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
56%
34 vagyok, nem tudom mennyire idős. Nem bántam meg, eddig nem éreztem magam érettnek, és még lehet gyerekem. Majd akkor...
2012. okt. 21. 22:45
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
1. a kérdező gondolom nem rád gondolt. Hanem arra akinek már nem is lehet gyereke.
2012. okt. 21. 22:49
 3/22 A kérdező kommentje:

Igen, valojaban arra.

Akik addig halogattak hogy keso lett.

Vagy nem is akartak.

Esetleg nem lehetett.

Megbantak?

2012. okt. 21. 22:51
 4/22 anonim ***** válasza:
83%

Nekem volt egy lányom aki meghalt azután annyira összetörtem, hogy nem szültem másikat.

Már megbántam.

2012. okt. 21. 22:51
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Annyira még én sem vagyok idős, 39. Egyenlőre nem bántam meg. Egyáltalán nem hiányzik, valószínüleg már nem is lesz. Viszont már én is elgondolkodtam rajta, hogy jó döntés-e. Vajon megfogom e bánni idősebb koromban?
2012. okt. 21. 22:59
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem - és ezt a válaszok is alátámasztják - nagy része az élethelyzeteknek nem döntés. Én sem voltam még olyan kapcsolatban, hogy megszülethetett volna a gyerekvágyam, tudom, hogy másnak ettől függetlenül is van, de nekem nincs.

Tegyük fel, hogy egész szülőképes koromban nem lesz gyerekvágyam, leszek mondjuk 57 éves, és akkor tör rám a gyerekvágy. Mit bánjak meg? Addig nem vágytam rá, ezért az volt a jó döntés, hogy nem lett. Ha meg most elkezdtem vágyni rá, akkor már megoldást kell keresni, pl. egy olyan hivatást, amiben gyerekekkel lehet foglalkozni.

Azt se tudni, akkor miylen feltételei lesznek érvényben az örökbefogadásnak, mert még azt is meg lehet oldani.

2012. okt. 21. 23:03
 7/22 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem felesleges ezen gondolkodni, hogy megbánod-e később vagy sem. Attól még, hogy 10-ből 8 mondjuk azt mondja igen, korántsem biztos hogy te is megbánod majd. Én szeretnék gyereket, de pont nem izgat, idős koromban mit fogok bánni és mit nem. A mában élek, úgy cselekszem hogy a jelenemet élvezzem.
2012. okt. 21. 23:07
 8/22 anonim ***** válasza:
58%
*nem szeretnék gyereket, ezt akartam írni.
2012. okt. 21. 23:07
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Én 37 éves vagyok, eddig minden fontosabb volt a gyereknél. Most már elváltam, ha véletlenül sikerülne találnom egy megbízható társat 1-2 éven belül, akkor is késő lenne már szülni. De mindegy, jó ez így, nem mindenkinek muszáj standard életet élnie, én választottam és bár nem egészen így terveztem, de megpróbálom kihozni belőle a legjobbat.
2012. okt. 21. 23:56
 10/22 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Én bőven szülőképes korú vagyok, biológiailag még 15 évig az leszek, de nem akarom, és tudom, hogy később sem fogom akarni. Ez nálam egy régi dolog, ami nem változik.

Sokat beszélgettem olyanokkal, akiknek nem lett, az egyik párnak eü gondjai voltak, ők sem szomorkodnak, a legboldogabb házaspár, akit ismerek, elfogadták és így élnek, a másik sem bánja, ők tudatosan nem akarták és ők így egészek, ezt mondják.

Én is csak így vagyok én és leszek, gyerek nélkül :)

2012. okt. 22. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!