ADnatok tanacsot? Gyerekem szuletett a mult evben, es a
korulmenyekkel kapcsolatban kerdeznek?
Figyelt kérdés
szoval terhes lettem,az akkori parom nem akarta a gyereket,azt mondta hogy en dontsek mit akarok!en megtartottam,mert kepes voltam vagyok egyedul felnevelni joletben,s mar 25 eves voltam!azt mondta ha a gyerek megszuletik akkor apasagitesztet akar es ha az ot igazolja,akkor tamogatni akarja agyereket,de addig hallani se akar rolam,mig meg nem szuletik a baba!mondtam neki hogy rendben,de akkor soha tobbet nem talalkozunk,nem fogom ot megkeresni,kesobb se,nincs ra szukseg ha igy gondolja a dolgokat!mellesleg soha nem volt oka ketlekedni bennem,soha se csaltam meg!!!es mar jo ideje egyutt voltunk!en a terhessegem alatt megismerkedtem amostani szerelmemmel aki igy elfogadott minket es a babat mar vele szultem,es o lett beirva apucinak,es nagyon boldogok vagyunk!a baba azota mar 1 eves,imadjak egymast,a spermadonorrol nincs hir,termeszetesen nem keres es en se ot!azt szretnem megtudni hogy meg vlaha eloallhat azzal hogy ez az o fia es kovetelheti az apasagi tesztet?vagy birosagi uton kotelezhetnek engem a tesztre?mondjuk igy hogy hivatalosan is van apukaja a kicsimnek ugye nem csinalhat semmit?csakszeretnekbiztos lenni benne hogy sose fog jelentkezni,es nem zavarhatja ossze a fiamat!elore is koszi a valaszokat
Szerintem, ha eddig nem jelentkezett, nem is fog. Neki így kényelmes.
Persze, ha öreg lesz, nem lesz senkije, akkor felbukkanhat, de addigra a gyerek tudni fogja, hogy az az igazi szülő, aki felnevelte, nem az, aki csak akkor van ott, ha neki kell valami.
Azért a mostani párod tudja, hogy nem az övé?
2010. febr. 26. 08:40
2/21 A kérdező kommentje:
hat persze hogy tudja!!tisztaban van vele,es komolyan nala jobb embert es apat meg nem lattam!koszonom a valasod!en is bizok benne hogy nem keres mar tobbet!kepzeld azt is mondta regen hogy ha ot igazolja a teszt akkor elveszi tolem a fiamat!!ezert is nem kerestem ot soha tobbet!
2010. febr. 26. 08:46
3/21 A kérdező kommentje:
valasod az valaszod csak elirtam!bocsi
2010. febr. 26. 08:46
4/21 anonim válasza:
Csak reménykedhetsz benne! Ha ekkora tapló volt veled, akkor meg sem érdemelné, hogy megismerje a saját gyermekét!Sajnos sosem tudhatod, hogy egyszer nem akarja-e majd megismerni! Ha mégis, lehet, hogy a helyedben azt mondanám neki, hogy nem ő az igazi apa! Hogy kötelezhet-e dns vizsgálatra? Nos, ez egy nagyon jó kérdés! Nem tudom!
2010. febr. 26. 08:49
5/21 anonim válasza:
Amennyiben össze vagytok házasodva a mostani pároddal, akkor nincs már ilyen lehetősége. Ha viszont nem, akkor kérheti az apaság bírói megállapítását.
2010. febr. 26. 08:50
6/21 anonim válasza:
Kivan zárva, hogy eltudja venni tőled a gyereket!Főleg, ha a mostani párod neve áll a születési bizonyítványában, és élettársi kapcsolatban éltek!
2010. febr. 26. 08:51
7/21 anonim válasza:
Sztem sem tudja elvenni,ha a kisgyerek jó körülmények közt van.remélem csak akkor tud dns-tesztet csináltatni,ha már nagy lessz a kicsid,és el tudja dönteni,hogy meg akarja-e ismerni a vérszerinti apját.
és becsüld meg nagyon a mostani párod,hisz nem sok ilyen ember szaladgál mostanság:D
(Zsoka)
2010. febr. 26. 08:55
8/21 anonim válasza:
Bármikor jelentkezhet, akár 10 év múlva is és kérheti a tesztet. Viszont, nem nagyon érne el vele semmit, mivel a gyerek a mostani párodat tekinti az apjának (teljesen érthető módon), és csak annyi történne, hogy a vér szerinti apa elkezdhetne gyermektartást fizetni és kéthetente láthatná a gyereket. El nem hiszem, hogy el tudná venni tőled, hiszen normálisan nevelitek a gyereket, nem vagytok drogosok, alkoholisták, stb. Csak akkor veszik el a gyereket az anyától és adják az apának (pláne egy olyan apa esetében, aki hosszú évekig nem is nézett a gyerek felé), ha az anya súlyosan alkalmatlan a nevelésre, úgyhogy emiatt nem kell aggódnod. Nem hiszem én sem, hogy jelentkezne, mivel azzal neki csak tartási kötelezettsége jelentkezne és a gyerek ugyanúgy lesz@rná a fejét, mivel nem is ismeri.
2010. febr. 26. 08:57
9/21 anonim válasza:
Bírósági úton meg lehet támadni ezt is, még akkor is, ha össze vagytok házasodva, nem tudom, ki találta ki, hogy nem, mert lehet. Ettől függetlenül nem sokra menne vele. Ha még mostanság belekezdene a biológiai apa, akkor talán annyira lenne esélye, hogy kéthetente láthassa a gyereket, meg persze arra, hogy fizessen. De ha még jó sokáig nem jelentkezik, akkor nagy valószínűséggel még láthatást sem ítélnek neki, mert figyelembe fogják venni, hogy eddig sem kereste a kapcsolatot a gyerekkel, illetve eddig sem érdekelte, hogy az ő gyereke-e vagy sem.
2010. febr. 26. 08:58
10/21 anonim válasza:
Ha be akar kavarni, bármikor kérheti a tesztet. Bírósághoz fordul és kész.
A gyerekkel szemben az lenne a korrekt, ha tudná, hogy nem a vér szerinti apja az, aki neveli. Persze nem most, majd később... Felnőttként nagyon szar erre rájönni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!