Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » ADnatok tanacsot? Gyerekem...

ADnatok tanacsot? Gyerekem szuletett a mult evben, es a korulmenyekkel kapcsolatban kerdeznek?

Figyelt kérdés
szoval terhes lettem,az akkori parom nem akarta a gyereket,azt mondta hogy en dontsek mit akarok!en megtartottam,mert kepes voltam vagyok egyedul felnevelni joletben,s mar 25 eves voltam!azt mondta ha a gyerek megszuletik akkor apasagitesztet akar es ha az ot igazolja,akkor tamogatni akarja agyereket,de addig hallani se akar rolam,mig meg nem szuletik a baba!mondtam neki hogy rendben,de akkor soha tobbet nem talalkozunk,nem fogom ot megkeresni,kesobb se,nincs ra szukseg ha igy gondolja a dolgokat!mellesleg soha nem volt oka ketlekedni bennem,soha se csaltam meg!!!es mar jo ideje egyutt voltunk!en a terhessegem alatt megismerkedtem amostani szerelmemmel aki igy elfogadott minket es a babat mar vele szultem,es o lett beirva apucinak,es nagyon boldogok vagyunk!a baba azota mar 1 eves,imadjak egymast,a spermadonorrol nincs hir,termeszetesen nem keres es en se ot!azt szretnem megtudni hogy meg vlaha eloallhat azzal hogy ez az o fia es kovetelheti az apasagi tesztet?vagy birosagi uton kotelezhetnek engem a tesztre?mondjuk igy hogy hivatalosan is van apukaja a kicsimnek ugye nem csinalhat semmit?csakszeretnekbiztos lenni benne hogy sose fog jelentkezni,es nem zavarhatja ossze a fiamat!elore is koszi a valaszokat
2010. febr. 26. 08:25
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat!a gyerekem kesobb mikor nagyobb lesz termeszetesen meg fogja tudni az igazsagot,de meg biztos nem mostanaban,hisz ugyse ertene...megbecsulom a parom,azt tudom hogy kulonleges!:)hat remelem nem fog minket keresni a spermadonor...komolyan nagyon sokat segitettetek a valaszaitokkal!
2010. febr. 26. 09:41
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

én elgondokodnék azon, hogy nem érdemelné-e meg, hogy fizessen. látni úgysem akarja majd a gyerkőcöt, de szerintem fizetnie azt kellene.

(32ff)

2010. febr. 26. 09:56
 13/21 anonim ***** válasza:
64%

Nagyon meg kell fontolni, mikor mondjátok el a kicsinek az igazságot.Minden életkorban meg fogja ugyan viselni, de én javaslom a minél hamarabbi időpontot, mert pl. ha kis faluban laktok, mindig akad egy "kedves" szülőtárs, aki megoldja helyettetek a feladatot (vagy a gyereke az oviban).

Nem értek egyet azzal, hogy úgysem értené, mert még kicsi. Véleményem szerint szépen bele lehet szőni pl. a róla szóló esti mesébe az igazat. Ha ő még nem is beszél, sok mindent ért, fel fogja ismerni a saját történetét, pláne, ha sokszor mesélitek neki. Nagyobb korában pedig ez az egész természetes lesz, és nem is fog rá emlékezni, hogyan rögzült az igazság. Szerintem így elkerülhető a trauma. (Bocs, ha esetleg eltértem kicsit az eredeti kérdéstől, de amint a szavaidból kivettem, nektek is a kicsi a legfontosabb.)

2010. febr. 26. 10:15
 14/21 anonim ***** válasza:

Amikor terhes lettel, o siman lelepett, megmondta, hogy neki nem kell a gyerek.

Igy nem hiszem, hogy barmikor is keresni fog, es annyira akarna a gyereket! Menekul inkabb a tudattol is.

Majd lesz neki is elobb-utobb csaladja, szuletik masik gyereke. Akkor meg inkabb menekulni fog attol a tudattol, hogy valahol van egy masik gyereke!

De ha egyszer barmit is akar majd, es szeretne a DNS tesztet, fizetnie kell erte! Barmikor, barhol, barmiert!

Szerintem semmi felni valod nincs.

Ne mondogasd soha senkinek, hogy a mostani apja nem az igazi apja. Igenis o az igazi, hiszen elfogadott teged igy, es ezert szeresd es becsuld ot!!! Szerencses vagy, de nagyon, es a piciked is:)

2010. febr. 26. 10:24
 15/21 anonim ***** válasza:

Meg elfelejtettem az elobb, de ezt is leakartam irni neked: magyarorszag.hu (apasag megallapitasa iranti per)

Es a gyamugyon barmit megkerdezhetsz, ott mindent elmondanak neked, barmilyen kerdesed is van.

Vagy egy ugyvedhez is elmehetsz kerdezgetni. Bar lehet, hogy nem jo, hiszen csak felzaklatod magadat!

2010. febr. 26. 10:28
 16/21 A kérdező kommentje:
koszonom a tanacsot,igazad van hogy bele kell szoni a mesebe...szerintem nagyon jo otlet igy fogom csinalni,koszonom szepen!az egyik valaszolonak irnam,hogy nem kernek tole penzt,szerintem jobb tavol lenni tole...kulonben sem akarta a babat akkor most mar ne is akarja!szornyu volt mikor elhagyott,olyanokat mondott hogy en biztos nem leszek jo anya,mert igy apa nelkul meg merem szulni stb.rossz volt de most mar boldog vagyok!
2010. febr. 26. 11:19
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A gyermek egy éves koráig nem adja be az igazi apa az apaságit,utánna már elküldik a .....
2010. febr. 26. 12:11
 18/21 A kérdező kommentje:
de jo,kedves utolso,koszonom!!!
2010. febr. 26. 13:59
 19/21 anonim ***** válasza:
Ez tévedés, hogy nem adhatja be a gyerek egyéves koráig. Pontosan hogy beadhatja, ill. beadhatta volna, mert onnantól számít az 1 év, hogy tud a vele szemben fennálló apasági vélelemről, vagyis amikor megtudta, hogy terhes valaki az Ő gyerekével. Most már legfeljebb az ügyészhez fordulhat.
2010. febr. 27. 06:51
 20/21 anonim ***** válasza:
Az az egy év amúgy sem egy, hanem három. Ne terjesszünk már téves információkat. És ha a 3 év el is telt, peres úton még mindig követelheti az apaság megállapítását. Az apai elismerő nyilatkozatot pedig nem "beadják", hanem "megteszik", mégpedig csak és kizárólag az anya jelenlétében érvényes, az anyának is alá kell írnia. Ha nem hajlandó rá, akkor szintén marad a peres út.
2010. febr. 27. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!