Megtilthatja, hogy elköltözzek?
Na figyelj, kérdező!
Nagyjából minden válaszoló jókat írt, ezek együttesét vedd figyelembe.
Azonban. Az, hogy jogilag elköltözhetsz-e, vagy sem, egy dolog. Igen, megteheted. Ha a szüleid akarata ellenére költözöl el, több dolog is történhet. A szüleid észbe kapnak és megpróbálnak valami engedményt tenni és hazaédesgetni. Ha ez megtörénik, egy idő után minden folyik tovább, mint most. Kis eséllyel nem. Az is előfordulhat, hogy hosszú évekre összevesztek és az bizony a szüleidnek is nagy sérülés lesz, de neked is.
Bár 18 évesen és egy kapcsolatban nem gondolsz ilyenre, de szinte biztos, hogy nem a mostani pároddal éled le az életed, tehát valamikor a kapcsolatodnak is vége lehet (nem biztos, de eléggé esélyes). Akkor viszont mi lesz? Megint keresel valakit, akinél meghúzhatod magad? Ezzel dobozolod a lejtőt magadnak. Az, hogy régóta együtt vagytok, viszonylagos.
Megmondom, mit tehetsz. Menj továbbtanulni egy MÁSIK városba, nem ott, ahol a szüleid laknak. Így vagy kollégiumban, vagy albérletben kell majd laknod. Viszont a szüleid azért nehezen piszkálhatnak, hogy továbbtanulsz. Mellesleg max. hétvégente kell csak látnod őket. Tanulj, tanulj és tanulj. Építsd a saját életed és próbálj minél előbb függetlenné válni anyagilag. Ez a szüleid miatt is jó és azt is elkerülheted, hogy egy férfi mellett legyél rabszolga és kiszolgáltatott. Addig otthon meg húzd meg magad és gondolj az előbbi tervre, tedd a dolgod. Egyetem mellett is vállalhatsz munkát, de egy-két szakmát leszámítva (pl. programozás), szinte biztos, hogy ha el is tartod magad, akkor a létminimum környékén fogsz élni. Erre föl kell készülni és tudomásul kell venni.
A barátodra meg hosszú távon NE SZÁMÍTS (mint kizárólagos lehetőség). Ne alapozd teljesen az életedet rá. Mert eljöhet bármikor az a pillanat és valószínű, hogy el is jön, amikor megtetszik neki valaki a fősulin és egy-kettőre az utcán találod magad, vagy méltatlan életet kell élned megcsaltként. A fiatal lányok nem hisznek a statisztikában és a matekban, de hidd el nekem, hogy ezek a dolgok erősebbek nálad.
Ennyi.
Szerintem is a kollégium a legjobb megoldás erre. Nekem ilyen "elköltözök otthonról" téma eszembe se jutott, pedig nem szeretek itthon lenni, a szüleim mindenbe beleszólnak, nem hagyják hogy boldog legyek a barátommal, folyton telefonálgatnak ha mondjuk már hajnali fél 2 van. okés, féltenek, de nekem ez az agyamra megy, állandóan engedélyt kell kérnem dolgokhoz...Pedig mindent megbeszélek velük, elmondok nekik mindent(persze az intim részleteket nem), őszinte vagyok, jól tanultam, megcsinálom itthon amit kell, és mégis ilyenek. én figyeljek rájuk, de ha vmi problémám lenne azt napokig nem tudom elmondani, mert rám se bagóznak....
Megértem a helyzeted, de tényleg próbáld meg a továbbtanulást egy picivel messzebb, nekem összejött, felvettek, lassan el is mehetek végre innen egy koliba...
A többiek tanácsát is fogadd meg, mindenki csak jót akar neked. Gondolom nem kívánják azt hogy szétmenjetek a barátoddal, de a mai világban sajnos sose lehet tudni...
Sok sikert az élethez!
18/L
Igaza van az utolsónak, azzal a különbséggel, hogy nem is kell beleegyezniük, egyszerűen el ekll fogadniuk.
Nem értem, miért akarja mindenki lebeszélni a költözésről? Hogy "elmebeteg" szülőkkel maradva ő is idegroncs legyen? Belegondoltatok: érettségiig az van, amit ő mond? Utána meg diplomáig, aztán ki tudja meddig?
Ilyen helyzetből mielőbb szabadulni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!