Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elköltözzek, vagy várjak rá?...

Elköltözzek, vagy várjak rá? (Bővebben odalent. )

Figyelt kérdés

Az egyetemi éveim elején költöztem albérletbe három barátnőmmel, akik azóta különféle okokkal (pénz hiánya, baráttal való összeköltözés, tanulmányok szüneteltetése) elköltöztek a közös albérletből. Szeptember óta élek együtt két 18 éves lánnyal, akiket a tulaj hozott ide. Jól kijövünk, de jóval fiatalabbak nálam és amíg én a diplomamunkámat írnám, addig ők buliznak és mindig részegek. (Azt már nem is fejtem ki, hogy takarítani sem szeretnek...)

A párom azt mondta, hogy ezt a félévet még bírjam itt ki velük, aztán ha minden jól alakul, februárban költözzek hozzá.

Eddig minden szép és jó, viszont a múlthéten azzal állt elő, hogy februártól egy jó barátjának lejár az albérlete és hogy néhány hétre hozzá költözne. Én ekkor emlékeztettem az egyezségünkre, mire azt felelte, hogy akkor még februárban maradjak itt, sőt lehet, hogy márciusban is. Azonban nekem mindig az adott félévre szól az albérleti szerződésem, így ha februárban megint rábólintok, hogy maradok, akkor egy fél éven át köteles vagyok fizetni.

Tegnap felhívott a legjobb barátnőm, hogy a szülei örököltek egy lakást és hogy lenne-e kedvem odaköltözni a jövő félévben, igen jutányos áron, ráadásul vele, akit imádok.

Most mégis mit csináljak? A párommal is szeretnék élni, de ő két hónapra még időt kér, ha a barátnőmhöz költözök, akkor pedig őt sem akarom megvezetni, hogy két hónapig ott leszek, aztán keressen mást.

Mit tegyek?

2010. dec. 8. 13:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem mond el neki azt, amit ide leítál. Februártól fél évig kéne még maradnod, azt nem akarod. Ha pedig mész a barátnőddel őt sem hagyhatod gázban. Ő változtat az egyezségeteken, akkor döntse el ő hogy legyen. Neked is jobb a nyugalom.
2010. dec. 8. 13:09
 2/13 A kérdező kommentje:
Már elmondtam neki ezt a helyzetet, amire ő csak annyit felelt, hogy valahogy próbáljam megoldani, de ő látszólag itt ki is vonta magát ebből. Ekkor volt egy kis vitánk is, amit azzal zárt le, hogy nagyon szeretne velem lakni és valahogy bírjam ki márciusig... jó vicc. Azt tanácsolta, hogy addig járjak be vonattal... ehe, ez nem fűlik a fogam.
2010. dec. 8. 13:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én költöznék a legjobb barátnőhöz. Sima ügy. Párod rúgta fel az előre megbeszélteket, nem te. Mi még itt a kérdés? A jövőt meg úgy sem látja senki, az majd kialakul valahogy.
2010. dec. 8. 13:13
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
dobd ki a pasidat, mert nem tisztel! ez világos! ha neki lehet, neked is!
2010. dec. 8. 13:16
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen a barátnős megoldást válaszd.

Az egyik ismerősöm hasonlóan járt a párjával: felmondta a jó kis albérletét nyártól, hogy szeptemberben összeköltözzön a pasijával, aki addig húzta-halasztotta a dolgot, hogy végül utolsó utáni pillanatban sikerült albérletet találnia, és szakítottak decemberben.

Nem biztos, hogy Nektek is szakítanotok kell, de egyrészt tanulja meg a barátod felnőttesen kezelni a dolgokat (mi az, hogy odaköltözik pár hétre a haverja, miután megbeszéltétek, hogy Te mész?), másrészt lehet, hogy idő kell még Nektek ahhoz, hogy tényleg összeköltözzetek.

A barátnőddel meg beszéld meg, hogy 2 hónappal a kiköltözés előtt szólnod kell, és ehhez tartsd magad, így ez a rész is megoldva.

2010. dec. 8. 13:20
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, szerintem is ez a helyes megoldás... barátnőhöz. :)
2010. dec. 8. 13:22
 7/13 anonim ***** válasza:
barátnőhöz költöznék ha ilyen hogy helyetted mást választ...
2010. dec. 8. 13:34
 8/13 anonim ***** válasza:
48%

költözz.minek maradnál

27 N

2010. dec. 8. 13:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Ez a pasi nem akar veled lakni,ez remélem világos?Jó vagy,jó vagy,de annyira nem hogy veled is lakon...keress jobbat!
2010. dec. 8. 13:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, hogy a barátnőhöz. Ha ő a haverját részesíti előnyben veled szemben, akkor nem is értem, mi itt a kérdés. És komolyan elgondolkoznék rajta, hogy vele maradjak-e egyáltalán.
2010. dec. 8. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!