Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem bír elviselni az anyám....

Nem bír elviselni az anyám. Gyűlöl engem, pedig csak 14 vagyok. Sose ártottam neki. lent bővebben. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Hát.. a problémám elég régre nyúlik vissza. Teljesen normális csalábdól származom, diplomás emberek aszüleim, anyagilag is elég jól állunk. Az édesanyámmal való kapcsolatom az utóbbi időben gyakorlatilag elviselhetetlenné vált. Anyu sose puszilt meg engem magától, sose ölelt meg. A tesómat midig puszilagjta, ölelgeti, én még 1 kedves zsót nem kaptam tőle soha. Mostanában kb. fél éve mutattam be nekika barátomat. Akivel 7 hónapja együtt vagyok, nagyon nagyon szeretjük egymást. Talán azért is "menekültem" ilyen fiatalon abba, h barátom legye, mert nem kapok szeretet. Anyám egy elviselhetetlen nő. Aput is kiakasztja folyton. Apának cége van, ebből nagyon jól élünk, anya itthon ül és lógatja a lábát. Nincs sok dolga. Ez a baj. Sok ideje van gondolkozni... És az utóbbi időben iszonyatos lett minden. Kitaláltuk ,h elutazunk. Apa elment, h vegyen kajákat meg ieneket az útra, és épp nem hívta fel anyát, mert a nagy beásárlás már megvolt. Amikor anyám megtudta, dühöngött, h szánalmasak vagyunk, és menjünk külön nyaralni. Bárhogy kértük, nemjött velünk. Az egész család sírt az ő gondszkodása miatt. Amikor elmentünk, a tesom odament, h megpuszilja, énis de elfolrult, h ne érjek hozá, undorodik tőlem. Itt kezdődtek a problémák. Aztán megcsaltam a barátomat..:S nemvolt 1 bnő se itthon, mindkei elutazott,, csak vel tudtam bezsélni. És szóba jött a sze.x. és megtudta, h nemvagyok szűz. eltiltott a barátomtól. 1 hétig a szobámba ülte, nem ettem semmit, sírtam. volt h elájultam, anniyra rosszul lettem. De ő nem törődött velem, röhögött a képembe, h ő itthon a főnök, az lesz amit ő akar. Aztán nagy nehezen elengedett 1 órára. Ilyenkor 10 percenként ellenőrzött telefonon, h hol vagyok. Aztán kedztek viszsaállnia dolgok, amíg a barátom elhívott egy napra balcsira. anuyéknak aztmondtam, bnőkkel megyek, mert amugy nem engednek el. rájött.. megint eliltott. Sehova se enged el. max fél órára, h még véletlen se tudjak a barátomhoz elmenni. így általában ő jö hozzánk. Kb. 2 hete arra kelek, h anya ordít, h tönkreteszem a család életét. H mindeki belerokkan abba amit én csinálok. H minden rossznak én vagyok az okozója. nagyon nagyon félek anyától. mondta, h a 7végén nem találkozatok a barátommal. és ienkor megédezem h mért. erre az a válasz, h mert neki jól esik h ő paracsolhat...nyár van. mások elmennek a balcsira pár barátjukkal, én anyámmal vagyok itthon, és hallgatom és tűröm. Napok óta sírok folymatosan.. megint.. erre kelek, erre fekszek h valaki ordít velem h minden rossz miattam van, undorító ku.rva vagyok. Én ezt sajnos nem bírom tovább. 2 lehetőség van: vagy vége lesz az éleemnek, mert ennek nicns értelme, v vhogy normális lesz anyám. Amit kétlek. Most is úgy sírok, h szerintem hamarosan megint elájulok. Segítség! Mit csináljak anyámmal? Kihez foruljak??
2009. aug. 8. 14:25
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
gépen direkt írok éketetek nelkül:) meg rövidmássalhangzókkal megy egybe:9 hiddel. ez most a legkisebb gondom:)
2009. aug. 8. 16:06
 22/28 anonim ***** válasza:
Szia! teljes mértékben megértem a problámád! én is ugyanezt élem át, csak velem nem az anyukám teszi ezt hanem a nővérem! és lassan 20 éves vagyok...szal pár évvel idősebb is mint te. tudom szar helyzet neked is, nekem is, és én sem tudok már mit csinálni. én is sírok sokszor. :(
2009. aug. 8. 16:23
 23/28 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz megmondani. Sajnos kevéssé vagyok otthon ebben a témában. Azért aggaszt a dolog engem, mert abban, amit leírtál, amögött lehet esetleg valami rosszabb is: alkati kegyetlenség, mély gyűlölet. De az is lehet, hogy nem, hanem csak valami tévedés.

Mindenesetre, ha esetleg mégiscsak erőszak és kegyetlenség is van a háttérben, az veszélyes lehet. Ha pedig édesanyád nemcsak téved/ideges/aggódik, hanem valami alkati kegyetlenség, mély gyűlölet is van benne, az még veszélyesebb. Ez utóbbi esetekben mindenképp azonnali segítséget kell kapnod, mert súlyos esetben gyógyíthatatlan betegséget szedhetsz össze (poszttraumás stresszt).

Szóval sok eset lehetséges, és nem tudhatom, melyik lapul a háttárben. Lehet, hogy Neked sincs módod arra, hogy a háttérre rálássál (talán titkolnak is előled valamit a felnőttek). Meg aztán túlságosan benne is vagy a helyzetben ahhoz, hogy ,,rálássál''.

Szóval a lehetséges eseteket érdemes lenne szakemberrel felmérni, szétválogatni, mert nagyon-nagyon más útra kell lépni a két esetben. Egészen mást lehet tenni egy megtévedt anyával, mint egy alkatilag is kegyetlen anyával. A megtévedt emberen lehet segíteni, gyógyítani, de az alkatilag kegyetlen ember veszélyes és az is marad örökkre.

Semmiképp ne légy öngyilkos, ennél mindenképp van jobb megoldás (más-más a két-két esetben).

Először is az lenne a jó, ha valaki legalább meg tudna hallgatni

[link]

[link]

Szerintem az lenne jó, ha minél előbb meg tudna hallgatni Téged olyan szakember, aki pontosan szét tudja válogatni, mi is van a Te családod esetében. Ha lehet segíteni a mamádon, akkor arra adhat ötleteket, hogyan lehet gyógyítani a kapcsolatot.

Ha viszont esetleg arra derül fény, hogy a mamád valójában tudatosan, alkatilag kegyetlen, és van benne valami elemi, mély gyűlölet, akkor se légy öngyilkos. Akkor is lehet tenni valamit, csak egészen mást, mint az első esetben.

Mindenesetre mély, alkati kegyetlenség esetén szerintem nem szabad tűrni, várni, ez utóbbi esetben minél előbb lépni kell. A hosszan tartó ördögi kegyetlenségnek olyan következménye is lehet Számodra, hogy nehezen gyógyítható betegséget kapsz. Az öngyilkosságnál meg a betegségnél akkor már jobb megoldás ilyenkor a gyámhatóság. Ha van rokonod, akivel jól kijössz, akkor nem visznek el, hanem oda helyeznek át. Ha mamád tényleg alkatilag kegyetlen Irántad, vagy belülről gyűlöl Téged, és ez kiderül (pszichológus tud segíteni Neked ebben, hogy kiderüljön, tényleg így van-e), akkor valószínűleg a gyámhatóság megvonja a mamád felügyeleti jogát (ha Te is kéred ezt).

Ismétlem, nem tudom, hogy pontosan melyik eset is áll fenn a Te helyzetedben. Vagy csak valami félreértés van Közted és mamád között (ami súlyosan elfajult az idővel), vagy pedig eleve volt mamádban valami ördögi és gyűlölet kegyetlenség Irántad. Ezt az eddigi leírásból még nem tudom eldönteni (egy szakember esetleg el tudná, ha még kérdezgethetne Téged). Te valószínűleg túlságosan benne vagy a dologban ahhoz, hogy eldönthesd. Mindenképp vidd a dolgot olyan szakember elé, akit külön ilyesmikre képeztek ki. A két telefonszámon meghallgatnak Téged, és, úgy tudom, szakembert is tudnak ajánlani.

Szóval mindkét esetben lehet segíteni, az egyik esetben meg kell gyógyítani a kapcsolatotokat mamáddal, az utóbbi esetben pedig valószínűleg komoly veszélyben vagy, ekkor viszont inkább fordulj a gyámhatósághoz, semmint öngyilkos legyél. Ma már nem visz el senkit ,,csak úgy'' a gyámhatóság, meghallgatják a Te akaratodat is. Lehet, hogy a botrány miatt édesapád majd elgondolkodik a dolgon, és önként elválik mamádtól, ekkor megoldódik a dolog. Ha meg van más rokonod, akit szeretsz, oda is kerülhetsz, több megoldás is lehetséges.

2009. aug. 11. 00:21
 24/28 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, figyelmetlen voltam. Csak most fogyeltem fel arra, mit is írtál 08-08 14:46 idejű kommentedben:

,,És anyu meg bánt. Sokszor fizikailag is..:| :'(''

Nagyon komoly esélyed van arra, hogy egy nehezen gyógyítható betegséget kapsz a verések és megalázások miatt. Majdnem biztos, hogy valamilyen mértékben már most is Bened van. Pszichológus minél előbb, de nem is akármilyen, hanem olyan aki direkt ehhez ért, direkt erre lett kiképezve. A két telefonszámon tudnak ilyet ajánlani. Ha apáddal vagy egy tanároddal neten próbáltok keresni ilyent akkor ilyenekre érdemes rákeresni: ,,abúzus'', ,,családon belüli erőszak'', ,,trauma'' ,,poszttraumás stressz'', szóval ilyenekhez értsen. Nem tudom, hogy apád hajlandó-e önként valami megoldást keresni Számodra (válás / különélés mamádtól, vagy legalább annyi, hogy külön lakást tartson fel Számodra).

A verés (családon belül) egyébként, hála Istennek, 2005 óta bűncselekménynek számít (ezt is megértük), szóval a gyámhatóság mindenképp komolyan fogja venni a kérésedet, ha szólsz. A pszichológus meg azért lenne jó, mert ő tudja felmérni, mennyire súlyos a dolog. Ha súlyosnak tekinti a dolgot (a verést szinte biztos annak fogja tekinteni), akkor Édesapád kénytelen lesz komolyan venni a helyzetedet és megoldást találni a Számodra. Egy felnőtt üzletembertől elválható, hogy lakáést vagy albérletet tartson fenn Számodra az átmeneti hercehurca idejére. Mamád felügyeleti jogát valószínűleg a gyámhatóság meg fogja vonni). Az albérlet azonnali könnyebbséget adna Számodra addig is, amíg a válás tart (kívánom, hogy legyen efféle végleges jó megoldás a helyzetedre).

2009. aug. 11. 00:39
 25/28 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló nagyon köszönöm! édesaapámmal beszéltem. vele is kezdett megromlani már a kapcsolatom, de ez most maximálisan helyrejött.. pszihológust is (nem akármilyen nevű, de nemtom számít e) kereset.. remélem kezdenek megoldódni a dolgok. köszönöm nagyon!!!
2009. aug. 11. 21:16
 26/28 anonim ***** válasza:
Szívesen, és köszönöm én is a visszajezést. Nem mindig figyelem a Gyakorikérdéseket, de bármikor privit is írhatszt, ha valami megakadna, elakadna ebben a jó folyamatban. Sok sikert kívánok Neked.
2009. aug. 11. 23:06
 27/28 A kérdező kommentje:
köszönöm!!:)
2009. aug. 12. 21:28
 28/28 anonim válasza:

Hát látom régi kérdés....de én azért válaszolok hátha idetéved valaki akinek ugyanez a helyzete. Anyádnak adok igazat, félt még ha nem mutatja is. Te pedig egy buta csitri vagy aki beállt a sorba (nem fogok itt kedveskedni, mert ez az én véleményem). 14 évesen nem vagy szűz?? Én 14 évesen még szájra puszit sem adtam senkinek...Én összetettem volna két kezem ha csak ennyi bajom lett volna mint neked. Egy kapcsolatba menekültél? Chh milyen kapcsolat?! Két kis taknyos azt hiszi, hogy nagyok és szexelnek...az ilyenekből van általában tini terhesség...ebbe most nem mennék bele bővebben. Én anyád helyében nem azt mondtam volna hogy undorodom tőled hanem még időben pofán vágtalak volna. Nem csodálom, hogy eltiltott. Ő sem akart gondolom még unokát.

(lehet lepontozni, de a dolognak ezeket a részeit is szemlélni, ismerni kell) ne legyetek naivak

2016. jan. 2. 05:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!