Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan kiakasztó, ha egy...

Miért olyan kiakasztó, ha egy héten egyszer fürdeni szeretnék?

Figyelt kérdés

Az elmúlt hetekben minden szombaton fürdök. Engedek egy kád vizet magamnak, és benne 'pancsolok' legalább egy órát. Apa viszont morog e miatt gyakran. Hiába kérdezem, miért, csak morog.

Miért? Olyan nagy baj?

2012. okt. 20. 18:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
32%

1 normál kád víz kb 100 liter.Az 0,1 m3 azaz kb 60 Ft.Plussz a felmelegitési dij.

10 perc tusolással bőven kád fele tele van,dugd csak be a dugót,nézd meg.

2012. okt. 24. 10:58
 22/28 anonim ***** válasza:
10 percig tényleg sokáig tart tusolni, ha csak mosakszik az ember, 3 perc alatt bőven megvan a szappanozás és lemosás. Nyilván borotválkozás és hajmosás tovább tart, de az se minden nap van (én kb 3 naponta szoktam). Minden nap szerintem luxus kádazni, nem a pénz hanem a környezet miatt, ugyanis elég pazarló dolog. De hetente 1x azért talán bele kéne férnie, ha amúgy van rá pénz :S
2012. okt. 28. 13:43
 23/28 Zsizsik666 ***** válasza:
100%

Minden nap engedek egy kád vizet és megfürdök, nem értem, miért pont a fürdésen kell spórolni, akkor inkább már a kaján spórolnék.

Mondd meg neki, fel vayg fázva, kell egy kád víz, hogy átmelegedjél, vagy fájnak az ízületeid. és legalább hetente kicsit át akarod melegíteni a csontjaidat. Rakj bele fürdősót is:D

2012. okt. 28. 15:09
 24/28 anonim ***** válasza:
17%
Igaza van, sok az a víz, jóformán több napi zuhanyvízben lubickolsz... Én sosem fürdök kádban, nem is jó az, ha az ember a saját koszában ázik, meg minek van annyi pénze, hogy teleengedje a kádat? Én zuhanyzok minden nap.
2012. okt. 28. 16:22
 25/28 anonim ***** válasza:
0%
Marha higiénikus kádban fürdeni. :S Ezerszer tisztábbnak érzi magát az ember egy pár perceg zuhanytól és még olcsóbb is.
2012. okt. 28. 16:23
 26/28 Zsizsik666 ***** válasza:
100%

Én fürdés után le is zuhanyzom xD

De jó átmelegíteni az embernek magát, meg punnyadni 1 kád vízben, relaxálni.

2012. okt. 28. 17:22
 27/28 anonim ***** válasza:

Abszolút a vízmennyiségtől függ, hogy a fürdés pazarlás-e vagy spórolás. Nekem volt egy ismerősöm akik borzasztó szegények és ők kizárólag úgy mosakodtak, hogy vizet engetek a kádba úgy kb. 10 centi magasságban, és abban. Ennél több víz megy el a tusolásnál.

De a kád teleengedése persze más eset. Az sok víz. Gondolom te sokat engedsz, ha nem hűl ki egy óra alatt se.. Faterod látni szokta a vízmennyiséget? Talán köthetsz némi kompromisszumot, hogy kevesebb vizet használsz ehhez, úgy hogy az élvezhetőség még pont megmaradjon. És utána felhasználod a vizet más célra, úgy hogy apád is tanúja legyen.

2012. okt. 28. 17:22
 28/28 Csincsy válasza:
100%

Egy kád víz kb. 50 Ft, plusz amíg felmelegíti, de ha zuhanyról beszélünk, akkor is fel kell melegíteni a vizet... Nem hiszem, hogy pont azon a havi ~300 Ft-on múlik a megélhetés... Persze van olyan is, de nem hiszem, hogy most erről van szó...

Egyébként nagy tusoló fanok, zuhanyzás közben is simán el lehet folyatni egy csomó vizet feleslegesen. Nem biztos, hogy a kádban fürdés drágább. És igen, nem jó a koszban ázni, de könyörgöm, mi kosz van azon, aki nem végez fizikai munkát? Megizzad esetleg, kis por, amit leöblít egy gyors zuhannyal a fürdés végén!

Tényleg szomorú, hogy "luxus" a kádban fürdés, de hetente egyszer azért ki lehet bírni!

Inkább tényleg Apukának kellene változtatni a tisztálkodási szokásain...

2012. dec. 14. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!