Osszekoltozés, saját lakásba vagy albérletbe?
Albérlet mindenképp,előbb derüljön ki hogy tudtok-e együtt élni.
Fölösleges lakást venni.
Nekünk mindkettőnknek van spórolt pénze,de mégis albérletet fizetünk épp,fél éve lakunk együtt,jvő nyáron más munkahelyet keresünk más városban,ott is albérletet veszünk ki,5-6 év múlva szeretnénk gyereket,majd előtte veszünk lakást,addig eldöntjük milyet és addig spórolunk még annyit (minden nélkülözés nélkül),hogy hitelmentesen tudjuk megvenni.
"Albérlet mellett nem tudsz félre rakni se nagyon."
Aki albérlet mellett nem tud havi 30-40 ezret félretenni az ne vegyen fel hitelt mert a hitel annyival biztos drágább lesz mint az albérlet. Aztán sír, hogy átverte a bank.
Kedves 15-ös azt hiszem a hozzászólásoddal magadat minősítetted. Arról nem beszélve, hogy egyáltalán nem is úgy tűnik, hogy felnőtt ember vagy, aki egyáltalán felfogja mi az, hogy hitel, meg hogy néz ki egy lakás/ház vásárlás, milyen következményei vannak annak, ha valami a neveden van és milyen, ha nincs stb.
Csak úgy mellesleg kérdezem. Ha tudják fizetni a hitelt, és az önrész az övé volt, és a törlesztőt ő is fizeti, akkor szerinted az tényleg jó ötlet, hogy neki nincs semmi a nevén? Az meg, hogy be van-e jelentve ebből a szempontból (sem) számít semmit.
Ha semmi nem lenne a nevén, akkor 100%, hogy odajut, amitől olyan nagyon félted, hogy elveszik a feje felől a házat, csak nem a bank, hanem a pasija.
Te kezdtél el bunkózni velem tehát ne csodálkozz rajta ha így válaszolok vissza
"Ha tudják fizetni a hitelt, és az önrész az övé volt, és a törlesztőt ő is fizeti, akkor szerinted az tényleg jó ötlet, hogy neki nincs semmi a nevén?"
Ebben az országban sajnos így kell élni
"Az meg, hogy be van-e jelentve ebből a szempontból (sem) számít semmit."
Biztos ami biztos.Például diákhitelnél is ahova be van jelentve az illető onnan elvihetnek BÁRMIT a végrehajtók,még akkor is ha nem övé az ingatlan vagy az ingósságok.Tudom ez más hitel de soha nem lehet tudni hogy mibe kötnek bele,hogyan változik a törvény stb a végrehajtó minden áron befogja hajtani a tartozást
"Ha semmi nem lenne a nevén, akkor 100%, hogy odajut, amitől olyan nagyon félted, hogy elveszik a feje felől a házat, csak nem a bank, hanem a pasija."
Így járt akkor,egy kapcsolat a bizalmon alapul nem?Csak akkor tegye ezt ha megbízik a pasijában
Valószínuleg albérletbe koltozunk, de csak jovore addig még nyerhetunk is a lottón...
A 40%-os válaszoló válaszában ott a rizikó, hogyha 20-30 évre veszek fel kolcsont a saját nevemre az ingatlant pedig a barátom nevére iratom, ezalatt a 20-30 év alatt bármi megváltozhat, az emberek is változnak, a korulmények is. Például ha a páromat eluti kozben egy busz, és a szulei oroklik az én lakásomat a kolcsonnel egyutt, amit ha nem fizetek rajtam koveti majd a bank. Nem tudhatom, hogy nem rántják ki a lábam alól a talajt, bármi torténhet.
Ha tényleg kolcsont kell felvennunk akkor azt egyutt fogjuk, ha házasok leszunk, akkor van valami állami támogatás is. Tobb lesz a spórolt pénz és nem leszunk helyhez kotve.
Így lesz a legjobb.
A válaszaitokat nagyon koszonom :)
Szerintem igazatok van kérdező, jó lesz így nagyon.
A 40%-os válaszoló ötleteiben nagyon sok rizikó és értelmetlenség van, nem is bocsátkozok a fejtegetésébe, mert nem látom értelmét, de azért válaszoló én a helyedben jobban utánanéznék és gondolnék dolgoknak, mert ha tényleg komolyan veszed a saját tanácsaidat, akkor nagyon rosszul fogsz járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!