Szerintetek ez már gyámügyi eset?
Figyelt kérdés
Ismerek egy családot. Az anyuka elvált, apuka a rájuk sem bagózik. Hét gyerekük van, a legnagyobb 24, a legkisseb 5. Velük lakik még a nagymama, az unokahúg,az egyik lány barátnője és a második lány kisbabája. A legidősebb lány a gazdag vőlegényénél lakik, ha ő nem lenne, már mind éhen haltak volna. A bajom az, hogy az anya egy rémálom, sosincs otthon, miután elvált az erőszakos férjétől, csak az önmegvalósítás jár az eszében, a gyerekeivel levélben (!) kommunikál. A nagymama félbolond. Egy aprócska házban laknak, 90 ezres fizetésből élnek (plusz amit a vőlegény hozzáad). A ház szinte lakhatatlan, főleg egy kisbabának veszélyes, ill. tele van az utcán talált állatokkal. A nagyobb gyerekek pszichésen ki vannak készülve, hiszen gyakorlatilag gyereket nevelnek, vezetik a háztartást, naná, hogy nincs energiájuk tanulni. Ráadásul a gazdag vőlegény ( aki mellesleg idősebb, mint az anya), rástartollt a 17 éves lányra. Minenzt a 15 évestől tudom, gyakran horja játszótérre a kicsiket, ott ismertem meg. A hitelezők szorongatják őket, a család egy kész káosz, a ház undorító, megértem, hogy nem tudnak így élni. Szóvá lehet ezt tenni a gyámügyön? Az anya és a nagymama alkalmatlanok a ( még kiskorú ) gyermekek nevelésére.2012. okt. 12. 19:52
1/15 anonim válasza:
Ha annyira rossz a helyzetük, akkor a két legnagyobb (felnőtt) gyerek, majd intézkedik.
2/15 anonim válasza:
Jézusom ennyien egy házban! Az unokahúg mit keres ott? És az egyik lány minek szül a nyomorba???? Tele a ház az utcán talált állatokkal? Micsoda tisztaság lehet a házban! Simán értesíteni lehet a gyámügyet, de legalább az Önkormányzathoz lehetne bejelentést tenni! Ha a felnőtt lány tudja, hogy milyen állapotok uralkodnak otthon, neki kellene lépnie! Egyébként valamelyik vidéki, szegényebb településen történik ez?
6/15 A kérdező kommentje:
Mint írtam, a játszótéren ismertem meg a lányt.
A családban a két nagyobbik gyerek nagykorú, meg az unokahúg és a barátnő. A helyzet az, hogy a második lány attól fél, hogy tőle is elveszik a gyerekét, meg főleg az anyától tartanak. Rengeteg történetet mesélt a kislány, borzalmas dolgok történnek otthon. De egyik sem mer lépni, nyilván van több ok is, mindent én sem tudok.
És mindez Budapesten történik, ráadásul mégcsak nem is romák.
2012. okt. 12. 20:29
8/15 anonim válasza:
Igen, az, valószínűleg kirendelnek melléjük egy gyámot, aki elintézi, amit kaphatnak támogatásként (kezdve a bérlakásnál, vagy egészséges háznál), és felügyeli, hogy meg is kapják a gyerekek azt, amivel az állam segíti őket.
9/15 anonim válasza:
Ha úgy érzed jónak, említsd meg a dolgot a gyerekjólétiseknek
10/15 anonim válasza:
Szerintem is jelentsd a dolgot úgy, hogy nem mondod meg, hogy az egyik gyerek mondta neked. Mert a gyámosok úgyis elmondják a szülőnek, aztán az anyja meg jól megveri őt. Remélem hogy jó sorsuk lesz a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!