Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarok ilyen lenni anyámma...

Nem akarok ilyen lenni anyámmal de mégis (? )

Figyelt kérdés

Egy ideje nem szeretem vagy én nem is tudom de nem mondok neki semmit és nem akarok neki válaszolni ha muszáj akkor csak pár szót mondok. Megbántom minden nap és mindig megkérdezi hogy mi a bajom. Idegesit a jelenléte meg az is hogy hozzám szól. Ilyenkor amikor nem látom bocsánatot akarok kérni és sajnálom hogy ilyen hülye gyereke van de amikor meglátom minden megváltozik. Miért van ez?

16/f

2012. okt. 10. 20:45
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Kiskoromban mindig azt mondtam hogy én jó leszek, tanulni fogok meg minden ilyen dolgot. Régen sokkal jobb volt a kapcsolatunk meg minden jobb volt. Amióta nagyobb vagyok ez nem így van és ez az én hibám mert ő mindent megpróbál. De amikor előtte vagyok akkor teljesen máshogy kezdek gondolkozni.
2012. okt. 16. 15:14
 12/16 anonim ***** válasza:

Ez édes kevés információ, de javaslom ezért na pakold ide az egész családi hátteredet.

Kezd kialakulni a magánéleted, és esetleg sokat duruzsol bele abba, amit te magánügynek érzel inkább.

Ez egy normális folyamat, viszont előfordulhat, hogy édesanyád ezt nehezen fogja tolerálni, hogy a kicsi fia felnő, és nem fog mindent elmondani neki.

Arra ott vannak a barátok. Az anya, az anya, és sajnos vagy nem, egy gyerek, vagy egy kamasz, de még egy felnőtt is előbb mondja el a dolgait, legnagyobb titkait a legjobb barátjának, szalad hozzá előbb, mint az édes jó anyjához. Ami normális. Mindkét szerepnek meg van a maga "szerepköre".

De ha nem a fentiekről van szó, akkor szimplán olyan is előfordul, hogy (most hagyjuk kamaszkor így-úgy), személyiségileg "taszítjátok" egymást. Vagy nem is tudom ezt, hogy lehet kifejezni, ennek a miértjére nem jöttem rá,de ugyanúgy, ahogy nem tudod sokszor megmondani x ember miért nem szimpatikus, kb. ez is ilyen.

És ha még sok évvel később, kinőve a kamaszkorból ez megmarad, és uram bocsánat - elnézést, hogy ezt leírom, de ilyen is akad -, rájössz, és tudatosul, hogy nem sikerül szeretni akit illik, történetesen édesanyád, hát az pech.

De reméljük kinövöd.

De egyet tarts észben, ha ez most igaz-vagy sem: rendesnek rendes lehetsz ettől még, sőt, kell is, ha csupán ennyiről van szó, és nem követett ellenünk merényletet az illető.

Nincs benned esetleg neheztelés, hogy nem tudsz megfelelni, és anyád mintha azt sugallná feléd, vagy azt éreznéd felőle, hogy ilyenné-olyanná akar téged?

És magadon se akarsz erőszakot, ezért neheztelsz rá, de mivel szereted, vagy legalábbis rendes akarsz vele lenni, ezért bűntudatod lesz, és nem akarod azzal megbántani, hogy nem leszel olyan, amilyenné ő szeretne.

Na ez jó hosszú lett.

2012. okt. 16. 16:35
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem katasztrofális volt kamaszkoromban a kapcsolatom az édesanyámmal. A te esetedtől eltérően, olykor anyukám is ugyanolyan tuskó volt velem, mint én vele :) Persze ez már csak utólag vicces, akkor nagyon nem volt az, és a mai napig úgy gondolom, hogy ő cseszte el.

Ennek ellenére, szebb pillanataimban leveleket írtam neki, amiben megfogalmaztam a bennem dúló kettősséget, és bocsánatot kértem, amiért k...ög vagyok vele. Egyet nemrég a kezembe is nyomott, és elmondta, hogy mennyire örült neki akkor.

Mára nagyon jó a kapcsolatunk, számíthatok rá mindenben és fordítva, csak az a kamaszkor sikerült roh...t problémásra :/

34/N

2012. okt. 16. 18:37
 14/16 anonim válasza:

tudok egy nagy klisé, de hidd el ez a korod miatt van.

bár én lány vagyok, de hasonlóan éreztem anyukám iránt én is.gyakran most is a plafonon vagyok tőle, de ma már viccesen megoldjuk az ilyen dolgokat..és tudom gáz tanács, mert milyen már ha az ember megbeszéli a gondjait a szüleivel, de szerintem meséld el neki hogy érzel és hogy nem akarod megbántani csak egyszerűen nem tudsz mit tenni..stb.

2012. okt. 16. 20:13
 15/16 anonim ***** válasza:
én most vagyok 30 és egyre csak romlik a helyzet, én higgyétek el megpróbáltam mindent, de ha már úgy jön be az ajtón hozzánk hogy a köszönés helyett beleköt valakibe elég nehéz szeretni...bármennyire is fájna ha nem lenne
2012. okt. 16. 21:34
 16/16 anonim ***** válasza:
A kamaszkor olyan állapot amikor saját magával is sok a gond. Már nem gyerek, de még nem felnőtt. Talán el kellene gondolkodnod azon, ha már a szüleid elfelejtették, hogy milyen egy kamasz, hogy te a helyükben mit tennél. Rohanó világban nehéz leülni beszélgetni, na meg nehéz megfogalmazni is, hogy mi a problémád. Jó tanács a levélben elmondani, amit személyesen nem tudsz.
2012. okt. 17. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!