Itthagyni a családot, a hazámat a szerelem miatt?
1 éve van kapcsolatom.Itt nőttem fel,ide köt minden,a család a barátok a környezet.A barátom most megy Angliába,fél év múlva költözhetnék ki hozzá.
Nem tudom hogyan döntsek.Itt nincs munkám,csak gyári diákmunka napi 3000 Ft-ért.De ha elmegyek itthagyok mindent.
Ti hogy döntenétek?
21/L
Mintha magamat olvasnám. Én is 21 éves vagyok és Angliába készülök a barátom miatt. Nekem is vannak kétségeim, de ez nem egy Ausztrália-Bp táv, ha elegem van, akkor elvileg már másnap hazajöhetek és elkönyvelhetem, hogy ez bizony rossz ötlet volt.
Én azzal vigasztalom magam, hogy 4000 forintért már van repülőjegy. Pár óra alatt simán haza tudsz repülni akármelyik hosszú hétvégére és téged is tudnak látogatni. Budapest-London hivatalosan 2,5 óra és 4-5000 forint ha előre foglalsz (és nem viszel nagy puttonyt). Repülni lehet még Debrecenbe, és budapestről pedig bristol, birmingham és manchester is elérhető közvetlenül.
Ha mondjuk elköltözöl pestről pécsre:
Budapest-Pécs pedig elvileg 3 óra vonattal, gyakorlatilag meg hát attól függ, hogy este mennyi vezetéket loptak el, esett-e hó, felhullámosodott a sín a melegtől, lerobbant-e a mozdony, épp melyik szembe jövő vonatot kell megvárni... gondolom érted. Ez alaphangon 3,5 óra lesz és most nézem, hogy szintén 5000 Ft.
Ha így veszed, akkor kisebb szopás és idegtúra hazalátogatni Angliából, mint az ország másik feléből.
Én is azt javaslom, hogy menj! Nem nagy a táv, bármikor hazalátogathatsz.
Én egy külföldi férfiba szerettem bele, ki is költöztem külföldre, boldog vagyok itt! Tiszta környezet, normális megélhetés, megvan minden, amire vágyom. És ha a családom, barátaim hiányoznak, havonta haza tudok látogatni, mert csak 1.5 óra repülőút és fapadossal 10.000 alatti az oda-vissza út! Szinte semmi.
Ez Angliában is így lenne, hidd el. Ráadásul az angol nagyon könnyű nyelv, hamar belejössz,ha még nem menne profin.
Miért csak 3 napra láthatnád a barátodat a fél év alatt? Ryanair, Wizzair heti többször repül rengeteg helyre Angliába, nagyon olcsón! Bármelyik hétvégén meglátogathatod! Főleg, ha tanuló vagy....ne aggódj, beszéljetek erről, biztos tudtok gyakrabban is találkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!