Ennyi idő után már továbbléphetek?
A nagy szerelmemet 3 évvel ezelőtt baleset érte. Kómába került. 2 hónap után lekapcsolták a gépekről. Akkor én is meghaltam vele együtt. Az elmúlt 2 évben semmi életkedvem nem volt. Szó szerint szenvedtem és töprengtem az élet nagy dolgain. Azóta lediplomáztam és most munkám van. Együtt terveztük a közös jövőt, a családalapítást, az esküvőt, gyerekeket, a nyaralást, programokat, és annyira váratlanul ért a halála, hogy szó szerint megőrültem. 1 hónapig pszichiátrián kezeltek.
Mostanába mintha visszatért volna az életkedvem. Észrevettem, hogy más fiúkat is jobban megnézek, tetszenek, hogy szivesebben megyek el egy barátnőmmel egy éjszaka szórakozni.
A mUnkahelyemen van egy fiú, aki nagyon kedves hozzám. Mindig meghív munka után egy kávéra, de elutasítom. Néha azt érzem, hogy ideje lenne már továbblépni, de nem tudom, hogy mikor lenne itt az ideje. Érzem, hogy még szeretem Őt! Mit tegyek?
Mindenképpen fontos, hogy továbblépj, de nem lehet sürgetni, erőltetni.
Egyvalamire azért figyelj: ha elfogadod azt a kávét, és esetleg kapcsolatba kezdesz a kollégáddal, vagy bárkivel, akkor nyilvánvalóan az elején érdemes elmondanod, hogy mi a helyzet, de ne beszélj róla hónapokig! Nagyon megterheli a meglévő kapcsolatot, ha folyton a múltba nézel!
Ha továbblépsz, akkor lépj tovább ténylegesen. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne említsd az elhunyd szerelmed, mert a MÚLTAD része. De ne engedd, hogy túlzottan rátelepedjen az új kapcsolatra a gyász, mert abból semmi jó nem sül ki belőle!
Szomorúan olvastam a kérdésed/történeted.
IGEN, tovább léphetsz. Ne hibáztasd magad, ne félj attól, hogy elmúlik az az iránta érzett szerelem ami most a szívedben él és attól se félj, hogy az emléke halványodni fog ezáltal a lelkedben és a szívedben.
A gyász természetes reakció, a tudományban úgy van, hogy 1 évig ,,normális".
Azonban én teljes mértékben megértem, hogy nálad ez sokkal tovább tartott/tart, hiszen nagyon fiatal vagy, nagy szerelem, hirtelen baleset, kóma.
Hasonló helyzetben voltam én is, mert nekem a Szerelmemnél agydaganatot diagnosztizáltak, de szerencsére, hogy lekopogjam leküzdöttük.
Nem szabad, hogy ilyen fiatalon elzárd magad a boldogságtól, az élettől a szerelemtől (ami talán nem lesz olyan lángoló, de szerelem lesz és az egymás iránt érzett kölcsönös szeretet és tisztelet)...mert, ha a szerelemtől megfosztod magad, akkor a legcsodálatosabb dologtól is megfosztod magad, ez pedig az, hogy a szíved alatt hordhass ki egy kisbabát, akit majd felnevelsz.
Nagyon sok szerencsét kívánok neked az életedben és, hogy helyesen meghozd azt a döntést, amitől a legboldogabb leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!