Mit csináljak ennyi pénzzel?
Szóval. 8.-os lány vagyok és régebben nagyon rossz tnuló voltam...mondjuk most is az vagyok, de már egy fokkal jobb. Tavaly kezdtem belehúzni a tanulásba, így évvégén már csak matekból, fikából, bioszból voltam 3-as, föciből 2-es. Bár földrajzból tényleg hülyébb vagyok, mint valakinek a segge...odáig még eljutok, ohgy a földrajzi neveket megtanulom, de az ilyen gazdaság, stb., hát az már nagyon nem megy. Plusz a föci tanár se tanít SEMMIT órán. És ezt nem csak én mondom, hanem mások is, akiket ő tanít.
De mindegy, szóval apa tegnap megígérte, hogy ha idén évvégén nem leszek semmiből 1-es vagy 2-es, kapok 50 000 Ft-ot. Amit már csak azért sem értettem, mert így sem állunk valami jól anyagilag, de mikor erre rákérdeztem, azt mondta, azzal én ne törődjek.
Szerintetek nem felelőtlegség egy 15 éves gyereknek csak úgy odaadni ennyi pénzt? És mit csináljak vele? Először arra gondoltam, így végre vehetek normális ruhákat, de a márkásabb boltokban tizenvalahány ezer Ft egy sima cipő...szóval inkább nem ilyenekre akarom elkölteni. Szerintetek mit csináljak ennyi pénzzel? Mi lenne a leghasznosabb, amire fordíthatom?
14l
Végezz el egy nyelvtanfolyamot.
Utazz el valahova, láss világot.
Kösd le a bankba kamatozni.
Köszi :)
Amúgy tudom, hogy tök gáz ilyet kérdezni, de nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz...szóval ha beteszem a bankba és ugye kamatozik, akkor ha mondjuk 1 év múlva kiveszem, már több pénzem lesz? És akkor kb. mennyivel?
Köszönöm a válaszokat :)
Hát mondjuk ha csak 18 évesen nyúlhatok hozzá, tényleg nme éri betenni...
Mondjuk én is gondolkodtam azon, hogy esetleg járhatnék belőle angoltanárhoz, ilyesmi. Mert ebben az országban úgyse lehet megélni, szóval amint nagykorú leszek, az lesz az első dolgom, hogy elhúzok innen. És végülis az angoltanárral jól is járnék, mert a suliban németes vagyok, úgyhogy ha nem angol nyelvterületű országokba költöznék, még mindig mehetnék Németországba, vagy Ausztriába :D:D Király.
Előbb kapd meg. Mivel még messze az év vége, az se biztos, hogy neked sikerül, de ha igen (remélem), akkor meg az nem biztos, hogy apukád elő tudja teremteni.
Várd meg amíg kezedben a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!