Mit csináljak ennyi pénzzel?
Szóval. 8.-os lány vagyok és régebben nagyon rossz tnuló voltam...mondjuk most is az vagyok, de már egy fokkal jobb. Tavaly kezdtem belehúzni a tanulásba, így évvégén már csak matekból, fikából, bioszból voltam 3-as, föciből 2-es. Bár földrajzból tényleg hülyébb vagyok, mint valakinek a segge...odáig még eljutok, ohgy a földrajzi neveket megtanulom, de az ilyen gazdaság, stb., hát az már nagyon nem megy. Plusz a föci tanár se tanít SEMMIT órán. És ezt nem csak én mondom, hanem mások is, akiket ő tanít.
De mindegy, szóval apa tegnap megígérte, hogy ha idén évvégén nem leszek semmiből 1-es vagy 2-es, kapok 50 000 Ft-ot. Amit már csak azért sem értettem, mert így sem állunk valami jól anyagilag, de mikor erre rákérdeztem, azt mondta, azzal én ne törődjek.
Szerintetek nem felelőtlegség egy 15 éves gyereknek csak úgy odaadni ennyi pénzt? És mit csináljak vele? Először arra gondoltam, így végre vehetek normális ruhákat, de a márkásabb boltokban tizenvalahány ezer Ft egy sima cipő...szóval inkább nem ilyenekre akarom elkölteni. Szerintetek mit csináljak ennyi pénzzel? Mi lenne a leghasznosabb, amire fordíthatom?
14l
Drága, ha az osztálytársaid azért cikiznek amiért nem ilyenolyan márkás cipőd van, az az ő szegénységi bizonyítványuk. 10 év múlva lehet, hogy ők fognak a tescos cipőben mászkálni, mert nem tanulják meg nem elszórni a pénzt amiért a szülő dolgozott meg... aztán amikor nekik kell dolgozni, rájönnek hogy nehéz a mai világban, és egyáltalán nem a márkás ruha lesz a legnagyobb bajuk.
Erre jobb már fiatalon felkészülni - neked ott lesz az az 50 ezer ha nagyon kell valami igazán fontosra, a Converse cipő meg egy év múlva le fog esni a lábadról ha sokat hordod, nekem is volt és semmivel se minőségibb mint a Deichmannos tornacipő amit 2000-ért vettem és 3 évig bírta.
Az olcsóbbakat ki is lehet pl dekorálni filccel meg festékkel, mindjárt egyedibb leszel mint a sok egyenConverse-s gyerek.
De elnézést, ha kicsit eltértem a tárgytól (mentségemre mondva, már hozzászóltam az eredeti kérdéshez is korábban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!