40 feletti nők, akiknek hosszú küzdelem után sem lett babájuk, hogy dolgozzátok fel?
Én 23 éves voltam, mikor férjhez mentem, és mi 19 évig küzdöttünk, hogy saját gyerekünk legyen...
42 éves voltam, mikor úgy döntöttünk, hogy gyerek nélkül nem tudunk élni, és beadtuk a papírjainkat a GYIVI-hez, kérvényeztük az örökbefogadást.
Még abban az évben kaptunk két gyereket (egy testvérpárt), akiket azóta is nagy-nagy szeretetben nevelünk, immár 16 éve... :-))
A férjemnek voltak fenntartásai, ő nem szerette volna "más gyerekét" nevelni, de én a sarkamra álltam, és nekem lett igazam : férjem már az első találkozás után megpuhult, a sajátjaként szereti gyerekeinket!
Nekünk szerencsénk volt, egyik év márciusában kérvényeztük az örökbefogadást, augusztusban értesítettek a két gyerekről, novemberben már nálunk lakhattak és karácsonyra kaptuk meg a bírósági határozatot, hogy törvényesen a mi gyerekeink lettek...
Utólag már nagyon bánom, hogy ilyen sokáig vártunk az örökbefogadással, ez nagy butaság volt!
Sajnos elhittem a sok terjengő rémhírt, hogy milyen nehézkes az eljárás, milyen sok akadályt gördít a hivatal, stb., ez mind nem igaz!!! Én mindenütt ebben az ügyben segítőkész, kedves ügyintézőkkel találkoztam, minden szükséges engedélyt pikk-pakk meg tudtunk szerezni.
Lehet élni gyerek nélkül is, csak éppen nem érdemes!
(egy 58 éves anyuka) :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!