Hogyan kell az ilyen bunkóságot megbocsátani?
Csak magunkban, vagy pedig ki kell mondani és megbeszélni, hogy rosszul esett? (Nem mintha ez nem lenne egyértelmű, hogy rosszul esett. Gondolom, ezért is csinálta.)
Szitu: közös fénykép nézegetés a családdal. Az egyik képen én is rajta vagyok, mire a testvérem hangosan felhívja a figyelmet egy "szépséghibára" (ami amúgy mindenki számára nyilvánvaló), és kinevet! (A szépséghiba nem egy kis pattanás, ami elmúlik, vagy egy béna frizura, amin változtatni lehet.)
Ilyenkor az ember köpni-nyelni nem tud, ha hirtelen kap egy ilyen tapintatlan, tiszteletlen beszólást. Mintha leforráznák. Utólag viszont már lehet, hogy nem kellene felemlegetni. Mi ilyenkor a helyes?
A testvérség ténye nem jogosit fel senkit,hogy sértegesse a másikat,még akkor sem,ha valójában igaz,amit mond pld. a kövérségre,vagy valami másra tesz sértő megjegyzést.
Pont most volt egy ilyen nagyon kellemetlen szituáció nálunk is a tesómmal én 41éves vagyok ő 39.
Szülés után nem nyertem még vissza az alakom,bár nem is vagyok egy cérnaszál alkat.
Igen,ilyen későn szültem:)
Szóval...főztem nekik egy kaját,amit én utálok,ők viszont nagyon szeretik a sógornőmmel.
Felhívtam,hogy milyen köretet készítsek ,mit szeretnének..mert nekem mindegy,a páromnak is...én úgysem szeretem...
Erre az öcsém..elkezdte: ne is egyél,igy is dagadt vagy ,egy megvénült nő vagy!!!
Mondom neki,hogy figyelj,van önkritikám és amig a párom igy is elfogad,addig te főleg ne beszélj igy velem!
Erre a tesó: ő sem fogad el,csak nem meri mondani...
Mondom neki,hagyj már békén,nekem is van tükröm..tudom mit kell tennem..erre azt vágta az arcomba:
Még nem takartad le az összeset,hogy bírsz belenézni??
Itt a szavam is elállt!
Mert van hasam de egyébként mondhatom,hogy tényleg szép arcú,ápolt nő vagyok,sokak által nagyon is szexinek tartott és kb 10 évet letagadhatok.
Ennek ellenére olyan megdöbbentöen sértő volt,amit mondott,hogy a párom fel is hívta és jól helyre tette,aminek most harag a következménye!
Szóval igen is van határ még a testvérek között is!!!
Kedves Kérdező!
A te tesód is nagyon bunkó és tapintatlan volt...sértően viselkedett,mert ha nem igy lett volna úgy gondolom,nem bánt meg ennyire...!
Én nem hagynám és nem is hagytam annyiban!
Megmondanám neki,hogy mennyire bántó volt velem!
11-es, nagyon sajnálom, ráadásul pont akkor csinálta ezt, amikor azért hívtad őket, hogy a kedvükben járj a kaja ügyében, ez még csak tetézi a bunkóságot és hálátlanságot!
13-as, ez nekem is megfordult a fejemben, hogy talán én is megbántottam valamivel akaratom ellenére, és elég önkritikus is vagyok ilyen téren, de akárhogy próbálok visszaemlékezni, nem jut ilyen eszembe, sőt, mindig is nagyobb tiszteletet tanúsítottam iránta, mint amilyet megérdemel, lévén fiatalabb vagyok, meg amúgy is ilyen a természetem. Leégethettem volna százszor, de jobb a békesség. Abban viszont lehet valami, hogy ő úgy érzi, én vagyok a kis kedvenc. (Habár nyilvánosan dícsérni, példálózni velem sosem szoktak.) És hát, sajnos ez sokszor van úgy, hogy a testvér ilyenkor nem a szülőre neheztel, aki az oka az egésznek az esetleges kivételezésével, hanem a másik gyerekre, aki semmiről nem tehet. Ez mondjuk a kamasz évekig még ösztönösen működik, így nem lehet felróni. De negyven körül szerintem ennek már tudatosabban kellene mennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!