Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kell az ilyen bunkóságo...

Hogyan kell az ilyen bunkóságot megbocsátani?

Figyelt kérdés

Csak magunkban, vagy pedig ki kell mondani és megbeszélni, hogy rosszul esett? (Nem mintha ez nem lenne egyértelmű, hogy rosszul esett. Gondolom, ezért is csinálta.)

Szitu: közös fénykép nézegetés a családdal. Az egyik képen én is rajta vagyok, mire a testvérem hangosan felhívja a figyelmet egy "szépséghibára" (ami amúgy mindenki számára nyilvánvaló), és kinevet! (A szépséghiba nem egy kis pattanás, ami elmúlik, vagy egy béna frizura, amin változtatni lehet.)

Ilyenkor az ember köpni-nyelni nem tud, ha hirtelen kap egy ilyen tapintatlan, tiszteletlen beszólást. Mintha leforráznák. Utólag viszont már lehet, hogy nem kellene felemlegetni. Mi ilyenkor a helyes?

2012. okt. 8. 22:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Három füled van? Csak kérdem, amúgy meg szerintem mondd meg neki, hogy nyalja ki a valagadat oda-vissza háromszor.
2012. okt. 8. 22:23
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Igazat mondott a testvéred vagy nem?
2012. okt. 8. 22:29
 3/14 anonim ***** válasza:
Hány éves a tesód,5?
2012. okt. 8. 22:29
 4/14 A kérdező kommentje:

40-hez közelít.

És igen, igazat mondott. Na de nem kérdezte senki, és azt meg végképp nem kértem, hogy nevessen ki! Hiszen, ha odamegyek egy idegen nénihez az utcán, és azt mondom neki, hogy "teee, ráncos vén banya", akkor is igazat mondtam, mégsincs igazam abban, hogy bántom és bunkó vagyok.

2012. okt. 8. 22:34
 5/14 anonim ***** válasza:
22%
Testvérek között belefér... hogy pl. ledagadtállatozzák egymást viccből vagy dudaorrúnak vagy lapátfülünek kiáltsák ki a tesót. Ez még nálunk is vígan elmegy.
2012. okt. 8. 22:36
 6/14 A kérdező kommentje:
Mi nem együtt nőttünk fel, mert féltesók vagyunk, szóval annyira bizalmas, poénkodós kapcsolat nem alakult ki, a másik meg, hogy ott mindenki előtt csinálta, nem négyszemközt. Ettől függetlenül majd megpróbálom kicsit lazábban venni a dolgot. De azért nem került ezzel közelebb a szívemhez.
2012. okt. 8. 22:43
 7/14 anonim ***** válasza:
58%
Nem érzem akkorának a problémát, amekkora ügyet csinálsz belőle. Könyveld el, hogy bunkó, aztán lépj tovább.
2012. okt. 8. 22:57
 8/14 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele,lehet,hogy nem akart megbántani.A harag rossz tanácsadó. Magadnak okozol gondot vele,ha ezen sokat rágódsz. Tojd le és lépj tovább!
2012. okt. 8. 23:02
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megfogadom a tanácsokat és nem rágódom rajta tovább. Remélem, nem fog rendszert csinálni ebből, ha látja, hogy "büntetlenül" csinálhatja. Tulajdonképpen nem is maga a beszólás fájt, hanem ami mögötte van, hogy vajon mi motiválja ilyesmire. De most már tényleg megpróbálom elfelejteni.
2012. okt. 8. 23:09
 10/14 anonim ***** válasza:

Engem rendszeresen dagadtoz, elefántoz a húgom. Bánt, de megszoktam, én is szoktam őt piszkálni, ez testvérek közt belefér. Ráadásul igaza van, mert valóban felszedtem pár kilót, ami meg is látszik. Csak hát na, az igazság fáj.

Szerintem ne foglalkozz vele. Vagy ha nagyon piszkálja a csőröd, vágj vissza valahogy, hívd fel valami negatív tulajdonságára a figyelmet.

2012. okt. 8. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!