Mivel vághatnék vissza az idegesítő rokonomnak?
Az unokatestérem minden héten egyszer meglátogat minket, mert itt lakik nálunk a nagymamám. Ezzel évekig nem is volt probléma. Most viszont felvitte az Isten a dolgát, jól keres, és úgy érzi, hogy neki mindent szabad. Állandóan beszólogat az alakom miatt. Az utóbbi egy évben felszedtem 10 kg-t. Előtte voltam 43 kg, szóval most sem vagyok dagadt, csak lett egy kis pocim, és fenekem. Én elégedett vagyok magammal, szerintem jól nézek ki. Viszont ő állandóan teszi a megjegyzéseket, hogy azért neki állhatnék már diétázni, had nézze meg a pocakom, mert ritkán lát ilyet (hát pedig tényleg nem nagy; van, de nem nagy), legutóbb a szerelmemet minősítette, hogy szerinte egy gyerek is értelmesebb nála. Már azt is pezzegette, hogy el kellene mennem mellplasztikára, mert kicsik a melleim, és undorítónak titulálta a karom, mert nem szőrtelenítem. Én eddig mindig tűrtem, mert mégis rokon, nem akarok haragban lenni, és nem szóltam vissza, csak mosolyogtam rajta. De már nem bírom. Sajnos az sem megoldás, hogy elmenjek itthonról, mert mindig máskor csap le. :S Mivel vághatnék vissza, mert már nem érdekel, hogy rokon, és már nem akarok jóban lenni vele.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az unokatesódnak egyértelműen önértékelési zavara van, meg irigy is valamiért. Azontúl vannak olyan emberek, akik ha nem állítasz korlátot, mennek amíg lehet, mert belső korlátjuk nincs, hogy ezt vagy azt már nem illene/kéne/szabadna mondani.
Nekem a volt főnöknőm volt ilyen. Én is csak mosolyogtam és szó nélkül tűrtem. Mikor már nem bírtam, határozottan de UDVARIASAN, főleg kérdés formájában visszaszóltam neki. Azt hittem, dühöngeni fog. De nem! Vette az adást, hogy túllépett a határon, és valamelyest visszahúzódott.
A gonosz odamondogatós egymást porig alázó játékba meg ne menj bele. Undorító, ne süllyedj oda! Meg akkor az ő terepére mennél harcolni. Az én főnöknőm is verhetetlen volt az ilyenben, meg se mertem volna kísérelni ilyet, mert tuti ő győzött minden ilyen meccsben.Te ebben nem vagy járatos, ahogy elnézem. A határozott, higgadt hangnem lesz a nyerő, ő majd valszeg tajtékzik, te meg fölénybe kerülsz a nyugalmaddal. Nem lesz kedve annyiszor beléd kötni.
Ne felejtsd az "bölcseletet": hülyékkel sose vitatkozz, mert le kell süllyedned az ő szintjükre, viszont ott legyőznek a rutinjukkal!
Én egyszerűen megmondanám neki: ha csak sértegetni tudsz, akkor ne gyere ide, mert úgyse engedlek be.
És meg is tenném.
Szia!
Ha tényleg csak vissza akarsz vágni,mond,hogy neki meg büdös a szája,még ha nem is igaz.Szerintem ennyi "bunkóság"részedről is belefér,ezt emésztheti...
amúgy meg egyszerűen ne keresd a társaságát,az értelmes ebből észreveszi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!