A ti csaladotokban hany auto van? Miota van?
A családomban csak a nagybátyámnak volt autója. Amikor felnőttünk, apám 45 évesen tette le a jogsit, egy időben velem! Azóta van egy szép kis autójuk. Ezzel járnak munkába, intézik a bevásárlásokat, tudják hozni-vinni a nagyit stb. és ezzel költöztették az öcsémet a koliba ki-be. (Engem és a bátyámat még nem, mi is bőröndökkel költöztünk.)
9 éve vagyok együtt a férjemmel, egy szuzuki marutival kezdtünk anno, csak arra használtuk, hogy a családokhoz hazautazzunk, mert meguntuk az állandó buszon, vonaton való nyomorgást. Akkor még sok gyerekkori barátja is jött velünk.
Azóta neki is és nekem is van saját autóm. Eleinte elég volt az egy, de aztán kiköltöztünk vidékre, megszületett a gyerkőc, itt pedig a tömegközlekedés egy rossz vicc. Addig tanakodtunk, amíg vettünk egy 15 éves autót a meglévő mellé, mert nagyon kellemetlen volt, hogy a gyerek ill. a háztartás minden dolgát csak összeegyeztetések, netán szabadság kivétele árán tudtam megoldani.
Vidéken természetes az autó, kevesen dolgoznak helyben, a nagyobb városokba pedig egyszerűen jobb és kényelmesebb kocsival menni.
A kommenteket nem, csak a Kerdezö altal irtakat olvastam közben vegig. Csak nehany ismerösöm lakik Bp-en, nekik sincs autoja, es amikor alkalmankent Bp-en voltam (tanfolyamokon...stb), par naptol par hetig terjedöen, azt tapasztaltam, oda valoban felesleges!
Egyszerüen sokkal gyorsabban elerhetö metroval vagy tömegközlekedessel barmi, mint autoval. Ezert felesleges sztem fizetni az auto aran kivül meg a fenntartasat, biztositast.
Egy regi oszt.tarsam is Bp mellett lakik, ö magaval vitte az autot, es a belvarosban ö sem hasznalja, csak Budakesziböl a varos szeleig, ahol (gondolom) meg nincs "pesti forgalom". Neki az orszag vegebe hazautazas miatt kell.
Videken mas, ott egy kis faluban, hetvegen, delutan 5-kor elmegy az utolso busz, ez eleg gyakori. Igy a mai igenyek mellett, aki nem H-P dolgozik, ez elegge megneheziti a munkaeselyeit. En pl. sokaig emiatt nem tudtam mellekallast vallalni.
16:27
(aki irtam, hogy a ferjemmel 3 autonk van)
Apumnak van 2, anyumnak pedig 1 (együtt élnek), apunak 3 kocsija volt, de a 3.-at eladta, mert már régi volt, és sok volt a gond vele.
Szóval 3. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!