Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti csaladotokban hany auto...

A ti csaladotokban hany auto van? Miota van?

Figyelt kérdés
A kerdes hattere mogott az all, hogy en jelenleg kolis vagyok es latom a tobbieket. Lekoltozesnel mindenki kocsival jon, amibe ugye minden fontos dolog befer, en meg a kis borondombe nem tudok betenni 2-3 labast, mert sem en, sem a borond nem birna. A mi csaladunkba senkinek nincs es nem is volt autoja, a kornyezetemben se szokvanyos. Tudom, hogy a kozepreteg alatt helyezkedek el, de akkor is furcsa, hogy az egyetemen az enyemen kivul minden csaladnak van legalabb 1. Ez tenyleg ilyen termeszetesse valt? Olyan, mint a tv? Ez most butan hangzik, de komolyan erdekel, masoknal hogy van ez.
2012. okt. 5. 15:33
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%

A családomban csak a nagybátyámnak volt autója. Amikor felnőttünk, apám 45 évesen tette le a jogsit, egy időben velem! Azóta van egy szép kis autójuk. Ezzel járnak munkába, intézik a bevásárlásokat, tudják hozni-vinni a nagyit stb. és ezzel költöztették az öcsémet a koliba ki-be. (Engem és a bátyámat még nem, mi is bőröndökkel költöztünk.)

9 éve vagyok együtt a férjemmel, egy szuzuki marutival kezdtünk anno, csak arra használtuk, hogy a családokhoz hazautazzunk, mert meguntuk az állandó buszon, vonaton való nyomorgást. Akkor még sok gyerekkori barátja is jött velünk.

Azóta neki is és nekem is van saját autóm. Eleinte elég volt az egy, de aztán kiköltöztünk vidékre, megszületett a gyerkőc, itt pedig a tömegközlekedés egy rossz vicc. Addig tanakodtunk, amíg vettünk egy 15 éves autót a meglévő mellé, mert nagyon kellemetlen volt, hogy a gyerek ill. a háztartás minden dolgát csak összeegyeztetések, netán szabadság kivétele árán tudtam megoldani.

Vidéken természetes az autó, kevesen dolgoznak helyben, a nagyobb városokba pedig egyszerűen jobb és kényelmesebb kocsival menni.

2012. okt. 5. 17:35
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

A kommenteket nem, csak a Kerdezö altal irtakat olvastam közben vegig. Csak nehany ismerösöm lakik Bp-en, nekik sincs autoja, es amikor alkalmankent Bp-en voltam (tanfolyamokon...stb), par naptol par hetig terjedöen, azt tapasztaltam, oda valoban felesleges!

Egyszerüen sokkal gyorsabban elerhetö metroval vagy tömegközlekedessel barmi, mint autoval. Ezert felesleges sztem fizetni az auto aran kivül meg a fenntartasat, biztositast.

Egy regi oszt.tarsam is Bp mellett lakik, ö magaval vitte az autot, es a belvarosban ö sem hasznalja, csak Budakesziböl a varos szeleig, ahol (gondolom) meg nincs "pesti forgalom". Neki az orszag vegebe hazautazas miatt kell.

Videken mas, ott egy kis faluban, hetvegen, delutan 5-kor elmegy az utolso busz, ez eleg gyakori. Igy a mai igenyek mellett, aki nem H-P dolgozik, ez elegge megneheziti a munkaeselyeit. En pl. sokaig emiatt nem tudtam mellekallast vallalni.

16:27

(aki irtam, hogy a ferjemmel 3 autonk van)

2012. okt. 5. 17:50
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Mióta megszülettem mindig volt autónk, de a szüleimnek már születésem előtt is több autójuk volt, többször cserélték. Most 3 autónk van, az egyik 5 éves, jövőre lesz cserés, a másik 3 éves, és én is kaptam egyet mikor megszereztem a jogsimat, az nagyjából másfél éves így. A szüleimnek munkaeszköz az autó, így nem tudom elhozni őket amikor csak kedvem támad, és ők sem mindig érnek rá fuvarozni engem. Most, hogy főiskolára kerültem nekem is minden nap kell az autó, mert pár várossal arrébb van a suli. Az én környezetemben az a ritkább, hogy nincs valakinek autója, de azoknak általában jogosítványuk sincs, vagy már mondjuk öregek és úgysem vezetnének, vagy betegek és olyan gyógyszert szednek ami szintén kizárja a vezetést. Én inkább azt látom, hogy mindenkinek van legalább egy, de leggyakrabban két autója.
2012. okt. 5. 17:50
 34/45 Gabee007 válasza:
64%
"Sok pénzed van? Vegyél autót! Majd nem lesz!"
2012. okt. 5. 18:14
 35/45 anonim ***** válasza:

Apumnak van 2, anyumnak pedig 1 (együtt élnek), apunak 3 kocsija volt, de a 3.-at eladta, mert már régi volt, és sok volt a gond vele.

Szóval 3. :)

2012. okt. 5. 19:21
 36/45 anonim ***** válasza:
100%
Az én szűkebb családomban sosem volt autó. Nem is kaptam sem én, sem a nővérem, sem az öcsém érettségire sem, mikor felvettek a főiskolába, akkro se. Most a saját pénzemből én teszem le a jogsit (megkerestem rá), így nekem lesz jogosítványom ,de kocsi nincs és nem is lesz még. Viszont jogsi kell sok munkahelyhez (előírás).
2012. okt. 5. 19:59
 37/45 anonim ***** válasza:
Egy darab sz@r suzuki pár éve.
2012. okt. 5. 20:11
 38/45 anonim ***** válasza:
Nekem van egy 20 éves Mitsubishim, amit az öcsém használ, páromnak egy 8 éves Hyundai-a, amit én használok, sógornak egy 15 éves Volvo, apósnak szintén 20 éves Mitsubishi. A nagyszüleimnek kb. 5 éves Suzuki, anya párjának kb. 6 éves Peugeot. Nekem olyan természetes, hogy van autó a családban, több is.
2012. okt. 5. 20:37
 39/45 anonim ***** válasza:
A szüleimnek 23 éves koruk óta van saját autója, 22 évesen házasodtak össze most 49 évesek. Volt 2 trabantunk 2 régi skodánk, egy skoda feliciánk (új, már nem kocka) és most van egy 2002-es Ford Fiestánk, akkor vettük, újonnan. Anyukám nem tud vezetni de apikám is egyre kevesebbet használja a kocsit mert nincs pénz benzinre.
2012. okt. 5. 21:06
 40/45 anonim ***** válasza:
1 volt mindig is. Úgyis csak apának van vagyis volt kb 2010-ig jogsija, tesóm akkor rakta le. Én jöv hét kedden megyek kreszre. Lerakom mert "kell"... Amúgy totál motor párti vagyok, de jó, ha van alapon ez is meglesz :D
2012. okt. 5. 21:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!