A ti csaladotokban hany auto van? Miota van?
A párommal élek. 1 autó(ja) van. Asszem 5-6 éve vette.
22/L 27/F
A szüleimnek is pl. egy autójuk van, csak apu használja mert azzal jár dolgozni.
Én vidéki vagyok, itt azért a legtöbb embernek van autója, még a kevésbé tehetőseknek is van régi, használt. Vidéken azért többet használja az ember, mint Pesten. Nekünk is van mióta csak az eszemet tudom, kiskoromban Trabantunk volt, aztán Skodánk, most Suzukink. Nekünk tökéletesen megfelel.
22/L
Nekünk párommal nincs,bár vehetnénk,de mivel sétálva 10 perc a munkahelyünk,bérltet fizet a cég,nagyáruházak könnyen megközelithetőek,hülyeség lenne.
Párom szülei 15 percre laknak,nekik van,de alig használják,elhozhatjuk bármikor (nyaralni is ugy megyünk,hogy velük egyezteve,és megkapjuk 1 hétre is)
koliba egyébként én lányként egyeül költöztem,pedig volt 40 kiló a bőröndöm.
egyszer kell beruházni normális bőröndre,gurulós,strapabiró,meg van 7 éve,pedig nyúzom rengeteget.
Apámnak mindig volt, mióta élek, korábban is. Na, nem nagy cucc, most egy 16-17 éves samarája van, újan vette még anno. Jobbra azóta nem telik.
Nagyszüleimnek nem volt jogosítványa, így kocsija sem sosem. Nekem és a testvéreimnek nincs kocsija (húgom mondjuk még kiskorú), páromnak van jogsija, de kocsija nincs, együtt élünk. Az apjáét néha kölcsön szokta kapni, pl. most, hogy kórházba hurcolt engem.
Szerintem a családonkénti 1 kocsi viszonylat átlagosnak mondható ma már. Igazából hiába drága a fenntartása és a benzin, nélküle nehéz az élet, legalábbis itt vidéken, ahol vannak olyan falvak, hogy busz max napi 2x jár be. Ilyen helyeken kisgyerekkel, kocsi nélkül nagyon nehéz az élet.
Akiknél családon belül 2 vagy több kocsi van, már tehetősnek mondható. Egy ismerőséknél van a közelben kettő, de az egyik cégeskocsi.
Gyerekkoromban ugyanugy voltam, mint Te: nem volt auto a csaladban, szomszedainkban...stb. (A mi 40 csaladi hazbol allo utcankban csak 2 auto volt!)
Megis "elvart" volt, a kollegiumba költözeskor, evzarokkor mindenkit autoval vittek, mivel ez egy kisvarosban volt. Szerencsere 2 nagybatyamra szamithattunk, igy amikor nem volt tömegközlekedes, nekik kifizettek a szüleim a benzint.
Jol meghataroztam a celomat, mi mennyire fontos. Az auto csak azert volt benne, hogy külföldre tudjak jarni dolgozni, de egy megfelelö eletszinvonalat celoztam meg. Sokaig dolgoztam az elsö, 10 evesen vett autom araert, es azzal kerestem külföldön munkat. Itt ismertem meg a ferjemet, itt elünk, es a ferjemmel együtt 3 autonk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!