Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti csaladotokban hany auto...

A ti csaladotokban hany auto van? Miota van?

Figyelt kérdés
A kerdes hattere mogott az all, hogy en jelenleg kolis vagyok es latom a tobbieket. Lekoltozesnel mindenki kocsival jon, amibe ugye minden fontos dolog befer, en meg a kis borondombe nem tudok betenni 2-3 labast, mert sem en, sem a borond nem birna. A mi csaladunkba senkinek nincs es nem is volt autoja, a kornyezetemben se szokvanyos. Tudom, hogy a kozepreteg alatt helyezkedek el, de akkor is furcsa, hogy az egyetemen az enyemen kivul minden csaladnak van legalabb 1. Ez tenyleg ilyen termeszetesse valt? Olyan, mint a tv? Ez most butan hangzik, de komolyan erdekel, masoknal hogy van ez.
2012. okt. 5. 15:33
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megszülettem, csak a nagyszüleimnek volt kocsijuk, kb 7 éves voltam, amikor apu megkapta azt a kocsit, 15 voltam, amikor eladta, mert már szét volt rohadva és nagyon öreg volt, utána csak akkor lett autónk, amikor letettem a jogsit, és elkezdtem dolgozni, megvettem az elsőt, nem volt kedvem eladni, de közbe megvettem a másodikat, majd a harmadikat is (mind használtak), volt, hogy 3 autóm volt egyszerre, aztán amikor tavaly 400 ft lett a benzinár, eladtam őket, azóta nem is vettem sajátot. Közbe apukám örökölt egy régi kocsit a nagypapámtól, azt használjuk most mi is a párommal néha, meg a szüleim is, de valószínűleg 2 év múlva el lesz adva, utána vagy nem lesz kocsi vagy lesz valami, majd elválik, itt Pesten teljesen jól meg lehet lenni nélküle is, alig használjuk.
2012. okt. 5. 15:59
 12/45 anonim ***** válasza:
68%
Nekünk kettő van, most akarnak anyáék venni egy harmadikat..de nálunk csak egy jogsi van, a két kocsira.
2012. okt. 5. 16:04
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

A párommal élek. 1 autó(ja) van. Asszem 5-6 éve vette.

22/L 27/F

A szüleimnek is pl. egy autójuk van, csak apu használja mert azzal jár dolgozni.

2012. okt. 5. 16:04
 14/45 anonim ***** válasza:
95%

Én vidéki vagyok, itt azért a legtöbb embernek van autója, még a kevésbé tehetőseknek is van régi, használt. Vidéken azért többet használja az ember, mint Pesten. Nekünk is van mióta csak az eszemet tudom, kiskoromban Trabantunk volt, aztán Skodánk, most Suzukink. Nekünk tökéletesen megfelel.

22/L

2012. okt. 5. 16:05
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk párommal nincs,bár vehetnénk,de mivel sétálva 10 perc a munkahelyünk,bérltet fizet a cég,nagyáruházak könnyen megközelithetőek,hülyeség lenne.

Párom szülei 15 percre laknak,nekik van,de alig használják,elhozhatjuk bármikor (nyaralni is ugy megyünk,hogy velük egyezteve,és megkapjuk 1 hétre is)

koliba egyébként én lányként egyeül költöztem,pedig volt 40 kiló a bőröndöm.

egyszer kell beruházni normális bőröndre,gurulós,strapabiró,meg van 7 éve,pedig nyúzom rengeteget.

2012. okt. 5. 16:16
 16/45 anonim ***** válasza:
67%

Apámnak mindig volt, mióta élek, korábban is. Na, nem nagy cucc, most egy 16-17 éves samarája van, újan vette még anno. Jobbra azóta nem telik.

Nagyszüleimnek nem volt jogosítványa, így kocsija sem sosem. Nekem és a testvéreimnek nincs kocsija (húgom mondjuk még kiskorú), páromnak van jogsija, de kocsija nincs, együtt élünk. Az apjáét néha kölcsön szokta kapni, pl. most, hogy kórházba hurcolt engem.

Szerintem a családonkénti 1 kocsi viszonylat átlagosnak mondható ma már. Igazából hiába drága a fenntartása és a benzin, nélküle nehéz az élet, legalábbis itt vidéken, ahol vannak olyan falvak, hogy busz max napi 2x jár be. Ilyen helyeken kisgyerekkel, kocsi nélkül nagyon nehéz az élet.

Akiknél családon belül 2 vagy több kocsi van, már tehetősnek mondható. Egy ismerőséknél van a közelben kettő, de az egyik cégeskocsi.

2012. okt. 5. 16:16
 17/45 anonim ***** válasza:
75%
Amúgy ha pesti vagy, akkor miért laksz koliban? Az autó tényleg csak vidéken praktikusabb, ahol nincs illetve ritka a tömegközlekedés. Nekünk amúgy 1 családi van, illetve 1 céges anyukámnak. Én is kolis vagyok, de vonattal járok fel, és ismerőseim 90%-a is busszal/vonattal!
2012. okt. 5. 16:19
 18/45 A kérdező kommentje:
Pesti vagyok, ott is szulettem, most videken tanulok. A borondom egy vagyon volt, erosen strapabiro, de mivel penzszukeben vagyok, ritkan jutok haza, es a tobbi cuccom foglalja benne a helyet. (itt nem tudok mosni, mindig haza kell vinnem a szennyest) Maskulonben nem kulonosen zavar, hogy nincs itt labasom, a tobbiek gond nelkul kolcsonadnak, az csak pelda volt. Az utazassal pedig nincs bajom, bar azert nem is szeretem, reven tobb, mint 4 ora, de hat ez van. A hetkoznapokon 1-2 kiveteltol eltekintve, a tobbiek is buszoznak/vonatoznak, csak be es kikoltozesnel irigylem oket kicsit a kocsi miatt.
2012. okt. 5. 16:25
 19/45 anonim ***** válasza:
71%
Milyen koli az, hogy nem tudsz mosni? :O
2012. okt. 5. 16:27
 20/45 anonim ***** válasza:

Gyerekkoromban ugyanugy voltam, mint Te: nem volt auto a csaladban, szomszedainkban...stb. (A mi 40 csaladi hazbol allo utcankban csak 2 auto volt!)

Megis "elvart" volt, a kollegiumba költözeskor, evzarokkor mindenkit autoval vittek, mivel ez egy kisvarosban volt. Szerencsere 2 nagybatyamra szamithattunk, igy amikor nem volt tömegközlekedes, nekik kifizettek a szüleim a benzint.

Jol meghataroztam a celomat, mi mennyire fontos. Az auto csak azert volt benne, hogy külföldre tudjak jarni dolgozni, de egy megfelelö eletszinvonalat celoztam meg. Sokaig dolgoztam az elsö, 10 evesen vett autom araert, es azzal kerestem külföldön munkat. Itt ismertem meg a ferjemet, itt elünk, es a ferjemmel együtt 3 autonk van.

2012. okt. 5. 16:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!