Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig tart a gyász?

Meddig tart a gyász?

Figyelt kérdés
1 éve történt. Azt hittem foldolgoztam, túlvagyok rajta. Mégis, az utóbbi időben ha rágondolok, csak patakzanak a könnyeim, abba se bírom hagyni. Visszaestem? Vagy ez normális?

2012. okt. 4. 12:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Magamból kiindulva azt mondanám, hogy igen. Mindenkinél más, hogy mennyi időt vesz igénybe a folyamat, de idővel enyhülni fog - bár tudom, hogy ha most ezt olvasod, azt mondod, üres közhely, mégis így van. Talán egy év is eltelt, amíg nem könnyezve aludtam el minden nap, két év után fogtam fel, hogy egy olyan világban kell folytatnom, aminek már nem a része. Sokáig rettegtem, hogy el fogom felejteni, szinte görcsösen őrizgettem az emlékét, ma viszont már csak hálával tudok visszagondolni rá. Hét és fél éve vesztettem el valakit, aki nagyon sokat jelentett, és jelent a mai napig, mert halálában is ő formált azzá, aki lettem. Idővel a fájdalommal és a hiánnyal megtanulsz majd együtt élni, végül pedig csak a szép emlékek maradnak majd, és a hála, hogy ismerhetted. Kitartás!
2012. okt. 4. 12:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
normális. ha hozzád nagyon közel állót veszítettél el, sokszor előfordul majd, h néha váratlanul eszedbe jut és elmorzsolsz egy könnycseppet. ne várd, h lesz majd egy időhatár, amit átlépve már tól vagy rajta, mintha meg sem történt volna. fogadd el, h ez valamelyest végigkíséri az életedet, időről-időre gondolni fogsz rá. ez nem olyan ijesztő, szerintem, ha helyre tudok rakni a dolgot és nem omlasz össze minden alkalommal. nekem több mint 20 éve meghalt édesapám, még kislány koromban. ma már felnőtt vagyok, de még mindig könnyes lesz a szemem, ha rá gondolok. de te még nem ebben a fázisban vagy, szerintem, neked túl friss az élmény. hagyj időt magadnak.
2012. okt. 4. 12:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

nekem 7éve halt meg a legjobb barátom,és a mai napig sírnom kell,ha az esetre gondolok.nem tudom feldolgozni,mert nem akarom elengedni,a pszichológus is megmondta.igen,nem akarom elengedni,mert haragban váltunk el,a tizenéves barátságunk alatt akkor,azon az estén vesztünk össze először,és nem mentem el vele valahová.aznap meghalt,és vele 1ütt picit én is.

szóval,teljesen normális az,ha 1év után ezt érzed,ne ijedj meg,természetes reakció.szerintem valahol te még nem dolgoztad fel igazán,csak szeretnéd azt hinni.ez is előfordul.foglalkozni kell ezzel a dologgal

kitartás :)

2012. okt. 4. 12:39
 4/5 anonim ***** válasza:
91%

Azt hitted, hogy 1 év múlva elmúlnak az érzéseid? Nem "estél vissza". A gyász nem olyan, mint a nátha, hogy egyszer csak nyomtalanul elmúlik. Ezzel meg kell tanulni együtt élni, és néha könnyebb lesz, néha nehezebb.

Ez nyálas lesz, de örülj ennek a fájdalomnak, mert azt jelenti, hogy nagyon szeretted. Én mostanában érkeztem el arra a pontra, hogy már jobban örülök, mint kesergek. Eddig azt kívántam, bárcsak ne is ismertem volna, akkor most nem fájna ennyire, de most már ott tartok, hogy örülök annak, hogy része volt az életemnek, még akkor is, ha nagyon fáj, hogy már nincs többé.

2012. okt. 4. 17:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :-(
2012. okt. 4. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!