Fog enyhülni a nagymamám halála iránti fájdalom? (bőv. Lent) 13l
Tudom, hogy közhely, de az idő mindenben segít. Nekem 4 éve halt meg nagymamám, igaz nála számítottunk rá. A ház még mindig megvan, azt szeretnék, ha családban maradna. Én sajnos nem tudok odaköltözni, máshova köt a munka.
Gondolj arra, hogy ott jobb neki, mint itt szenvedni. És hogy mennyi szép évet töltöttetek együtt. :)
Ezek szerint nem csak én vagyok így vele. Mi 15 éves koromig együtt laktunk a nagyszüleimmel, és 16 voltam, mikor teljesen egészségesen, egyszer csak szívinfarktusban meghalt. Ez 9 év volt, de még mindig hiányzik. Az is, hogy mindig, mindketten azt mondogatták, hogy "csak az esküvőmet érjék meg", de egyikőjüknek se sikerült.:S (A papám is hiányzik, de a mamám sokszor ült az ágyamnál, ápolt, mikor beteg voltam.. Ezek így 'beégnek' az embernek..)
Szóval azt hiszem, ezek mindig fájni fognak valamilyen szinten, főleg, ha ilyen hirtelen mennek el. Nekem az segített, hogy ha épp nagyon elfogott az érzés, és el tudtam menni, akkor vittem virágot a sírjukra, elképzeltem, hogy most látnak fentről és örülnek, gondolatban beszéltem hozzájuk, elképzeltem, mit válaszolnának.. Ennyi jutott hirtelen eszembe, remélem, segít!
Hát, ahogy olvastam a soraidat, könnybe lábadt a szemem. :S
Kitartást neked, még fiatal vagy, könnyebben túl lépsz talán rajta. Nekem is van nagymamám, nagyon szeretem, nem is tudom mi lesz velem ha már nem lesz.. :/ már 79 éves. Olyan mintha az anyám lenne. :)
Remélem sikerül túl lépned a dolgon és elmúlik a fájdalmad. El sem tudom/merem képzelni milyen lehet most neked.
Én idáig csak egy barátomat vesztettem el. Öngyilkosság.. :(
Egy idő után nem érzel majd fájdalmat csak a hiányát.
"soha nem tudtam neki elmondani,hogy szeretem és hogy mennyire fontos a számomra"
Ezt minden Nagyszülő pontosan tudja.
"Kisebb koromban mindig együtt tervezgettük a jövőmet,és hogy majd közösen megvalósítjuk az álmaim."
Ő fentről most is lát téged. Nagymamád is azt szerette amikor boldog voltál, így ne rágódj rajta fogad el mert változtatni nem tudsz rajta. Légy boldog mert a Mamád is az szeretné nem azt, hogy te miatta legyél boldogtalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!