Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az eltartásnak számít, hogy...

Az eltartásnak számít, hogy volt, hogy egy hétig voltam a barátoméknál? Csak mert az egész családja ezzel jön, és nem értem miért.

Figyelt kérdés

Addig oké, hogy itt voltam egy hétig, de azalatt körülbelül vizet fogyasztani zuhanyzással csak nagyon minimálisan mertem, enni sem nagyon tudtam (jó, hogy nem, mert most még a napi egy adag főtt étel, vagy a napi egy szendvics is a szememre van hányva, inkább csokikat ettem, hogy ne kelljen "fogyasztanom"), házimunkákat megcsináltam, ha kellett, satöbbi. Most az egész bagázs rám van szállva, a barátom nagyanyja körülbelül kétszer, ha találkozott velem, és olyanokkal jön nekem, hogy tartson el anyám otthon...:D Meg hogy milyen dolog az, hogy én ide merek jönni, és ki se mozdulok a szobából.(mondjuk így retkes edény se lesz utánam, meg mondjuk egy-két adaggal több főtt kajájuk marad) Nem értem én ezt az egészet már, hogyha meg visszapofáznék, hogy á-á, ez azért mégsem így van, akkor megint én lennék a földönfutó, jöttment senki. Azért kedves, hogy a nagymama még például az én fülem hallatára, az én jelenlétemben mondta az unokájának, hogy száz barátnője lehet még, aki mondjuk nem "élősködik". Kérdem én, ha eljövök a barátomhoz, és vele vagyok, vele beszélgetek, nem eszem semmit, nem tekerem fel a fűtésüket, és nem használom el az összes melegvizet, akkor miért én vagyok a rossz?

18/L

2012. okt. 3. 13:11
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: ha egy kapcsolat - ez esetben a Te kapcsolatod a családdal - nem megy, annak mindig oka van, csak úgy, egy harmadik fél miatt nem fognak Téged megutálni. Egyetlen megoldást látok továbbra is: ne menj oda, csak egy-egy beköszönés, ebéd, látogatás, köszöntés erejéig, és csakis akkor, ha hívnak. Többnapos tartózkodást még jó ideig ne tervezz, az a jelek szerint nem vezet jóra.

A barátodnak az ő korában még nem igazán feladata kiállni sem melletted ilyen téren, hiszen mind anyagilag, mind érzelmileg teljes függésben van a családjától, szinte gyerekek vagytok még. Ha egy 30 éves, különélő pasival lenne ugyanez, akkor azt mondanám, hogy gáz, de egy tiniszerelem miatt - ami ráadásul elég viharos és bizonytalan is a leírtak alapján - teljesen fölösleges volna összevesznie a családjával.

2012. okt. 3. 13:59
 32/46 anonim ***** válasza:
84%
Utálnak valamilyen más okból. Ha nem lett volna ez az eset, akkor azért szidnának, mert nincs rajtad sapka.
2012. okt. 3. 14:01
 33/46 A kérdező kommentje:
A tiszteletet mindig megadom nekik, igaz, visszaszóltam a nagymamának, de azt sem emelt hangon, hisztérikusan tettem. Szépen, csendben megmondtam, hogy nem szokásom másokon élősködni. Soha semmit sem kértem tőlük, szégyelltem is volna. Vagy ha kértem kb. 200 forintot, a lehető leghamarabb visszaadtam, hogy ebből se legyen gond. Azt hiszem, útban nem voltam, mert a kislány ugyanúgy elment az iskolába, a barátom ugyanúgy rendet rakott, stb. Már mondtam neki, hogy a családjával ezt csak ő tudja rendezni, de állítólag nem mondta meg neki sem az anyja, hogy mi a problémája.
2012. okt. 3. 14:01
 34/46 anonim ***** válasza:
62%

Tudod az a durva ,hogy vannak családok ahol a nagymamának (legnagyobb gonosz boszorkánynak)van a legnagyobb szája.

Egy szülőnek úgy gondolom meg kellene próbálni elfogadni a saját gyereke választotját! UNDORÍTÓ AMIT MŰVELNEK!!!!!

2012. okt. 3. 14:02
 35/46 A kérdező kommentje:
Jó, de úgy is véleményt alkotnak ezek a nagymamák, hogy az unokájuk választottját életükben összesen KÉTSZER LÁTTÁK? Hát már komolyan mondom megőrülök ettől a helyzettől. Különben meg tényleg egy szavuk se lehetne, mert amikor a kislány ment szeptember elsején az iskolába, előző nap én mostam ki rá, mert nem ért rá az anyja három hétig! Mondjuk én nem fogom a szemükre hányni ezt, nem süllyedek le odáig, hogy az ő eszközeikkel "harcoljak" én is...
2012. okt. 3. 14:07
 36/46 A kérdező kommentje:
Meg még sorolhatnám, hogy mi mindent megcsináltam nekik...Amikor a barátom nálunk volt, akkor is kimostam rá, és igen, kénytelen vagyok a két kezemmel, mert olyan szinten rossz az anyagi helyzetem, hogy a házban, amit örököltem, se villany, se gáz nincs! Itt is ha kellett, megfőztem, senki sem volt éhes, csak én, mert nem mertem sosem enni egy falatot se, nehogy szólhassanak valamit. Igazából annyi volt, hogy beszélgettem velük órákig, ha nagyon nem bírtam, egy kicsit ettem, néha leültem kávézni a kedves anyukával, és itt kifújt! Utána meg ültem a barátom szobájában az ágyon, és zenét hallgattam fülhallgatóval, vagy filmet néztem. Volt, hogy a kislánnyal hajnali kettőig játszottam, mert egyszerűen nem akart elmenni aludni. Így is legtöbbször este 11ig itt ült, és senki nem szólt rá, hogy 10 évesen ilyenkor már ágyban a helye...A kutyájuk után is én szedtem a mocskot rengetegszer, ha itt voltam, tőlem kapta meg a multivitaminját, én etettem/itattam meg, sétáltatni is én vittem. Még akkor is, ha másnap mentem haza, reggel kimentem a kutyával. Most nem fényezni akarom magam, ugyanezeket a dolgokat otthon is megcsinálom, igyekszem, hogy ne látszódjon rajtam, hogy rossz helyzetben élek, mindig tiszták a ruháim, és meg is szoktam fürödni, nem is egyszer egy nap!
2012. okt. 3. 14:12
 37/46 anonim ***** válasza:
15%

Mégis azt teszed.

Elhordod őket mindennek, magadat meg az egekbe magasztalod, hogy milyen tisztelettudó, áldozatkész, halkszavú, jófej gyerek vagy, aki nem csalja meg a párját.

Mocsok módon tisztelheted őket, valóban!

2012. okt. 3. 14:14
 38/46 A kérdező kommentje:
Azok után, hogy hátbatámadtak, és a hátam mögött ők is elhordtak még isten tudja minek is, hogyan tiszteljem őket? Hogyan tűrjem ezt el olyan emberektől, akik semmit sem tudnak rólam? De te biztosan nagyon jó ember vagy, utolsó. Te biztosan kidolgoztad a beled a párodéknál..
2012. okt. 3. 14:16
 39/46 A kérdező kommentje:
És nem hordom el őket, az igazat írtam le, és fentebb is már közöltem, hogy nem akarom magam fényezni, HANEM ILYEN VAGYOK! Anyám ilyennek nevelt! Teljesen fölösleges lenne, ha most azt írnám az igazság helyett, hogy ők mindig milyen rendesek voltak velem, stb. Azok voltak, és nem tudom, hogy mi történt, amikor ez a rendesség, meg tisztelettudás részemről MINDIG MEGVOLT! Megvan most is! Nekem nem szokásom másokat a hátuk mögött szidni. Amúgy meg üzenem az összes olyan válaszolónak, aki unalomból ír, vagy szokása a kérdezőt diszkriminálni, az menjen, és játsszon valami játékkal...Neten van egy csomó..
2012. okt. 3. 14:19
 40/46 anonim ***** válasza:
67%

Na kislány, elég a hisztiből!

1: Nem támadtak hátba, hiszen pont előtted közölték a véleményüket. Ha úgy érzik, élősködsz és kolonc vagy, és ezt a szemedbe is mondják, ne menj többet oda! Értve??

2: Azért nem tudnak semmit rólad, mert ideig-óráig eljópofizol, aztán elvonulsz mint valami h*lye kiskamasz, akinek világfájdalma van és inkább elvonul a világ elől.

Nem az én tisztem megállapítani, hogy jó ember vagyok-e (bár szerintem nem vagyok annyira rossz; érdekes a párom szüleinek semmi bajuk nincs velem, ahogy a testvérének sincs; a szeretetüket/tiszteletüket nem a szaros gyatyák kimosásával kell kivívni, hanem hogy érdeklődéssel és tisztelettel fordulsz irányukba!), de el vagy tévedve ha azt hiszed, a rabszolgamunkától jobb ember leszel! És még valami: nem hiszem, hogy bárki kérte volna, hogy moss vagy főzz rá! Igazán nem róhatod föl nekik, hogy szívességet tettél! Ha meg ennyire rossz, költözz haza!

20N

2012. okt. 3. 14:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!