Az eltartásnak számít, hogy volt, hogy egy hétig voltam a barátoméknál? Csak mert az egész családja ezzel jön, és nem értem miért.
Addig oké, hogy itt voltam egy hétig, de azalatt körülbelül vizet fogyasztani zuhanyzással csak nagyon minimálisan mertem, enni sem nagyon tudtam (jó, hogy nem, mert most még a napi egy adag főtt étel, vagy a napi egy szendvics is a szememre van hányva, inkább csokikat ettem, hogy ne kelljen "fogyasztanom"), házimunkákat megcsináltam, ha kellett, satöbbi. Most az egész bagázs rám van szállva, a barátom nagyanyja körülbelül kétszer, ha találkozott velem, és olyanokkal jön nekem, hogy tartson el anyám otthon...:D Meg hogy milyen dolog az, hogy én ide merek jönni, és ki se mozdulok a szobából.(mondjuk így retkes edény se lesz utánam, meg mondjuk egy-két adaggal több főtt kajájuk marad) Nem értem én ezt az egészet már, hogyha meg visszapofáznék, hogy á-á, ez azért mégsem így van, akkor megint én lennék a földönfutó, jöttment senki. Azért kedves, hogy a nagymama még például az én fülem hallatára, az én jelenlétemben mondta az unokájának, hogy száz barátnője lehet még, aki mondjuk nem "élősködik". Kérdem én, ha eljövök a barátomhoz, és vele vagyok, vele beszélgetek, nem eszem semmit, nem tekerem fel a fűtésüket, és nem használom el az összes melegvizet, akkor miért én vagyok a rossz?
18/L
Na azért nehogy már az legyen, hogy egy szent vagy, csak mert nem csalod meg... :o Elég furcsa gondolkodásod van a véleményeid alapján, de mindenesetre nem egy érett, felnőtt kapcsolatra utal. A barátodat meg mintha magadnál rosszabbnak, de úgy az egész családot hozzád nem méltónak tartanád, legalábbis a szavaidból picit ezt érezni. (
(Elnézést, ha tévesek, hiszen nem ismerlek, az egész helyzeteteket a Te pár sorodon át látom, és minden, amit írok segítő szándékkal került ide, nem azért, hogy bántsalak. Ezt kérlek, vedd figyelembe, mikor olvasod. :) )
Valamiért az motoszkál bennem, hogy a barátod múltbéli ballépései által felborult a kapcsolatotokban az egyensúly, mintha egy picit többre tartanád benne magadat, az érte általad hozott áldozatok útján megszerezve ezt a "pozíciót". Most mélyen nézz magadba, mert ha kicsit is így van, akkor ezen gyorsan változtatnod kell, különben a kapcsolatotoknak biztosan vége szakad. Ha pedig tiszta lelkiismerettel azt tudod mondani, hogy tévedek, akkor meg jobban figyelj a szavaidra, megfogalmazásodra, ugyanis a stílusodból nem éppen egy szerény, rokonszenves lány képe rajzolódik ki, és talán ez a mentalitás vezetett ahhoz is, hogy a barátod családja nem tud befogadni Téged. Picit több alázat, elfogadás, alkalmazkodás kéne.
ALÁZAT??????
Na nehogy már.
Az alapvető tiszteleten és udvariasságon kívül miért is kéne több??NEM KELL!!!
Talán azért,hogy ez a degenerált család még jobban elnyomja belerúgjon megalázza szegény lányt?
A párod egyke amúgy?
Ácsi, az alázat nem egy negatív dolog, csak némi szövegértés kéne. Alázat nem meghunyászkodást jelent, hanem azt a képességet, hogy elfogadja valaki, hogy ő maga nem tökéletes, nem mindenhol kívánatos a jelenléte, nem fúrhatja be magát adott esetben hetekre egy család otthonába. A világgal szemben mutatott egészséges mértékű alázat nagy adomány a mindennapokban, még ha ezt nem is mindenki látja be.
Valaki nagy bölcsen még az ott élő, saját házában lakó nagymamát hordta le. Hát eszem megáll! Még a végén ő húzza meg magát, mert valaki ott lakik, aki nem is családtag... És igenis, ilyen helyzetekben kell tudni alázatot mutatni, mert ez a "ki ha én nem" hozzáállás sok jóra nem vezet. (Ezt most nem a kérdezőnek szánva, hanem a családtagokat elég furcsán látó hozzászólóknak.)
Elhiszem,hogy rosszul érint a dolog!
Mégis nagyon fontos,hogy a tiszteletet add meg nekik.Ne kiabálj ne szólj durván vissza,viszont ha valamit megalázónak érzel nyugodtan kérd ki magadnak.A pároddal meg a helyedben komolyan leülnék beszélgetni,hogy miért nem rendezi ezt a helyzetet.Az ő családjáról van szó.Ő tud tenni ellene egyedül.Álljon ki melletted ha szeretitek egymást!!Mert azt nyugodtan megbeszélhetjük,hogy ez a családi hozzáállás kicsit sem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!