A falusi nőknek tényleg "URA" van nem férje?
Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy a "nőnek hallgass a neve" meg ilyenek mennyire élnek még vidéken.
Voltak békés megyei munkatársaim, ők azt mondták, feléjük nincs olyan, hogy "az asszony dumál".
2009. aug. 4. 13:16
11/15 anonim válasza:
hát, régebben talán volt ilyen. De egy mai, okos nőről nem igazán tudom elképzelni.
12/15 anonim válasza:
én is falusi vagyok (de egyáltalán nem alulművelt) és Uramnak hívom a férjemet. maximálisan tisztelem, becsülöm, ezért is használom ezt a megszólítást. ettől függetlenül mindketten abszolút egyenrangúak vagyunk a kapcsolatunkban..
:)
13/15 anonim válasza:
Szolnok megyei apró faluban lakom. Itt az "úr, uram" szó a népszerűbb mint a "férj, férjem" kifejezés ( már ahol még él a asszony ura). Errefelé ( itthon is ) apa dönt 99%ban minden kérdésben az ő szava az utolsó szóval nálunk még mindig a férfi az ÚR . :-D
14/15 anonim válasza:
Ez csak egy rossz népi beidegződés,falun lakom,és egyáltalán nincs ien.az h a nők el voltak nyomva,csak kb 100-50 évvel ezelőtt volt divat,ma már azért a jelentős többség alkalmazkodot a 21.századhoz.
15/15 anonim válasza:
Hadd idézzek egyet a Bazi nagy görög lagzi c. filmből.
"A férfi a fej, de asszony a nyak! Arra fordítja a fejet, amerre csak akarja!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!