Akiknek van férje, vagy élettársa, és együtt élnek, a férfi odaadja nektek nőknek a fizetését mind?
Nem adja ide, nem is kell. Van egy közös bankszámlánk, arra mindenki utal a saját fizetéséből bizonyos összeget, a többivel azt csinál, amit akar.
35N, 38F, 4 gyerkőc
2005-ben ismerkedtünk meg, tavaly házasodtunk össze, 10 hónapos a babánk. Ha jól emlékszem 2007 körül költöztünk össze.
A mai napig úgy van, hogy a tapasztaltak alapján kitaláltunk egy havi összeget (50-50) és azt betesszük a közösbe. Az u.n. közös pénztárca nálam van, mert én voltam a bevásárló, bár amióta gyes-en vagyok ő is sokat vásárolt.
Persze nem köbe vésett dolog ez a közös pénztárca, mert szoktunk sajátból is vásárolni (pár ezerért), ami amúgy közös.
Amit nem teszünk be a közösbe, azt sem herdáljuk el saját magunkra, hanem gyűjtögetjük, csak ugye külön-külön. De pl. a ruházkodásunkat, fodrászt a saját keresetünkből fedezzük.
Tudom, hogy hülyén hangzik, mert az lenne a normális, hogy egy bankszámla, aztán menjen minden oda, de én (férjem nevében nem beszélek, nem tudom ő hogy gondolkozik) elég racionális vagyok. Ok, hogy ásó-kapa-nagy harang, meg nem is szeretném másképp, de sosem lehet tudni.
31/N (férjem 33)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!