38éves férfi miért mondja azt, hogy a barátnőm, mikor együtt él a barátnőjével?
Mert nem a felesége, így azt nem mondhatja. Valóban mondhatná, hogy a párom, vagy kedvesem, vagy ilyesmi, de neki épp a "barátnő" áll a szájára.
Mondjuk személyes véleményem, hogy én sose hívnám a páromat a "barátomnak", nekem az mást jelent :)
Mi addig hívtuk egymást barátomnak-barátnőmnek,amíg össze nem költöztünk.Miután a Párom úgy döntött,hogy hozzám költözik(ne a szüleimnél lakjuk már no...mikor neked ott a sajátod)Ennek örömére egyszer azt mondta,hogy én innentől mi lenne,ha a menyasszonya lennék.Hát,pénz az nem volt gyűrűre,mert közben eladtam a hiteles házamat és a maradékból gyorsan vettem másikat,így lassan fél éve a menyasszonya vagyok.
Az élettársam szót nem szeretjük(a tv-ben amikor valaki részegen bántja a vele együtt élőt,akkor mindig élettársól beszélnek)
A barátom az már kevés,a férjem még "sok" így maradunk a menyasszonyom/vőlegényem párosnál.
Párja meg a zokninak van(ezt itt olvastam az oldalon)
Szerintem fura 38 évesen valakinek a szájából a barátom/barátnőm kifejezés,mindegy,hogy férfi vagy nő az illető.
- Nem a felesege vagy menyasszonya vagy, annak nem hivhat, mert hazugsag lenne.
- Nem hiv parjanak, mert ezt a szot legtobbszor nok hasznaljak. En nokent is rosszul vagyok ettol a szotol.
- Nem hiv elettarsanak, mert lehet, hogy ez nem all ra a szajara.
Miert gond, ha baratnojenek hiv? Az vagy, ha meg nem jegyzett el, nem vett felesegul.
Szerintem teljesen jó szó a barátnő. Engem is így hív barátom, és remélem soha nem mondja majd azt, hogy Párom...én nem szeretem ezt a szót...olyan hideg...a kedvesem meg túl nyálasnak hangzik...brrr...a mennyasszony jó, ha tényleg az vki, mert megbeszélik, hogy össze fognak házasodni belátható időn belül, vagy gyűrű is van. A férjre/feleségre kellene még vmi jó szinoníma, mert nekem az nagyon idegenül fog hangzani, ha odakerülünk...:-)
27L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!