38éves férfi miért mondja azt, hogy a barátnőm, mikor együtt él a barátnőjével?
"Párja meg a zokninak van"
:-D
Hát ez jó, ezt még nem hallottam! Hogy ti milyen jópofákat írtok! :-) A Mariskás levezetés sem piskóta! :-))
Szép és változatos nyelv a magyar!
De hogy hogyan nevezzem mások előtt akit szeretek (ha még nem a férjem), na erre én sem találom sosem a tutit!
A barát/barátnő inkább a korábbiak megnevezésére illik, szerintem.
A párom tűrhető, de csak ha már együtt élnek. Szóval a fenti 38 éves esetében ez jobban hangzana.
A kedvesem/egyetlenem stb, azt meg már ne mások előtt...
Hát lehetne még bővíteni nyelvünket... :-)
Talan meg az elfogadhato lenne, hogy "tarsam", "partnerem", ha ezek tetszenek adott illetonek. Mas szinonimaja nincs a baratnak/baratnonek a mar felsoroltakon kivul.
Egyebkent neven is lehet nevezni az illetot. Sok embert megfigyeltem, hogy sosem azt mondja, hogy a felesegem, parom, hanem Andi, Joska, Bela. Mondjuk ha rolad beszel, miert nem mondja azt, hogy a baratnom, Andi es utana csak Andikent beszel rolad?
Úgy látom, manapság a tizenévesek se nagyon használják a "barátom,barátnőm" szavakat.Vicces is, amikor egy 14éves két hét után azt mondja, hogy a "párom" De én úgy látom,manapság már egyenesen ciki a "barátom,barátnőm"
Az "élettársam" tényleg nagyon gáz,egyik ismerősöm azt mondta,a Kékfény jut róla eszébe :S
A "párommal" a fenti probléma mellett az a baj, hogy olyan asszociációt kelt, hogy "a pi...ba, hogy nem a férjem, de hát 10 év után még mindig nem volt képes elvenni"
Én a "kedvesem" szót használom, fellengzős, de azért még elmegy. Azt, hogy a "pasim", a kedvesem ) utálja! :D MOndjuk megértem. :)
Ja, amit én utálok, az hogy "a zasszony" - akár komolyan, de még viccként is irritál.
Meg az, ha több év után a pasi "mamának" meg ilyesminek hívja a barátnőjét. (Több ilyennek voltam tanúja NAGYON GÁZ, überszar!!!)
Lehet, a legtöbb tisztelet, szeretet mégis a keresztnév használatában van. (Arra értem,ha mások előtt beszélünk a partnerünkről.) Az jelzi az illető egyediségét, míg a "barátnőm, kedvesem" akármi vándornevek is lehetnek.
17.20
Utolsónak igaza van, tényleg a legrosszabb, mikor a barát mamának, anyának hívja a párját. :-)
A keresztneves megoldás a legjobb, én mindig így beszélek barátomról, mikor már tudják, hogy ki ő.
Én a párom szót használom, mert a párommal egy egységet alkotunk, de egyedül is megállnánk az életünket. Társaságba, ahol nem tudják, hogy együtt vagyunk, akkor barát, barátnő, pár, de akik tudják, hogy együtt vagyunk, azok előtt keresztnév, keresztnév becézése.
AZ lenne a gáz, ha semminek sem hívná az a 38 éves férfi a barátnőjét, hanem csak egy ismerősnek emlegetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!