Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zsarolás, hiszti, vagy jogos...

Zsarolás, hiszti, vagy jogos kérés?

Figyelt kérdés

Közeleg a szülinapom, és idén úgy döntöttünk anyukámmal, hogy egy étteremben tartjuk. Viszonylag szűk körben, de nekem fontos, hogy mindenki ott legyen, aki közel áll hozzám.

Amikor már fix volt az időpont és a helyszín, akkor első körben a páromat, anyum párját , valamint a legjobb barátnőmet (egy napon születtünk, csak pár év különbséggel :D) és az ő anyukáját hívtam meg. Aztán némi gondolkodás és számolgatás után arra jutottam, hogy mivel belefér a keretbe, így szeretném meghívni a legjobb fiúbarátomat is, és az ő anyukáját, mivel neki is azon a héten van a szülinapja.

Ezt a dolgot ma közöltem a párommal, erre ő teljesen felháborodva annyit mondott, ha a fiúbarátom ott lesz, akkor őt ne várjam a bulira. ja, és azzal jött, hogy a srác nem a családom tagja, ne hívjam meg. de hát könyörgöm, a barátnőm meg az anyukája sem a családom része, mégis ott lesznek!

Konkrét okot nem tudott mondani, h mi baja a sráccal, de sztem féltékeny. Lehet, hogy makacsságnak, vagy butaságnak hangzik, de én nem engedek a zsarolásnak, és egyébként is nonszensz, hogy az egyik meghívott szabja meg, hogy kik jöhetnek. mert persze a párom, de ettől függetlenül én vagyok az ünnepelt....

most őszintén: én vagyok a köcsög ha nem csinálok popót a számból, és nem mondom le a meghívást? vagy komolyan egyeztetnem kellett volna a párommal, hogy kit hívok meg a saját szülinapomra?

2012. szept. 30. 23:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne engedj a hisztinek! Tudja hogy a fiú barátod? Ha igen akkor végképp ne!
2012. okt. 1. 00:10
 12/25 omba ***** válasza:
93%

Egyetértek a kérdezővel,

1. az ő bulija, - nehogy már az egyik vendég mondja meg ki jöhet, ki nem

2. miféle "pár" az, aki zsarolni próbálja kedvesét

3. miféle kapcsolat az, ahol nem lehet dolgokat megbeszélni

4. rémesen sivár házaspárokat látni már 30 körül is, lényegében bármiféle baráti kapcsolat nélkül, - így kezdődik!

2012. okt. 1. 00:21
 13/25 A kérdező kommentje:

a párom is pedzegette, hogy lehet, h a srác szerelmes belém, de sztem már elég régóta barátok vagyunk, és azért én észre szoktam venni, ha egy fiú odavan értem.

sztem a párom kb összes nőismerőse jobban néz ki mint én, szóval már arra féltékeny lehetnék, ha elmegy dolgozni, mert egy halom nálam jobb nő veszi körül napi 8 órában :D az sem zavar, ha a saját baráti társaságával elmegy bulizni, és abban a bagázsban azért csajok is vannak jócskán.

persze, lehet, hogy zavarna, ha valami dögös csajszit hívna a szülinapi bulijára, de én annál érettebb vagyok, h ilyenen kicsapjam a hisztit, és gyerekes módon távol maradjak. nekem valahogy nem lenne pofám választásra kényszeríteni, mert szeretem, és mert a szülinap szerintem az ünnepeltről szól, és nem a vendégek hisztijéről.

2012. okt. 1. 00:22
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Amik most elhangzottak, szerintem mutasd meg neki. Ezt a pár oldalt. Vagy esetleg idézz a válaszokból, és a saját válaszaidból/kommentjeidből.
2012. okt. 1. 00:26
 15/25 A kérdező kommentje:

igazából az a nagy kérdés, hogy mit tegyek, ha tényleg nem jön el? mert a srácot nem bántom meg azzal, hogy visszamondom a meghívást.

viseljem méltósággal hogy távol marad, és valami kamuindokkal mentsem ki a vendégek előtt? vagy mondjam el szegény fiúnak, hogy a párom miatta nincs jelen, és emiatt még ő érezze magát kellemetlenül?

borzalmas helyzet, de tényleg nem szeretnék választani, és itt most nincs kompromisszum...

2012. okt. 1. 00:27
 16/25 anonim ***** válasza:
35%
Igazat mond el a fiúnak. A barátod féltékenykedne, és nem akarod tönkretenni a családi idillt.
2012. okt. 1. 00:41
 17/25 anonim ***** válasza:
53%
Húúú,de rohadt egy helyzet.Én még kapcsolat elején lefixáltam,hogy a barát az barát.Viszont egyet kell értenem a 10es válaszolóval.Az én fiú barátom is többet érzett irántam,mint kellett volna,ilyen a kémia.Ugyanakkor ha ilyen helyzet alakult volna anno ki,akármennyire is szeretem a fiúbarátom,a párom fontosabb lenne.Ha hiszti,ha nem.A párod sztem úgy fogja fel,hogy egy családi ebéden ne vegyen már részt a konkurenciája,ez esetben a barátnőd őt ezért nem zavarja... :) Fordított esetben ha a párom döntene a dögös bnője mellett,hogy inkább ő legyen az ebéden jelen,mintsem én,hát asszem naon kikapna... :)
2012. okt. 1. 01:02
 18/25 anonim ***** válasza:
Én nem mondanám vissza a meghívást. Ha a párod nem tud normálisan hozzáállni a kapcsolatotokhoz, vessen magára. Én sosem hoznám ilyen helyzetbe a páromat fordított esetben, hogy válasszon köztem és bárki más között. Vannak helyzetek, amikhez muszáj jó képet vágni akkor is, ha nem tetszik, neki most jött el az ideje. A kedvedért ennyit igazán megtehet. Ha tényleg nem megy el a bulira, csak mentsd ki vmi. kamu szöveggel, nem kell a vendégeknek tudniuk, milyen buta párod van. A barátodnak sem kell feltétlenül tudnia, hogy a párod féltékeny rá, ne rontsd el ezzel a bulit. Mulassatok jól, a barátod is rájön majd, hogy csak magával tolt ki.
2012. okt. 1. 01:52
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy ha választhatnék egy jó kis éttermi vacsi és az otthon duzzogás közt, a vacsit választanám. Talán tálald így a dolgot a párodnak, válasszon ő. Legalább a döntés terhét leveszi a válladról :) Utolsó voltam.
2012. okt. 1. 02:01
 20/25 omba ***** válasza:
100%
Akár jön, akár nem, - te ne hazudj a neked közeli embereknek!
2012. okt. 1. 06:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!