Zsarolás, hiszti, vagy jogos kérés?
Közeleg a szülinapom, és idén úgy döntöttünk anyukámmal, hogy egy étteremben tartjuk. Viszonylag szűk körben, de nekem fontos, hogy mindenki ott legyen, aki közel áll hozzám.
Amikor már fix volt az időpont és a helyszín, akkor első körben a páromat, anyum párját , valamint a legjobb barátnőmet (egy napon születtünk, csak pár év különbséggel :D) és az ő anyukáját hívtam meg. Aztán némi gondolkodás és számolgatás után arra jutottam, hogy mivel belefér a keretbe, így szeretném meghívni a legjobb fiúbarátomat is, és az ő anyukáját, mivel neki is azon a héten van a szülinapja.
Ezt a dolgot ma közöltem a párommal, erre ő teljesen felháborodva annyit mondott, ha a fiúbarátom ott lesz, akkor őt ne várjam a bulira. ja, és azzal jött, hogy a srác nem a családom tagja, ne hívjam meg. de hát könyörgöm, a barátnőm meg az anyukája sem a családom része, mégis ott lesznek!
Konkrét okot nem tudott mondani, h mi baja a sráccal, de sztem féltékeny. Lehet, hogy makacsságnak, vagy butaságnak hangzik, de én nem engedek a zsarolásnak, és egyébként is nonszensz, hogy az egyik meghívott szabja meg, hogy kik jöhetnek. mert persze a párom, de ettől függetlenül én vagyok az ünnepelt....
most őszintén: én vagyok a köcsög ha nem csinálok popót a számból, és nem mondom le a meghívást? vagy komolyan egyeztetnem kellett volna a párommal, hogy kit hívok meg a saját szülinapomra?
Egyetértek a kérdezővel,
1. az ő bulija, - nehogy már az egyik vendég mondja meg ki jöhet, ki nem
2. miféle "pár" az, aki zsarolni próbálja kedvesét
3. miféle kapcsolat az, ahol nem lehet dolgokat megbeszélni
4. rémesen sivár házaspárokat látni már 30 körül is, lényegében bármiféle baráti kapcsolat nélkül, - így kezdődik!
a párom is pedzegette, hogy lehet, h a srác szerelmes belém, de sztem már elég régóta barátok vagyunk, és azért én észre szoktam venni, ha egy fiú odavan értem.
sztem a párom kb összes nőismerőse jobban néz ki mint én, szóval már arra féltékeny lehetnék, ha elmegy dolgozni, mert egy halom nálam jobb nő veszi körül napi 8 órában :D az sem zavar, ha a saját baráti társaságával elmegy bulizni, és abban a bagázsban azért csajok is vannak jócskán.
persze, lehet, hogy zavarna, ha valami dögös csajszit hívna a szülinapi bulijára, de én annál érettebb vagyok, h ilyenen kicsapjam a hisztit, és gyerekes módon távol maradjak. nekem valahogy nem lenne pofám választásra kényszeríteni, mert szeretem, és mert a szülinap szerintem az ünnepeltről szól, és nem a vendégek hisztijéről.
igazából az a nagy kérdés, hogy mit tegyek, ha tényleg nem jön el? mert a srácot nem bántom meg azzal, hogy visszamondom a meghívást.
viseljem méltósággal hogy távol marad, és valami kamuindokkal mentsem ki a vendégek előtt? vagy mondjam el szegény fiúnak, hogy a párom miatta nincs jelen, és emiatt még ő érezze magát kellemetlenül?
borzalmas helyzet, de tényleg nem szeretnék választani, és itt most nincs kompromisszum...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!