Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan nagy kérés?

Miért olyan nagy kérés?

Figyelt kérdés

Sokáig álláskereső voltam, néhány hete szerencsére van munkám. Utazással, mindennel együtt 10-11 órát vesz el a napomból, így eléggé elfáradok estére.

Eddig értelemszerűen én csinltam a házimunka oroszlánrészét, de már nem szeretném.

Részemről a főzéssel az a legnagyobb baj, hogy nem tudom soha kitalálni mit főzzek. A férjemnek mondtam, hogy vállalom továbbra is a főzést, tőle annyit kérek, hogy találja ki, mit főzzek és vásároljon be hozzá. Na, ezen hasalt el a történet, pedig egyik végzettsége szakács és tud is főzni.

Tényleg olyan nagy kérés lenne, hogy legalább találja ki és nyomtassa ki a receptet? Annyi receptoldal van már... (ami nekem azért probléma, mert rögtön 10-20 étel megtetszik és nem tudok választani)

2012. szept. 22. 19:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

:D Nem semmi probléma, de ismerős :D

És ha olyan sok megtetszik miért nem nyomtatod ki és osztod el minden napra? Feldobásos módszer, hogy melyiket főzöd ma és melyiket holnap :))

2012. szept. 22. 20:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
ha nagyon szigorú akarsz lenni,kérdezd meg párszor hogy mit főzzél, ha nem mond semmit, ne főzzél semmit. Két-három nap hideg kaja után gondolom csak rájön, hogy mit kértél tőle.
2012. szept. 22. 20:01
 3/10 anonim ***** válasza:

Férjed egy szakács és nem főz? Ez tényleg durva! Elhiszem, hogy fáradt tud lenni, de ez sem mentség (mindig).

Amúgy meg, nem kell mindennap főzni, sütni. Hagyjál időt magadnak is!!!

2012. szept. 22. 20:07
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem rossz ötlet, tényleg lehet, hogy kalapból fogok húzni.

Van néhány szempont a kajánál - legyen egészséges és aránylag normális kalóriatartalmú (mindketten felszedtünk egy keveset), szóval emiatt kicsit válogatni kell. De sok helyen már lehet ilyen szűkítéssel keresni.

Vagy köztes megoldásként kinyomtatok 20-30 tetszetős receptet és akkor abból kell választania.

Egyébként kajában soha nem voltam túlzottan döntésképes, étteremben is jó esetben 10-re szűkítem a választékot, aztán nézek boci szemekkel a pincérre, hogy ajánljon ebből valamit, mert tízféle nem fér belém.

2012. szept. 22. 20:08
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem főzök mindennap, ő se várja el. Szokott néha főzni, csak ő is a "mit főzzek" résznél akad meg.

Azért főznék többet, mert vagy a városban eszik valami gyorskaját vagy rendel - szóval rossz minőségű kaját eszik.

A munkahelyemen is menza van, ami szintén nem a minőségi ételeiről híres. Plusz ott inkább hízlaló kaják vannak.

Ha fejből kell főznöm, akkor nem jutok túl a rakott krumpli-töltött paprika-rakott kel háromszögön. Egyik se épp kalóriaszegény kaja, ezért minél ritkábban csinálnám ezeket.

2012. szept. 22. 20:11
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem szakácsként dolgozik egyébként, csak van ilyen végzettsége is és nem zárkózik el a főzéstől.

Ha nem főz, az inkább lustaság/döntésképtelenség miatt van.

Szerencsére nem gondolkozik úgy, hogy nőimunka- férfi munka, megcsinál mindent, csak nekiállni nehéz :)

2012. szept. 22. 20:12
 7/10 anonim ***** válasza:

Én a helyedben csinálnék egy "programot": pl. vasárnap hús, hétfő a vasárnap maradéka, kedd főzelék, szerda tészta, csüt ua, péntek egytálétel, szombat ebédrendelés...

Így könnyebb.

Szerintem ne várd el a párodtól, hogy ő találja ki. Sajnos tipikus, nálunk is ez van... :) Viszont egyezzetek meg, melyik nap főz ő, úgy mindenkinek jobb lesz!

2012. szept. 22. 20:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Mit főzzek kérdés nekünk is gondot okozott, de megoldottuk. Még pedig így:

Minden hétvégén leültünk, és összeírtunk egy csomó kaját, hogy ki mit enne szívesen.

Pl:

- borsófőzelék + virsli

- spagetti

- rakott bab

- tejfölös csirke + nokedli

- sóska

stb..

Egy csomó kaját felírunk , majd a listát a konyhai szekrényre ragasztom ki. Minden nap a listán található ételek közül egyet kihúzok, és azt főzőm. Mindegy melyiket, csak találomra választok. Így már nem okoz gondot a mit főzzek ma??? kérdés..

2012. szept. 22. 20:21
 9/10 anonim ***** válasza:

De ismerős a helyzet már ami a tanácstalanságot illeti!

Nálunk ez úgy megy:

- Mit főzzek?

- Hmm, nem tudom.

- Mit ennél?

- Hááát fogalmam sincs.

- Jól van akkor ma sem lesz főzve, majd eszünk amit találunk.

Hát általában így. :D De ma kivételesen egész gyorsan kitaláltam, hogy csinálok jóasszony pecsenyéjéhez hasonló fűszerezéssel csak éppen csirkecombból, jó fokhagymásan tepsis krumplival. Jól sikerült, majdnem el is fogyott már mind.

Én leírogatom magamnak netről ha unatkozom amit találok jó receptet egy füzetbe. Csinálok én magamnak receptkönyvet, csak az van benne amit meg is ennék. :)

Pedig ha szakács, akkor neki elvileg kéne, hogy jobban legyen ötlete, mégsem akad neki sem?

Amúgy ha nagyon nincs ötlet, akkor nézd meg mikből lehet alkotni no meg jöhetnek a hagyományos kosztok, mint a pörkölt, húsleves meg társai... Azoknak fejből is megy a recipe. :)

2012. szept. 22. 22:58
 10/10 anonim ***** válasza:

irj listát azokról amiket szoktál főzni,vagy szeretnél megfőzni

Mi arról válogatunk,bővitgetem,vagy 40 féle kaja van felirva,külön egytélétel,külön leves,külön laktatóbb desszert ,és ha végképp nincs ötlet,akkor becsukott szemmel rábökéssel...

2012. szept. 24. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!