Sznob lennék? Tényleg nagy kérés?
Igazából nálunk a szabály (ez így hülyén hangzik, családban nincs szabály, de nem tudok rá jobb szót) hogy bárki jöhet csak előtte szóljon ide, ez nem feltétlen előző nap, mert nem fogom a saját szüleimet naptárba írni, hogy időpontot kérjenek, de ha mondjuk hív hogy "szia, 10 perc múlva megyek, ráértek?" akkor a ráérünk, szeretettel várom, ha épp programunk van, akkor meg megmondom hogy hú, bocsi de ha tegnap szóltál volna megoldható lett volna, de sajna nem érek rá.
Tehát szerintem a fontos hogy szóljon oda, hogy te azért összeszedhesd magad, meg a lakást, ő meg ne fusson zárt ajtónak, de hogy mennyi idővel előtte szól, ez már mellékes - szerintem legalábbis.
Ez nem sznobság!
Egyáltalán nem vagy sznob!
Apukád részéről lenne a tisztelet jele, hogy előre odaszól.
Én soha senkihez nem állítok be csak úgy, anyukámhoz se, előtte mindig szólok, ez a normális, mert megtisztelem azzal, hogy egyeztetek vele, nem akkor jelenek meg, amikor kedvem tartja.
Hozzátok a postásnak is be kell előző nap jelentkezni?
Ha arra jár, nem nézhet be hozzátok az édesapád?
Legfeljebb megérti, ha nem marasztaljátok,mert éppen más programotok van.
A postásnak nem kell bejelentkezni, de másnak igen.
Ez nem is bejelentkezés, hanem csak odaszólás, ez simán a tisztelet jele.
Mi van, ha éppen belázasodtam, és loncsosan fekszem az ágyban, vagy nagytakarítást csinálok, és minden szét van, én meg munkában, vagy éppen du.gunk a férjemmel?
Mindenki szóljon oda, hogy jó-e a másiknak, ha beugrik hozzá, vagy meglátogatja.
Én nem szeretném ezt, nem is szeretem, alapvető, hogy másokhoz nem mászkálunk kényünk kedvünk szerint.
EZ a tisztelet jele!
A mobiltelefon korában meg egyszerű, mint egy pillantás, megcsörgetni valakit, és szólni, egyeztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!