Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sznob lennék? Tényleg nagy kérés?

Sznob lennék? Tényleg nagy kérés?

Figyelt kérdés
Édesapám sérelmezi, hogy ha eljön hozzánk (ez évente kb két alkalom), akkor megkérem, hogy legalább előző nap szóljon ide. Szerintem ez így praktikus, hisz nem tudhatja, mikor van más tervünk, programunk, szerinte viszont ez felvágás és sértő. Mi alapján gondolhatja ezt? Van benne igazsága?
2012. aug. 7. 16:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
46%
De gondolom, apukád azért ugrik át, mert téged akar látni, nem azt, ahogy porszívózol.
2012. aug. 7. 17:05
 12/23 anonim ***** válasza:
78%
Mi van hogy napközben d.gunk! Hétvégén főleg! Úgyhogy igenis szóljon már ide. Mi van ha meg pl a vécén ülök? Vagy épp leülök egy jó filmet megnézni stb? Ennyi legyen már valakiben hgy tiszteletben tartja a másik magánszféráját...
2012. aug. 7. 17:40
 13/23 anonim ***** válasza:
17%

Én porszívózás közben is tudok beszélgetni, vagy portörlés közben. Sőt, szüleimmel sokszor segítünk is egymásnak. Ritka az ilyen család, ezt elismerem, legtöbben amint kirepülnek, anyu és apu onnantól már csak szimpla vendég az életükben, nálunk ez nem jellemző.

Ha én átugrom apuékhoz, akkor sokszor elmosogatok ha látom hogy felgyűlt, vagy ha ők ugranak fel és én épp takarítok, addig ők játszanak a kis unokájukkal amíg befejezem a porszívózást. Nálunk ez a normális, apukám nem egy bejegyzés a naptáramban, ha a mindennapjaim része.

2012. aug. 7. 18:22
 14/23 anonim ***** válasza:
32%
* hanem a mindennapjaim része.
2012. aug. 7. 18:23
 15/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, bárcsak így lehetne nálunk is. De nálunk sajnos vendég, aki évi kétszer jön (pedig jöhetne), akkor viszont körbe KELL ugrálni, különben vérig sértődik.
2012. aug. 7. 18:38
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem állítok be a szüleimhez, sem ők hozzám váratlanul, mert mi van ha nem vagyunk otthon (utálnám a felesleges kört), mi van ha más vendégeket hívtam, vagy épp d.gunk.. Manapság nem az a helyzet, hogy minden sokadik háztartásban van csak telefon, semmiből nem tart odaszólni, hogy átugrom, oké?
2012. aug. 7. 19:29
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
13: Ha nektek ez így jó, akkor az a ti magánügyetek. Én viszont el szoktam otthonról menni, vagy hívok vendégeket és akkor nem szeretném, ha a szüleim potyára fáradnának, amikor a családban mindenkinek ott a zsebében a mobil. Őket is sajnálnám, hogy fölöslegesen jönnek.
2012. aug. 7. 19:32
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez a normális. senkihez nem megyek bejelentés nélkül. még ha arra járok is, előtte telón odaszólok, h otthon vagy? zavarna, ha benéznék? ha erre "nem" a válasz, akkor tiszteletben tartom, és további szép napot kívánok :)

ha anyummal találkozunk, az nekünk egy külön program, már napokkal előtte szervezem, h aznap du. ráérjek.

a körbeugrálást sem várja el, mert nem azért jön, hanem hogy beszélgessünk, együtt legyünk.

a felettem lakó szomszéd csajszihoz sem úgy megyek át, h csak beállítok, hanem előtte szólok telón, h mizu.

2012. aug. 7. 20:35
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is elmosogatok Anyunál, de előtte felhívom, hogy ráér-e. Nem értem, a kettő hogy függ össze.
2012. aug. 7. 21:46
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

"ha eljön hozzánk (ez évente kb két alkalom)"

Engem leginkább az zavarna, hogy ilyen ritkán jön.

És örülnék neki, még ha nem jelentette be előre, akkor is!

Lehet azért nem hív fel előtte, mert mindig lerázod!

2012. aug. 7. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!