Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek nagy kérés, vagy elvárható, avagy ciki ilyen dolgon "görcsölni"? Tovább.
Szitu a következő:Barátnőm 41,én 43.Gyerekkori szerelmek voltunk,25 év után felnőttként együtt élünk lassan 1 éve.Közös gyerek nincs,csak volt házasságból külön-külön,de ez most nem téma).Nagyon szeretjük egymást,szeretnénk életünk végéig együtt maradni.Én elég mélyérzésű típus vagyok,és van egy dolog,amit szeretnék tőle.A volt férjét,akitől már néhány éve elvált,ismerem,igaz nagyon nem,de ő volt annak idején az utánam következő fiú,akihez végülis férjhez ment.Nem miattam váltak el,de az a lényeg,hogy még mindig sok esetben az XY-né (volt férj) nevét viseli,igazolványokban,érkező leveleken,csekkeken,számlákon,stb.,és még a FB-on is úgy szerepel,hogy volt férj vezetékneve,és saját keresztnév.Mostani nyaralásnál is úgy foglalt helyet kettőnknek,hogy volt férj-né.Ő szerinte ebben semmi különös nincs,ez csak papírforma,én pedig kicsit mást szeretnék.Mivel elég komolyan vesszük a kapcsolatunkat,és tényleg tiszta szívből szeretjük egymást (én főleg Őt)megkértem normálisan,hogy lassan ezt az XY-nét meg kellene szüntetni,és átiratgatni az adatokat,mert ez nekem nem esik jól,hogy rengetegszer,még véletlenül is ezt olvasom egy csomó helyen.Ha én lennék Ő,biztos már magamtól megtettem volna a lépéseket az ügyben,mert megadom neki azt a tiszteletet,hogy én papíron sem tartozom senki máshoz.
(majd esetleg összeházasodunk,de azzal még várnánk)
Az érthető, hogy hagyja el a volt férje nevét, de az, hogy vegye fel a tiédet, számomra nem. Tudom, nem írtad, de én hozzátenném azért.
Egyébként egyetértek veled, és én sem értem miért nem hagyja el magától... Furcsa. Mit mond erre?
Nos, bizonyos szempontból igazad van. Viszont én erre azt mondanám, hogy majd ha el akarsz venni, akkor az új asszonynevemben a te neved fog szerepelni. :)
Az összes felsorolt esetből egyedül valóban a facebookot nem értem. mert én biztos hogy visszaállítanám a lánynevemet, amint vége a kapcsolatomnak (még válás előtt is) mondjuk az is igaz, hogy ha férjhez mennék, akkor is megtartanám a saját nevemet, nem venném fel más nevét.
Ezen kívül még azt tartom esetleges lehetséges magyarázatnak, hogy a barátnőd olyan nő, aki úgy érzi jól magát, ha idegenek, kívülállók a nevéből már tudják, hogy mellette áll egy férfi hivatalosan. ez pedig úgy lehet, hogy xy-néként használja a nevét. Ez elég régimódi hozzáállás, de ettől függetlenül lehetséges.
33/N
A Faceb.annyira nem is érdekel,közel 600 ismerősből legalább 400 nem is tudja,hogy nem ez a születési neve.
Bár én ebben az esetben is szépen írnék egy körüzenetet.
Engem igazán az XY-né zavar.
Én nem szeretem ezeket a kutyulásokat,szeretem a tiszta dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!