Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek? Elmondanátok...

Ti mit tennétek? Elmondanátok édesanyátoknak? (lent)

Figyelt kérdés
Sokat fájt a hátam,gerincem,ezért elmentem orvoshoz,aki csináltatott röntgenfelvételt,amiből kiderült,hogy van a gerincemben egy születési rendellenesség,ez okozza a fájdalmat.A doki kérdezte,hogy véletlenül nem dohányzott-e vagy nem ivott ill. nem volt-e valami káros szenvedélye anyukámnak a terhessége alatt.Mondtam,hogy dohányzott,mikor terhes volt velem.Az orvos szerint nagy a valószínűsége,hogy emiatt deformálódott a gerincem és emiatt a rendellenesség miatt soha nem végezhetek semmilyen fizikai munkát.Ti elmondanátok édesanyátoknak,hogy lényegében elképzelhető,hogy miatta alakult így az egészségem? Hajthatatlan,már 35éve dohányzik,nem képes leszokni.Én kicsi súllyal is születtem,azt hallottam ez is lehet az anya dohányzása miatt.Nem ítélkezem anyám felett,félreértés ne essék,és imádom őt,ő a mindenem.De talán jobb,ha ez az én titkom marad,hisz egy szülő biztosan összetörne,ha tudná,hogy ő felelős a gyermeke betegségéért!
2012. szept. 29. 17:18
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj de tudtommal a dohányzás terhesség alatt nem okoz ilyen rendellenességeket. Kérdezz meg más orvost is, mert a terhesség alatti dohányzás végül is kevesebb oxigént juttat a magzathoz és ez nem okozhat ilyesmit. Az agy funkcióját érintő károkat okozhat, mint például szellemi visszamaradottságot mivel a magzat agyába kevesebb oxigén áramlik. Érdeklődj csak utána.
2012. szept. 29. 17:48
 12/45 A kérdező kommentje:
Végülis a lényegen nem változtat,mert akkoris beteg maradok már életem végéig és még csak 24 vagyok :/
2012. szept. 29. 17:51
 13/45 anonim ***** válasza:
78%
Előző vagyok. Valamilyen magas lázzal járó betegség terhesség alatt viszont már okozhat ilyen károkat, tudok olyan eseteket.
2012. szept. 29. 17:52
 14/45 A kérdező kommentje:
Sajnos nem értek nagyon ezekhez a dolgokhoz,csak az orvos szavára hagyatkozhatok ezen a téren.
2012. szept. 29. 17:55
 15/45 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám nem dohányzott, nem ivott stb. és mégis gerinc problémás vagyok és még sokan mások, de igy kell elfogadjuk az életünket. Lehet genetikai örökletesség is szerintem ha el is mondod, hogy baj van a gerinceddel, ne mondj semmit arról amit az orvos mondott mert szerintem hülyeség, hogy a dohányzás okozhatta, úgy ahogy mondod nem változtat már semmin :)
2012. szept. 29. 17:57
 16/45 A kérdező kommentje:
Nem is említem inkább anyunak az lesz a legjobb.Minek keltsek benne bűntudatot,már úgysem változtatna a dolgon.
2012. szept. 29. 18:07
 17/45 anonim ***** válasza:
Elmondanám.
2012. szept. 29. 18:14
 18/45 anonim ***** válasza:

Kérdező: nyitott gerincről (spina bifida) van szó, ugye?

Pontosan mi szerepel a zárójelentésen?

2012. szept. 29. 18:14
 19/45 A kérdező kommentje:
Nem nyitott gerinc! A doki csak elhadarta,hogy valahol az ágyéki gerincnél /azt hiszem így hívják/ van egy rész aminek zártnak kéne lennie,de nekem ott nyitott az a rész. Ettől fáj az egész gerincem és amíg olyan munkát fogok végezni,ahol emelni kell nehezet,addig mindig fájni fog.
2012. szept. 29. 18:18
 20/45 anonim ***** válasza:

De, az nyitott gerinc. Az ágyéki szakaszt érinti. Nekem is ez van és ez nem betegség. 20 kg-nál nehezebben nem emelhetek, annál könnyebbet meg guggolásból. Az életvitelemben nem jelent semmi nehézséget, legalábbis nem akarok dokkmunkás lenni.

Szóval nem kell ezt annyira eldramatizálni.

A nyitott gerinc súlyosabb verziója (spina bifida aperta) esetén a be nem záródott csontot még bőr sem fedi, vagy csak vékony hártya, így a gerincvelő a külvilág felől nem védett, nagyon sérülékeny.

Okoz némi derékfáját a rossz tartás, a törzscsavaró mozdulatokkal járó sport, de gyógytornával, hátizomerősítéssel teljesen panaszmentes lehet az ember.

Mondom, nekem is ez van és nem tartom magam betegnek.

2012. szept. 29. 18:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!