Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondanátok a családotoknak,...

Elmondanátok a családotoknak, hogy ilyen munkát végeztek?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdtem az egyetemet, a szüleim nem tudnak támogatni.

Kolis voltam, januárban viszont összeköltöztem a párommal, így munkát kellett találnom, és egy ismerősöm által bekerültem egy webkamstúdióba chat operátornak.

Aki nem tudja, mit jelent ez: vannak ugye a webkamerás modellek, akik a kamera előtt vetkőznek és egyéb dolgokat csinálnak, míg a másik oldalon a néző fizet ezért. Közben a modellekkel chatelni lehet, viszont ilyenkor a modell maga csak úgy tesz, mintha gépelne és igazából velem beszélget az illető, és én közvetítem a kéréseit a modellek felé.

Nem egy álommeló, de nagyon jól fizet, bejelentett és nekem semmiben nem kell részt vennem, én szigorúan csak chatelek a (főleg külföldi) partnerekkel.

Most, hogy egyenesbe jöttünk az összeköltözés kezdeti költségei után, megtehetem, hogy a szüleimet segítsem. Viszont eddig még nem mondtam el nekik, hol dolgozom, mert bár én nem csinálok semmi "olyat", azért nem reklámozom a dolgot...a szüleim egyébként is képesek lennének rosszra gondolni. Viszont ha hirtelen elkezdem őket segíteni, akkor gyanút foghatnak, valamivel csak indokolnom kell, hogy lett ennyi pénzem.

Ötletek, hogyan lehetne ezt kivitelezni? Vagy mondjam el őszintén a dolgokat? Ti mit tennétek?

2012. márc. 9. 19:40
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
10%

Ezt elmondanám. Ez végül is nem prostitúció, még csak vetkőznöd sem kell. Csak úgymond az ügyféllel kommunikálsz. :)

Hogy találtál erre a munkára? Mi alapján választottak ki?

2012. márc. 9. 19:43
 2/21 anonim ***** válasza:
62%

Ha nem muszáj akkor ne segíts a szüleidnek külön élsz a pároddal tudjátok hova tenni a pénzt, ha mégis olyan sok a felesleges akkor pedig tegyél félre nehezebb időkre, nem tudhatod, hogy meddig lesz munkád.

Amúgy én semmi kivetnivalót nem találok ebben a munkában én elmondanám.

2012. márc. 9. 19:44
 3/21 anonim ***** válasza:
41%
Semmi kivetnivaló nincs ebben az állásban.Én elmondanám a szüleimnek , semmi szégyen nincsen benne.
2012. márc. 9. 19:51
 4/21 anonim ***** válasza:
35%

Ebben semmi rossz nincsen.Ahogy kiírtad a kérdést,azt hittem,prostituáltként dolgozol,de a chat-operátori munkában én személy szerint semmi kifogásolni valót nem látok.

Azért arra vigyázz,nehogy belevigyenek valamibe,ebben a környezetben azért elég sok "rosszfiú" megfordul.

Én a helyedben valószínűleg elmondanám,persze óvatosan,mindent megmagyarázva,és tisztázva azt is,hogy valóban megbízhatnak benned.Persze aggódni fognak,de biztosan értékelik majd az őszinteségedet.

2012. márc. 9. 19:51
 5/21 A kérdező kommentje:

Az egyik ismerősöm dolgozott hasonló munkakörben az egyetem alatt, és ő adta a tippet. Amúgy a google-ben kerestem ilyen stúdiókat, és a legtöbbhöz elküldtem a jelentkezésemet, szóval nem konkrét állásra jelentkeztem.

Behívtak interjúra, egy nyelvi tesztet kellett kitölteni, főleg fordítási feladatok voltak, pl. úgy szeretnélek le**** és egyéb pikáns-közönséges beszédfordulatok.

Aztán másnap felhívtak, hogy enyém az állás. Azért szeretem, mert nagyon rugalmas a munkaidő és többet keresek, mint a főállásban dolgozó szüleim együtt.

És mindenképp segíteni szeretném őket, mert rászorulnak, és nem tudnám nyugodt szívvel elkölteni vagy félretenni a pénzt tudván, hogy ők meg nem tudják befizetni a számlákat.

2012. márc. 9. 19:53
 6/21 anonim ***** válasza:
89%

Ha nem baj, elmesélem, hogy oldottam meg a hasonló dilemmámat.

Pár éve nagyon rossz anyagi helyzetbe kerültünk, és kértünk aktiv koruak ellátását az önkormányzattól. Adtak, és rá nemsokra kiküldték a papirt, hogy menjek közmunkára. Mentem is, de anyukáméknak, (akik messze laknak) szégyeltem elmondani, hogy utcaseprő lettem. Viszont hazudni sem akartam, így szépitettem. Mikor megkérdezte, hogy mégis mit dolgozom, egyszerüen annyit mondtam, hogy az önkormányzatnál vagyok köztisztasági felelős. Nem hazudtam, viszont a mai napig nem jött rá, hogy utcát söpörtem.

Ha nagyon nem akarod elmondani, szépits te is hasonlóan. Azzal még nem hazudsz, de nem is pőrén adod elő a dolgot.

2012. márc. 9. 19:54
 7/21 anonim ***** válasza:
8%

Vidéken nincsenek ilyen melók? :( Nézegettem, ahogy látom, bp-n van az összes, nekem az nagyon távol van. Pedig esküszöm, elvállalnám, ebben semmi rossz nincs az én szememben.

Megkérdezhetem, kb. mennyi az átlagfizetés ebben a szakmában?

2012. márc. 9. 20:00
 8/21 A kérdező kommentje:

A fizu az változó, attól függ milyen hatékonyan dolgozik össze a modell és az operátor - minél tovább marad az ügyfél, annál több a pénz (percdíj).

Az első hónapban pl. nettó 170 ezer forintot kerestem, és mindenki azzal nyugtatott, hogy ritkán van ilyen szar hónap. Én meg a két kezemet összetettem érte. Azóta valóban még jobb lett a helyzet.

2012. márc. 9. 20:07
 9/21 A kérdező kommentje:
Ja, és nem dolgoztam minden nap 8 órát.
2012. márc. 9. 20:09
 10/21 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem sincs ezzel gond. Sőt, én is utánanézek, jól jönne valami jobban fizető diákmunka :)
2012. márc. 9. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!