Apa félreértett pénzkérdési témában, nagyon kínos, hogy hozzam helyre?
nos mamától kapok ajándékot, x összeg értékben.
kiválasztottam vmit.
apa mondta, hogy ismeri az eladót biztos lejön belőle vagy 10%.
én meg elkezdtem nevetni, hogy mi az, az nagyon kicsi összeg.(mert anno a párom sulykolta ezt belém, hogy amikor akcióznak és 10 %okról beszélnek, inkább ne adnának semmit, mert ez rém megalázó tud lenni, tekintve pl 1000 Ft-ból 10 Ft...ugye mi kicsikben gondolkodunk)
erre apa elhallgatott és úgy nézett ki az egész szitu, mintha engem totál az nem érdekelne, hogy mama pénze...
de ugye ha most elkezdenék magyarázkodni, úgy sem hinne nekem. és olyan rossz hogy ezt látja bennem, hogy rám ha más(pláne mama) költ, nem érdekel a gesztus, csak maga az ajándék.
nos így lesz nekem most ajándékom :(
legszívesebben lemondanám, de ugye mama nem is értené az egészet, meg mindenáron szeretné szeretetből ha elfogadnám, tán még meg is sértődne ellenkező esetben.
de apa ezt egy életre így jegyzi meg rólam.
hacsak nem jön valami tanács
az akciók vásárlási hajlandóságot növelnek, nem a vevőnek kedveznek. lentebb bebizonyítottam, de nem írom le még egyszer, ha már eltűnt a válaszom, ami érdekes...
szóval akik a télapóban hisznek, azok nőjenek fel, ne engem reckíroztassanak
"az akciók vásárlási hajlandóságot növelnek, nem a vevőnek kedveznek. lentebb bebizonyítottam, de nem írom le még egyszer, ha már eltűnt a válaszom, ami érdekes...
szóval akik a télapóban hisznek, azok nőjenek fel, ne engem reckíroztassanak"
Igen és ezzel újat mondtál? A végén még megtudjuk általad, a boltok a mi pénzünkből tartják fent magukat. Egyéb okosságot még szeretnél közölni velünk tudatlanokkal, Nyilvánvaló Kapitány? És ezeket is a barátod mondta, vagy azért van önálló gondolatod is?
Igen, hatalmas felfedezés, hogy nő a vásárlási kedv az akció szó hallatán, ugyanakkor a hülye kis egyszerű ember (mint mi) is jól jár, mert olcsóbban jut a termékhez. De ha olyat akcióznak le, amire nincs szükségem, tőlem adhatják féláron is, akkor sem fogom megvenni, csak mert ott virít az akció felirat mellette. Tudod léteznek még tudatos vásárlók, nem csak agyhalott zombik, akik megvesznek mindent, ami épp akciós. Tőlem leárazhatják a márkás wc papírt, ha még mindig olcsóbb összességében a márkátlan, amit egyébként venni szoktam. Ilyeneknek én nem dőlök be, mindig egységárat nézek, ételnél kg-ra, az győz, amelyik a legkedvezőbb, és amelyikről tudom, hogy jó termék.
Ha pedig olyan termék akciós, amit máskor veszek, hát igen, többet vásárlok belőle. Tudom, hogy a boltnak pont ez a célja, de az engem miért zavarjon? Becsaptak engem? Nem. Hisz attól még nem fogok többet használni belőle. Csak megspóroltam x összeget és egy jó ideig nem kell megvennem.
Jesszusom, te menthetetlen ostoba vagy. :) Értőolvasás megvan?
Nem, én eleve nem indulok el egy kiló kenyérért, mert nem járunk naponta boltba, hanem heti max 2x. Pontosan vezetem, mi kell és nem veszek semmi felesleget. Nem a boltban tudom meg, mit fogok venni, hanem begyűjtöm a szórólapokat, átnézem, mi lesz akciós. Ha olyan is van köztük, amire SZÜKSÉGÜNK VAN, akkor abból veszünk.
Miért nem mutatkozik meg spórolás, áruld el? Ha olyan termékeket veszek, amit egyébként is meg kell venni, mint wc papír, mosogatószer, akkor az miért nem lesz hosszútávon olcsóbb, ha most megveszem több 100 forinttal olcsóbban? Miért, ugyanúgy nem fog elfogyni, mintha teljes áron vettem volna? Hány éves vagy, mert már nagyon érdekelne, mert te annyira buta vagy, hogy mutogatni kéne.
Azért az is vicces, hogy te akarsz kioktatni másokat, akit úgy tartanak el, életében nem élt a saját lábán, és még csak saját gondolatai sincsenek, mert azt szajkózza, amit a pasija mondott neki, aki talán szintén csak egy eltartott kölyök.
Szerintem majd térjünk ide vissza akkor, ha már legalább 1 évig vezettél háztartást, nem apuciékkal, hanem külön lakásban.
"én arról, hogy lemondani vmiről és nélkülözni mindig is nagyobb spórolás,mint akciósan vásárolni."
Te kötöttél belém, hogy én nyilván az a vásárló vagyok, aki hazahoz minden szemetet. Hiába írtam előzőleg, mi is a vásárlási elvem. Akkor most ki beszélt másról?
Lemondani valamiről persze, hogy olcsóbb, mint megvenni. De vannak dolgok, amiket mindenhogy meg kell venni, hogy még huszadszorra leírjam: wc papír. Te lemondanál róla, inkább kitörlöd lapulevéllel? :)
Érdekes hogy mennyi válasz eltűnt...
A kérdező megpróbálja az összes neki nem tetsző választ töröltetni.
Csak azt nem értem, melyik moderátor hajlandó azért törölni dolgokat, mert azok valakinek nem tetszenek. Tudtommal senki nem írt semmi trágárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!