Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is ilyen az anyukája?

Másnak is ilyen az anyukája?

Figyelt kérdés

Közel 2 éve nyaggatom vele, hogy engedjen el egy másik városba(nem éjszakára) és mindig azt a választ kapom, hogy nem. Mikor megkérdeztem, hogy miért azt mondta, hogy amíg fiatalkorú vagyok addig ő felel értem. Bármi történhet velem és ő lesz a felelős. Oké, de ennyi erővel, ha lemegyek a boltba akkor is érhet baj. Míg más embert ennyi idősen elengedik a szülei addig nekem ki kell várnom a 18-at :/ nem 17, nem 17 és fél hanem pont 18. Este 8-9 óra után se lehetek kint nyáron. (no nem mintha annyira nagyon csavarogni akarnék, de na)

Közel 17L

2012. szept. 28. 18:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9%
Kérdező, a kérdésben és a válaszokban használt szavak alapján (szóhasználat) nem tűnsz ahhoz eléggé érettnek hogy elengedjen Budapestre.
2012. szept. 29. 11:14
 12/18 anonim ***** válasza:

Mai világban nem csoda hogy félt. De ez persze nyomasztó.

Amúgy meg társasággal lehet elengedne.

Én anyámat úgy szoktattam rá hogy el tudjak menni ide oda hogy szimplán közöltem elmentem ide vagy oda. Nem elmehetek?? Ilyet kérdezni kizárt! a válasz 1 értelműen nem.

Tény közlés -Elmentem kb -- ekkor jövök.... Közlés szintjén..

Amúgy meg 2óra Pest az nem lehet közel mert éntőlem 1:30 és 120km re lakok. Talán társulattal elenged.

Amúgy ez hülye duma hogy ő érted a felelős 18 éves korodig ,ne haragudj De ha nekem gyerekem lenne még 30 éves korába is aggódnék a dolgai miatt. De nem azért mert felelősségem hanem mert a gyerekem. F/28

2012. szept. 29. 18:51
 13/18 A kérdező kommentje:

Társasággal elengedne, de nincs baráti köröm, de ez nem lényeges.

Visszatérve, hogy a világ ilyen és olyan. Szerintem a világ nem lett annyira rosszabb, csak jobban értesülnek az emberek a hírekről, arról, hogy mi történt.(de javítsatok ki, ha tévednék)

2012. szept. 30. 12:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, igazad van, ahogy a #12-es válaszolónak is. Egyfelől valóban nem az erőszakos cselekmény a több, csak az összes kereskedelmi média az ember arcába tolja állandóan, valójában pl. évente cirka 100-zal kevesebb emberölés történik Magyarországon, mint 20 évvel ezelőtt...

Másfelől valóban, 17 évesen már én se "kéredzkedtem", hanem közöltem, hogy elmegyek ide meg oda, és jövök ekkor meg akkor...

2012. szept. 30. 16:00
 15/18 anonim válasza:

Sajnos sok rossz történik és óvni szeretne tőle, ezért igazán megérthetnéd!

Valószínűleg azért nem enged el, mert óvni akar, nem azért, mert ki akar szúrni veled!

2012. okt. 14. 00:36
 16/18 anonim ***** válasza:

Bp egyes részei elég meredekek, főleg, ha nem ott nőttél fel. Nem vagy felvértezve.

Ha én lennék a mamád, én sem engednélek. Ha 18-at betöltöd, akkor sem leszel sokkal jobban felkészülve, úgyhogy nagyon óvatos legyél. Egy egyedül botorkáló lány nagy veszélyeknek van kitéve.

Hidd el, a rossz emberek nagyon jó emberismerők, pontosan tudják, kit lehet megvezetni, ki nem fog kiabálni, ki megy el valük ide vagy oda.

A másik szívás, ha barátnővel mész, és ő rögtön ugrik valami pasi szavára, s vagy egyedül hagy, vagy mindketten mentek a vesztetekbe...

Hogy 18 év, koli és éjszakai élet? Csak utalnék szegény Ophélie Bretnacher sorsára. 22 éves francia egyetemista lány, erasmusos diák Budapesten. Buli a városban, éjjel gyalog haza, de... rejtélyes körülmények között a Dunába fulladt...

2012. okt. 14. 01:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Én is anya vagyok és nálam jobban nem hiszem, hogy aggódik valaki a gyerekéért. DE nehogy átessünk a ló túloldalára!

Nem köthetjük a gyerekünket gúzsba csak azért mert anno így volt szokás.

Nevelés és bizalom kérdése az egész!

2012. okt. 14. 13:47
 18/18 anonim ***** válasza:
33%
Úgy bizony! A naaagy, csúúúnya világban 18 év alatt nem szabad senkinek sem kimennie az utcára! Inkább zárjuk őket be a lakásba, és majd a féjszbúkon kiélik a társadalmi életüket. Érdekes, a szüleim mesélték, hogy gond nélkül ki voltak engedve, sőt, szinte minden fiatal kint volt az utcán, játszottak, csavarogtak, mégse fulladtak bele a Dunába. Ne legyünk már ennyire begyöpösödött gyökerek, kéremszépen.
2012. okt. 15. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!