Másnak az anyukája sem szeretne több unokát? Vagy csak az enyém ilyen?
Második babámat várom, kisfiú lesz, kb. 2 hónap múlva megszületik. Lányom akkor 21 hós lesz. Egyszer a napokban megemlítettem anyukámnak, hogy lehet, hogy szeretnénk harmadik babát, mire kiakadt és azt mondta minek az már neked?!Lesz egy lányod és egy fiad is, nem elég?
Elég rosszul esett(finoman fogalmazva)! Bár neki az is időbe tellett, amíg megszokta a gondolatot, hogy ismét terhes vagyok, pedig konkrétan terveztük mindkét babát(ovulációs teszttel).
Az unokákkal nem kell foglalkoznia túl sokat, mivel reggeltől estig dolgozik, így nem is számíthatok rá.
Más is járt már így?Mit tettetek?
Ez a ti életetek és a ti gyerekeitek.
Ne foglalkozzatok vele.
Nekem anyósom csinálta ezt.
Valahogy féltékenyek vagy irigyek szerintem.
Én még ilyen nagymamáról nem is hallottam,komolyan.Az én anyukám nagyon vágyna még többre is,de az nem mostanában lesz.
Bocs,hogy nem tudtam segíteni,de értetlenül állok anyukád előtt.
Ezt én se értem úgyértem ha napi szinten részt kellene vennie a gyerekek életében akkor ok. bár ez a hangnem akkor is furcsa tőle.
De így meg aztán... nekem is hasonló anyosom mire a kicsi megszületik a nagy 2,5 éves lesz ami szerinte túl kicsi korkülönbség... hát no comment.
Én egy ilyen nagymamát ismerek, aki azt mondta a lányának, hogy állítsa le magát, de azt is csak azért, mert az a lökött csaj állandóan veri a gyerekeit. Itt én sem értem, miért kellene több gyerek. De mondjuk ez extra eset.
Ja és a nagyanyám...eddig az összes unokájára és dédunokájára azt mondta, hogy hiba volt. Na, de ő aztán nem egy kedves nőszemély. Sőt. Bátyámmal még csak csak elvolt, de aztán jöttem én, egy kislány...erre azt mondta, hogy hát...az is gyerek...
Egy normális nagyszülő örül az unokáknak és nem értem miért kell rosszindulatúan beszólni. Naná, hogy nem esik jól, főleg akkor, amikor életünk legszebb eseményéről, egy kisbaba érkezéséről van szó.
nálunk anyósom ilyen! Van két unokája a lányától, de a fiától jövö babánkra magasan tesz!
Anyukám más! neki most jön a 8. unokája és teljesen be van sózva!
nekünk is jön a 2., már az elsőnek sem örültek (igazság szerint anyósomék, amin teljesen ledöbbentünk, mert ők azt hittük majd kiugranak a bőrükből).
Most másodjára megint elhibáztuk, anyósomék kiakadtak, most le is betegedtem, és tudom, hogy örülnének, ha elmenne a baba. Ennek ellenére anyumék (akik eléggé vaskalaposak), örülnek, és már tervezik hogy segítenek, miben, amikor megjön a pici (jön főzni, elviszi a nagyot, míg szülünk), pedig több mint 200 km-re laknak (anyósék 90-re).
Anyósék azt mondták: "nem haragszunk, hogy jön a kistesó", erre mit mondjak? a szemükbe röhögtem, hogy ha haragszik se tudok mit csinálni, semmi dolga az unokával, eddig 4x látta az unokáját 9 hónap alatt, akkor meg mit pampog? :)
Bocsi, én nagyon kiakadtam, és friss az élmény, tegnap futottunk velük össze, de azt az érzést, hogy örülnének, ha elmenne a baba, ha baj lenne, azt nem tudom hova tenni tőlük :(
Egyébként meg igyekszünk nem foglalkozni velük, bár nagyon nehéz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!