Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak beleszól az anyukája a...

Másnak beleszól az anyukája a hozzátáplálásba?

Figyelt kérdés
3 és fél hónapos a babám, de már azzal zaklat hogy adjam neki a gyümölcsöket. Veszi neki a bébikaját ami amúgy is csak 4 hónapos kortól van. Kezd elegem lenni. Pedig már megmondtam neki hogy régen úgy volt most meg így van. Nem érti meg hogy én még nem akarom. Tegnap sikerült rábeszélnie egy kis almalére, de öklendezett tőle. Azt mondta az őszibarack lére is hogy adjam már neki cumisüvegből. Én meg erre mondtam hogy NEM! Azt vágta a fejemhez, hogy én sajnálom a babámtól. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele :(
2011. jan. 24. 18:00
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%
hagyd rá. Úgy csináld ahogy a babának jó. Én csak 6 hótol kezdtem hozzátáplálni. Anyukám mondogatta, hogy mi már ennyi idősen ettünk ezt-azt, de jó indulatból mondta, nem bántásból.
2011. jan. 24. 18:03
 2/22 A kérdező kommentje:
Éppen most dühített fel megint, hogy mikor már ültem kicsinek, kb 6-7 hósan akkor már a margarinos kenyeret ettem. Én meg csak lestem rá nagy szemekkel hogy az én kislányom biztos nem fog 6 hósan kenyeret enni! És még neki áll feljebb.
2011. jan. 24. 18:06
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, de miért találkozol vele akkor? Én biztos hazaküldeném, ha nem venné figyelembe, hogy most nem ő az anya, hanem én.
2011. jan. 24. 18:10
 4/22 A kérdező kommentje:
Vele élünk :) Egyébként nagyon sokat segít megfőz meg ilyesmi, de az etetésben nagyon nem értünk egyet. Azt mondta hogy én még 2 évesen is a tápszert fogom kevergetni neki.
2011. jan. 24. 18:15
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell értetned vele, hogy neki nagyszülőként az a 'dolga', hogy szeresse a babádat, szülőként te vagy a felelős a testi-lelki egészségéért.

Mondjuk azt nem hiszem, hogy ne tudná anyukád, a cumisüvegből ivott édes gyümölcslé vagy szörp mennyire káros, akár a maradandó fogakra is.

A bébiételeket tedd el, jók lesznek azok 2-3 hónap múlva is.

Mondd meg anyukádnak, ebben az ügyben tiéd az utolsó szó, és ha nem hagyja abba az erőszakoskodást, nem maradhat kettesben a kisunokával. Csúnya dolog, de általában bejön!

2011. jan. 24. 18:16
 6/22 anonim ***** válasza:

Uh, most látom hogy együtt éltek!

Így sokkal nehezebb dolgod lesz.... :(

Próbáld ki esetleg, hogy a főzést te intézed magatoknak is, inkább kérd másban (vasalás, takarítás) a segítségét. Talán akkor rájön, ez a ti 'ügyetek'.

2011. jan. 24. 18:19
 7/22 anonim ***** válasza:
Nem félsz, hogy amíg nem figyelsz, addig megeteti? :((
2011. jan. 24. 18:20
 8/22 anonim ***** válasza:

Szia

Anyóssal már nehezebb lenne a dolgod...

Én anyukám is osztotta az észt mert mi már ennyi idősen ezt meg azt ettünk stb,de mindig elmondtam neki,hogy az te voltál a te gyerekeddel ez meg én vagyok az én gyerekemmel.Mondjuk én nem vele lakok.

2011. jan. 24. 18:25
 9/22 A kérdező kommentje:
Hát eddig simán rámertem bízni ha el kellett mennem orvoshoz vagy máshova ahova nem vittem magammal, de most már nem biztos. Lehet megetetne vele egy egész almát :(
2011. jan. 24. 18:33
 10/22 Vilcsianyuja ***** válasza:
hívd el a védőnőt (már ha normálisak a táplálási tanácsai, és nem azon az állásponton van, mint anyukád), hogy mossa már meg egy kicsit a fejét! ha mindig mindenki ugyanazt csinálná, mint "régen, mert akkor úgy volt", ma is mondjuk eret vágnának és koponyát lékelnének! és az "ő idejükben" éppen nem szorgalmazták mindenáron az anyatejet, persze, hogy akkor korábban elkezdtek már hozzátáplálni! remélem, sikerül békésen megoldani a konfliktust.
2011. jan. 24. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!