Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak beleszól az anyukája a...

Másnak beleszól az anyukája a hozzátáplálásba?

Figyelt kérdés
3 és fél hónapos a babám, de már azzal zaklat hogy adjam neki a gyümölcsöket. Veszi neki a bébikaját ami amúgy is csak 4 hónapos kortól van. Kezd elegem lenni. Pedig már megmondtam neki hogy régen úgy volt most meg így van. Nem érti meg hogy én még nem akarom. Tegnap sikerült rábeszélnie egy kis almalére, de öklendezett tőle. Azt mondta az őszibarack lére is hogy adjam már neki cumisüvegből. Én meg erre mondtam hogy NEM! Azt vágta a fejemhez, hogy én sajnálom a babámtól. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele :(
2011. jan. 24. 18:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nálam szerencsére nem szólt bele senki, kéretlen tanáccsal persze el voltam látva. A kedvencem az volt, hogy a 4 hónapos, félig tápos, félig tejes babámnak miért nem török össze húslevesben egy kis répát csirkemájjal. Szó szerint vért izzadtam, hogy valamennyire tudjam szoptatni a fiam, mai napi nem dolgoztam fel, hogy "nem sikerült" de mi a rossebért adtam volna pl csirkemájat (elvileg 8 hónapos kortól lehet) meg fűszerkockás, sós levest egy 4 hónaposnak? és mindig kérdezgettek, ezt adsz már? nem? miért? miért, miért, mert egy csomó minden mást eszik...

egyébként ennek sosem lesz vége, most még csak gyümölcs, az nem is baj, attól nem lesz baja, ne félj. De amikor jön a csoki meg minden...a bébiételt köszönd meg anyukádnak, hogy MAJD KÉSŐBB milyen jó lesz, ha mond valamit, csak bólogass, és hivatkozz a gyerekorvosra vagy a védőnőre.

Én legjobban a túrórudin vagyok kiakadva, hogy 8-9 hónapos babáknak adják anyukák, "de hát lekapargattam róla a csokit, csak a túrót adtam oda" aha, csak kár, hogy az nem túró.

Tudom, nem a kérdésre válaszoltam, de jólesett kiadni:)

Szép estét

2011. jan. 24. 18:46
 12/22 anonim ***** válasza:
Én anyukám is beleszólt,hiába mondtam neki,hogy ne szóljon bele! Mi is együtt éltünk!
2011. jan. 24. 19:06
 13/22 anonim ***** válasza:
Szerintem mond meg neki nyugodtan de határozottan,hogy a te gyereked és nem akarod még ezeket adni neki!Tényleg tisztázzátok le mert igaza van az egyik válaszolónak,egyszer arra mész haza,hogy a pacalpörkölt lóg a gyerek szájából!Gondolom ezt te sem akarod...
2011. jan. 24. 20:08
 14/22 anonim ***** válasza:
Enyém is beleszól, és mellé még kritizál is, mint a Tiéd. Mindig az az érzésem, hogy szerinte mi még gyerekek, és hebrencsek vagyunk (nem adtunk erre a véleményre okot), ő igazán tökéletesen fel tudná nevelni a lányomat... szembe kell szállni, nincs más. Nálunk többnyire elfogadják, mert nagyon csúnya tudok lenni mérgesen :D de tegnap is kaptam apámtól, hogy én határozom meg, ki mikor vegyen levegőt. Nagyon rosszul esett, mert ezek szerint nem érti, hogy azért küzdök, hogy minél több hasznos táplálék és kevesebb cukor és egyebek kerüljön bele a pici pocakjába...
2011. jan. 24. 20:42
 15/22 A kérdező kommentje:
Mondtam már neki szépen, de az lesz hogy nem fogom kettesben hagyni a babámmal és nem lesz lehetősége megetetni. Amúgy tök jól el vannak egymással, de ezek után csak a jelenlétemben. Köszönöm hogy ilyen sokan válaszoltatok nekem!
2011. jan. 24. 20:48
 16/22 anonim ***** válasza:
14%

1. Talán hogy ha nem a szüleid nyakára/házába szülöd a gyereked, hanem a sajátodba, akkor ott nem szólna bele senki a te nagyon okos és tapasztalt gyereknevelési módszereidbe.

2. Remélem is, hogy megetetne vele egy egész almát, ha nem is a szó szoros értelmében. Bezzeg amíg eljárkálsz, jó ha figyel rá mellékesen?

3. Miért hiszik egyesek (akinek nem inge, ne vegye magára), hogy okosabbak, mint az akár több gyereket is felnevelt szüleik?

Ne haragudjatok, de néha már sok, amit egyesek művelnek. Nem kell egyértelműen ugyan azt csinálni, amit a szüleink, na de könyörgöm, rosszat senki sem akar a saját családjának! Mikor havonta találnak ki újabb divathullámokat, hogy most mikor mit miért nem vagy épp lehet vagy kell adni. Ugyan már. Most legutoljára arra jöttek rá, hogy igen is kell a glutén mihamarabb, hogy ne legyen érzékeny rá a gyerek. De két hónapja ez még égbekiáltó bűn volt, ha valaki már 4-6 hónaposan bevezetni javasolta volna. Na most akkor?

Néha jobb lenne kicsit tényleg hallgatni a szüleinkre, és akármilyen közhely is és egyeseknek nem tetszik, de mi is felnőttünk ugyebár...

És lehet lepontozni, de akkor is ez marad a véleményem.

2011. jan. 24. 20:55
 17/22 A kérdező kommentje:
Kedves 20:55-ös válaszoló! Nem azért hagytam rá eddig sem a babámat mert én elmentem csavarogni. Orvosról orvosra jártam és nem fogok egy 2-3 hónapos babát a sok beteg ember közé vinni. És a kérdésem pedig az volt hogy "beleszól-e a hozzátáplálásba?" Az meg hogy ide szültem megint más téma, amihez semmi közöd sincs. Mivel elváltak apámmal ő egyedül lenne és nem tudná fenntartani a lakást.
2011. jan. 24. 21:10
 18/22 Vilcsianyuja ***** válasza:
az én lányom 13 hónapos, és fél éves korában már javasolták a glutén bevezetését... szóval nem 2 hónapos "újhullám", bár biztosan nem is évtizedes hagyomány. és nem tudom, hogy lehet ilyeneket ideírni egy pár soros kérdés alapján, hogy hogyan lehet gyereket szülni a szülők házába... leírhattad volna egyszerűbben is a véleményedet úgy, hogy nem gázolsz végig a kérdezőn és az összes eddigi válaszadón, mert az nem gond, ha más a véleményed, de a stílusod...
2011. jan. 24. 21:11
 19/22 anonim ***** válasza:
Én kerek perec megmondtam, hogy az én gyerekem, azt csinálok amit én akarok, és úgy, ahogy én akarom. És ha nem akarnak konfliktust, innentől kezdve mindenki kíméljen az okos tanácsoktól. A nagyszülők dolga az unoka szeretgetése. Nem tanácsadás :-)
2011. jan. 24. 22:18
 20/22 anonim ***** válasza:

20.55 mi lenne ha a kérdésre válaszolnál? Komolyan már nem is szeretek feljönni az oldalra, hát még kérdést feltenni az ilyenek miatt.

Akár együtt laknak akár nem nincs joga beleszólni, maximum tanácsot adhat. Beszélj anyuddal, igaz így nagyon gáz hogy együtt laktok és összevesztek de majd megbékél. első voltam

2011. jan. 24. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!