Miért van manapság olyan sok "elmebeteg" szülő? (Főleg anya? )
Én elég rendes családból származom. Nem vagyunk túl jómódúak, de a szüleim mindent megettek értem. Rendesen neveltek, kapok és kaptam is tőlük szeretetet. Szal nekem ez teljesen idegen és mindig ledöbbenek mások viselkedésén.
Egy kedves ismerősöm, akivel nagyon jóban vagyok, neki elég rossz a kapcsolata az anyjával. Az anyja iszonyú hatalommániás és manipulálni akarja, ő meg menekülni akar ezelől. Hazugságokkal próbált védekezni, sikerült is egy ideig, de rossz vége lett és most haragszanak rá, mert kiderült. Viszont nem volt más választása.
Gyakorin is amikor belenéztem a családi kapcsolatokba, rengeteg olyan kérdést lehet látni, ahol a szülők, mintha nem lennének normálisak. Számomra elképesztő, hogy mik mennek egyes családokban. Szinte mintha gyilkolnák egymást és csak a saját akaratukat akarják érvényesíteni. Nem fogadják el a gyereket önálló lényként és ahelyett, hogy elbeszélgetnének vele a problémákról vagy átadnának nekik értékeket, csak rájuk erőltetik a saját gondolkodásukat, amit ha a gyerek nem fogad el, mindig balhé a vége. És főleg mintha az anyák lennének ilyenek. Több gyerekről is ezt hallottam. Felnőtt gyerekekről is. Az apa kb nem is törődik semmivel, csak dolgozik, az anya meg egész nap csinálja a cirkuszt és pusztítja a gyerekeket.
Én ezekről az esetekről eddig kb semmit sem tudtam. Most ébredtem rá, hogy ilyen is van. És nem tudom, hogy ennek mi az oka. Lehet valahogy segíteni ezen? Esetleg az ilyen sorsú barátaimon?
Mitől van ennyi megbolondult anya?
Nálunk apa amolyan 'nem törődöm' féle. Alkalmi munkái vannak, nem foglalkozik vele, hogy már 10 éve egy rossz albiban lakunk, semmi nem érdekli (ennek ellenére meg van mindenem, amire szükségem van). 18. szülinapomra tetkót akartam, nem mondott rá semmit, csak annyit, hogy 'ne legyen nagy'.
Anya az ellentéte. Rám telepszik, a szülinapomon, névnapomon kívül nem enged el 'bulizni', illetve az esti kimaradást sem engedi. 'Beleszól', hogy kikkel barátkozom, le kell adnom a drótot, hogy kivel, mikor, hová megyek, és meddig leszek, és még sorolhatnám...
18l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!