Hogyan utasítjuk vissza a nyerészkedő rokonokat?
Úgy egy évvel ezelőtt anyagilag sokkal előrébb jutottunk: én is, férjem is nagyon jó állást találtunk. Nagyobb lakásba költöztünk hitel nélkül, jobb életszínvonalon élünk.
Azóta a rokonok, sőt régi osztálytársak is eléggé ránk szálltak: fizessük ki a rezsitartozást mert kikapcsolják a gázt, küldjünk pénzt mert a gyereknek kell gyógyszer stb. Olyanok főleg, akikkel évekkel nem beszéltünk.
Főleg FB-on találtak meg minket, már töröltük magunkat emiatt.
Munkát már ajánlottunk, az bezzeg senkinek nem kell (messze van, rossz a munkaidő, utálni fogják mert protekciós, ciki bankban dolgozni....).
Már azon gondolkodok, hogy újra költözni kéne és telefonszámot cserélni.
Miért nem értik meg, hogy nem adunk pénzt?
Nálunk is ez van. Pénz kéne nekik, de a munka az büdös.
Pedig mi még csak nem is vagyunk gazdagok ( 250 jelenleg az összes bevételünk havonta, igaz én most gyesen vagyok), de mégis fejőstehénnek néznek minket.
Nálunk csak férjem rokonai csinálják ezt, nem válaszolunk emailekre és nem vesszük fel nekik a telefont. Jobb ötletünk nem volt.
kezem összetenném, ha lenne egy olyan rokonom, aki segít valami jó munkát találni, de pénzt sosem lenne arcom kunyizni.
ha kapsz egy kuncsorgó levelet, akkor küldj a válaszban pár állásajánlatot. ha ebből sem veszik a lapot, az az ő bajuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!