Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan utasítjuk vissza a...

Hogyan utasítjuk vissza a nyerészkedő rokonokat?

Figyelt kérdés

Úgy egy évvel ezelőtt anyagilag sokkal előrébb jutottunk: én is, férjem is nagyon jó állást találtunk. Nagyobb lakásba költöztünk hitel nélkül, jobb életszínvonalon élünk.

Azóta a rokonok, sőt régi osztálytársak is eléggé ránk szálltak: fizessük ki a rezsitartozást mert kikapcsolják a gázt, küldjünk pénzt mert a gyereknek kell gyógyszer stb. Olyanok főleg, akikkel évekkel nem beszéltünk.

Főleg FB-on találtak meg minket, már töröltük magunkat emiatt.

Munkát már ajánlottunk, az bezzeg senkinek nem kell (messze van, rossz a munkaidő, utálni fogják mert protekciós, ciki bankban dolgozni....).

Már azon gondolkodok, hogy újra költözni kéne és telefonszámot cserélni.

Miért nem értik meg, hogy nem adunk pénzt?

2012. szept. 25. 16:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne adjatok mert soha nem lesz elég főleg nem olyannak akinek csak akkor vagy a rokona ha pénz kell.
2012. szept. 25. 16:36
 12/23 anonim ***** válasza:
Adni semmiképp ne adj,mert tényleg vérszemet kapnak!Meg kell nekik mondani hogy azért mert jobban éltek,attól még nem vagytok multimilliomosok!Ezért Ti megdolgoztatok,nem pedig összekunyeráltátok...A munka meg büdös mi?!A pofám leszakad....kedves kérdező én szivesen elvállalom a nekik ajánlott munkát!Örülnék a helyükbe hogy dolgozhatnak...én lassan megbolondulok már itthon...:))
2012. szept. 25. 16:58
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem kell velük szóba állni. FB-n üzenet törlése olvasás nélkül. EGy idő után kapcsolni fognak.
2012. szept. 25. 17:08
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Szakítsatok meg minden kapcsolatot velük. Se neten, se telefonon (számcsere, ha indokolt), se személyesen (nem nyittok ajtót!) ne legyen alkalmuk elérni titetek. Anyóst meg ugassátok le, máskor ne kiáltsa világgá a helyzeteteket, mert az veszélyes lehet és nem csak ilyen undorító kéregető rokonok miatt, hanem akár betörőket is hozzátok vonzhatja. Legyen már esze!
2012. szept. 25. 17:09
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyszerre se adjatok, ez is humbug! Gondolom, a hülyeségre már elszórták a pénzt, épp csak a szükségesre nem telik, látszatból. Oldják meg, másnak is meg kell. Ha tényleg úgy állnának, hogy arra sem telik, akkor kapnának a munkalehetőségen, szóval ennyit erről.
2012. szept. 25. 17:11
 16/23 anonim ***** válasza:
Ne hogy adjatok! Először csak gyógyszerre utána meg villanyszámla, autó hitel etc. Ilyen az ember, szereti az ingyen pénzt.
2012. szept. 25. 18:57
 17/23 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van. Pénz kéne nekik, de a munka az büdös.

Pedig mi még csak nem is vagyunk gazdagok ( 250 jelenleg az összes bevételünk havonta, igaz én most gyesen vagyok), de mégis fejőstehénnek néznek minket.

Nálunk csak férjem rokonai csinálják ezt, nem válaszolunk emailekre és nem vesszük fel nekik a telefont. Jobb ötletünk nem volt.

2012. szept. 25. 19:10
 18/23 anonim ***** válasza:
73%
"Mond, hogy van hiteletek, arra megy el az összes pénzed..." Szerintem semmi közük hozzá, mire költötök! Én egyszerűen nem válaszolnék ilyen levelekre, főleg ha távoli évek óta nem látott ismerőstől jött.
2012. szept. 26. 07:34
 19/23 anonim ***** válasza:

kezem összetenném, ha lenne egy olyan rokonom, aki segít valami jó munkát találni, de pénzt sosem lenne arcom kunyizni.

ha kapsz egy kuncsorgó levelet, akkor küldj a válaszban pár állásajánlatot. ha ebből sem veszik a lapot, az az ő bajuk.

2012. szept. 26. 09:39
 20/23 anonim ***** válasza:
lehet, hogy fészbukkon kitennék valami jó kis állapotot, képet a piócákról. Vagy ott tudatnám mindenkivel, hogy nem vagytok bank. Nem szép dolog tudom, én magam nem is szoktam megosztani semmilyen fényképet, vagy állapotot magamról, csak vicces képeket, mert nem gondolom, hogy az életet ott kéne élni, viszont ha ilyen bunkó valaki, hát én is ott égetném. Viszont nem költöznék, számot esetleg cserélnék. És tényleg csak a legszűkebb körnek adnám meg. imádom az ilyen barátokat.
2012. szept. 26. 11:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!