Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan utasítjuk vissza a...

Hogyan utasítjuk vissza a nyerészkedő rokonokat?

Figyelt kérdés

Úgy egy évvel ezelőtt anyagilag sokkal előrébb jutottunk: én is, férjem is nagyon jó állást találtunk. Nagyobb lakásba költöztünk hitel nélkül, jobb életszínvonalon élünk.

Azóta a rokonok, sőt régi osztálytársak is eléggé ránk szálltak: fizessük ki a rezsitartozást mert kikapcsolják a gázt, küldjünk pénzt mert a gyereknek kell gyógyszer stb. Olyanok főleg, akikkel évekkel nem beszéltünk.

Főleg FB-on találtak meg minket, már töröltük magunkat emiatt.

Munkát már ajánlottunk, az bezzeg senkinek nem kell (messze van, rossz a munkaidő, utálni fogják mert protekciós, ciki bankban dolgozni....).

Már azon gondolkodok, hogy újra költözni kéne és telefonszámot cserélni.

Miért nem értik meg, hogy nem adunk pénzt?

2012. szept. 25. 16:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
80%
Mond meg, hogy neked sincs munka nélkül pénzed, ha nem tetszik a munka lehetőség akkor lehet csendben maradi. Vagy mond meg, hogy nem te vagy az állam, hogy segélyezd a semmitevésüket.
2012. szept. 25. 16:14
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a szemükben olyanok lettetek mint a lottómilliomosok..

Én ezek miatt az ismerősök rokonok miatt nem költöznék el, de telefonszámot cserélnék és csak szűk körnek adnám meg az újat!

Mióta ciki bankban dolgozni?

2012. szept. 25. 16:15
 3/23 anonim ***** válasza:
66%
Hát igen ez nehéz kérdés. Mondd meg nekik, hogy attól, hogy te jelenleg jól állsz anyagilag az nem azt jelenti, hogy két kézzel szórod az a pénzt mindenféle jött-mentnek. (Én szívesen rázok le mindenkit aki kunyerál, de ez az én részem) Lakcímet, telefonszámot ne hogy már ezek miatt változtass!!
2012. szept. 25. 16:16
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem konkrétan meg kell nekik mondani, hogy nektek sem a fán terem a pénz, és a biztonság kedvéért kell, spóroltok ínségesebb udőkre, mert tudjátok, hogy milyen nem ilyen színvonalon élni. Ha meg utána hisztiznek, akkor lehet azt mondani, hogy ééééérdekes, hogy a munka persze derogál nekik meg csak akkor jelentkeznek, ha kell a markukat tartani,. Akkor majd jól megsértődnek, fújnak rátok, és a sértettségükben majd nem fognak veletek többet találkozni... ők azt hiszik, ez nektek büntetés, de mennyit tévednek :D.
2012. szept. 25. 16:16
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Mond, hogy van hiteletek, arra megy el az összes pénzed, abból van a lakás, csak annyi marad, amivel a jelenlegi életszínvonalt tudjátok tartani. Ja meg cserélj telefonszámot nyugodtan, és ha kérdik miért, mond hogy átváltottál egy másik szolgáltatóra/csomagra, hogy spórolj:)
2012. szept. 25. 16:17
 6/23 anonim ***** válasza:
82%
akinek adtatok vissza kell kérni, emailba telefonon ugyanúgy közölni x-y dologra KELL a pénz. kicsit fura, hogy bujkálni kell és megtanulhatnátok nemet mondani. Persze ha gyógyszerre kell akkor jöjjenek a recepttel együtt kiváltjátok.
2012. szept. 25. 16:17
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Az milyen dolog már, mondd meg nekik, nem azért gürizel, hogy nekik fizess, meg hol voltak amikor még nem ment annyira a szekér?
2012. szept. 25. 16:21
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha kérnek, akkor egyszerűen elengeded a füled mellett, részvétteljesen sajnálkozol rajtuk egy sort, és sok szerencsét kívánsz a továbbiakhoz. Pont. Akinek van bőr a pofáján kunyerálni, az ennyit érdemel. Te sem a hátsód vakargatásával szerezted, és nem is azért dolgozol, hogy nekik jobb legyen. Soha nem kértem mástól, amim volt, azt osztottam be. Ha több, többet, ha kevesebb/semmi, akkor azt, vagy a tartalékhoz nyúltam. Az a baj, hogy ebben az országban már nagyon sokan rászoktak arra, hogy nem az öngondoskodás dívik, hanem feléljük, ami van, aztán tartják a markukat másnál, mert az "jár". Ne legyen lelkiismeret-furdalásod miattuk, és ne is Te költözz. Szégyelljék el magukat, hogy ezt megoldásnak tartják.
2012. szept. 25. 16:21
 9/23 A kérdező kommentje:

Falun nőttünk fel, sajnos anyósom és anyukám eldicsekedett a helyzetünkkel. Főleg rajtuk keresztül találnak meg minket és nekik panaszkodnak, nekik meg persze megesik rajtuk a szívük.

Egyébként gondolkodtunk rajta hogy adunk, de tartunk tőle hogy csak vérszemet kapnának.

2012. szept. 25. 16:28
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp ne adjatok, de esetleg ha banki dolgozó vagy, ajénld fel hogy szívesen segítesz a pénzügyekben ha nem értenek valamit.
2012. szept. 25. 16:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!