Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Babakocsit szoktak kölcsönbe...

Babakocsit szoktak kölcsönbe adni?

Figyelt kérdés

Egy hónapja született a kisfiam. A párom húga is gyereket tervez. 2 hete voltak meglátogatni és már most mondta hogy júj de szép a babakocsi, majd remélem félreteszitek nekem ezeket a dolgokat. És itt nem csak a babakocsira gondolt hanem minden másra is. Ruhák, stb.

Nos, tudom hogy nagyon korai még emiatt aggódni, de én nem szeretném neki oda adni a dolgainkat. Eleve mi is nagyon drágán vettük a babakocsit, sőt! Mi ajándékba kaptuk apukámtól. És hát mi is tervezünk még kis tesót, félre szeretném tenni. Plusz a ruhákat anyukámtól kaptuk és a mostohaanyukámtól. Nem adhatom tovább a húgaim ruháit. Nem is szeretném. Hogy lehet az ilyet finoman megmondani majd ha rákerül a sor?

2012. szept. 25. 11:45
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
92%

Igaza van az utolsónak ha nem telik babára akkor várjon míg lesz egy kis spórolt pénze és tud venni babakocsit.

Ruha kisebb dolgokat azért kölcsön adhatnál de babakocsit autós ülés azért nem pár forint.

2012. szept. 25. 16:02
 42/46 anonim ***** válasza:
92%
Ruhákat és a kisebb dolgokat kölcsönadnám, a babakocsit, légzésfigyelőt, stb. nem. Ha egy-egy ruhát kiszakít, leesz, az nem érdekelne, de az igen, ha a drágább dolgok náluk romlanának el. Nem lenne pofám kifizettetni velük, de az sem tetszene, hogy a következő babánál nekünk kéne megvenni újra, sok pénzért.
2012. szept. 25. 16:19
 43/46 anonim ***** válasza:
100%

A harmadik gyerek után mindent kölcsön, azaz tovább adtam, igaz nem terveztünk többet. Azt viszont én döntöttem el, kinek, mit adok tovább. A második után néhány dolgot kölcsön adtam, és "ciki" volt visszakérni, meg bepróbálkozott a szomszédasszonyom, hogy az nekik még kell.

Amíg nem zártátok le a babás korszakot, joggal tartasz meg mindent a tieidnek,főleg egy nem túl együttműködő sógornő esetén. Ha teljesen korrekt a rokoni viszony akár pár hónap különbséggel is járhatnak a babaruhák körbe. A mi kicsink is "kinőtte" a babakocsit egy évesen az unokatesójának, fölösleges lett volna drága pénzen fél évre újat venni a sógornőméknek. De ő tök normálisan állt hozzá, és ha lett volna negyedik, tutira visszakapom Tőle épen és tisztán.

Szerintem ez személy függő, a leírásod alapján én nem adnám oda az első gyerekem után a helyedben.

2012. szept. 25. 16:42
 44/46 anonim ***** válasza:
100%
Ez az igazság a nagy többség még a sajátját is szégyelli visszakérni. Ne adj babakocsit.
2012. szept. 25. 16:47
 45/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat/véleményeket!

Akkor ezek szerint elég annyit mondanom hogy nem, mert még nekünk is kell! :) Remélem megérti majd és nem jön azzal hogy de addig is adjam oda amíg nem jön a második.

Ma este lehet hogy előhozakodom a témával a páromnak. Kíváncsi vagyok ő mit mond. Ha az az álláspontja mint nekem, akkor végre megnyugszom. :)

2012. szept. 25. 22:46
 46/46 anonim válasza:
31%

Szia !

Hát először én is így voltam vele , de aztán rájöttem , hogyha én ilyen leszek vele és esetleg majd nekem kell segítség akkor én is számíthatók rá !Így szó nélkül utána oda adtam ( 200 ezer ft babakocsi , 150 ft vadonat új brendonod , Zarás babaruha , plussz mégegy csom ó minden ) És mikor jött 2 . baba akkor vissza adta , és vigyázott a cuccokra! Én a helyedbe kölcsön adnám és meg mondanám neki

hogyvigyázon rá , és ha jön a következő adja vissza .

2012. szept. 26. 17:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!