Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Babakocsit szoktak kölcsönbe...

Babakocsit szoktak kölcsönbe adni?

Figyelt kérdés

Egy hónapja született a kisfiam. A párom húga is gyereket tervez. 2 hete voltak meglátogatni és már most mondta hogy júj de szép a babakocsi, majd remélem félreteszitek nekem ezeket a dolgokat. És itt nem csak a babakocsira gondolt hanem minden másra is. Ruhák, stb.

Nos, tudom hogy nagyon korai még emiatt aggódni, de én nem szeretném neki oda adni a dolgainkat. Eleve mi is nagyon drágán vettük a babakocsit, sőt! Mi ajándékba kaptuk apukámtól. És hát mi is tervezünk még kis tesót, félre szeretném tenni. Plusz a ruhákat anyukámtól kaptuk és a mostohaanyukámtól. Nem adhatom tovább a húgaim ruháit. Nem is szeretném. Hogy lehet az ilyet finoman megmondani majd ha rákerül a sor?

2012. szept. 25. 11:45
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
13:53as: Nem az én húgomról van szó, hanem a párom húga aki kölcsönkérné a dolgokat. :)
2012. szept. 25. 14:10
 32/46 anonim ***** válasza:
1%

Nem irigy, hanem fosvény vagy.

Nekunk is mindent meg kellett venni. Mult héten voltak nálunk a tesomék és ok is szeretnének rovid idon belul babát. Megkérdezte, hogy nem adnám-e el a kocsit. En meg mondtam, hogy nem, de szívesen kolcson adom. Feltéve ha pont nem lesz akkor a 2. gyerkoc. Szívesen adok nekik mindent: jároka, ruha, kiságy stb. Késobb meglátod, hogy bizonyos ruhákat, dolgokat van, hogy csak párszor van a babán, mert kinovi. Egy másik baba nem tudja tonkretenni. Jol esik nekem is, amikor a másik tesoméktol kapunk kisruhákat.

20 hos kislány anyukája

2012. szept. 25. 14:16
 33/46 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki, hogy nem tudjátok odaadni, mert anyukád úgy vette, hogyha már nem kell, kéri vissza és elteszi a hugodnak. Viszont emeld ki, hogy amit tőletek kaptunk, azt természetesen mindent visszaadok (a 2 zsák szakadt ruha) és tényleg add is neki vissza.
2012. szept. 25. 14:36
 34/46 anonim ***** válasza:
71%
Nekem a férjem nővére mondogatja, hogy majd ha gyerekünk lesz, akkor az általa az ő gyerekének vett dolgok milyen jól fognak jönni nekünk pl. kiságy, ilyenek.. Én pedig úgy vagyok vele, hogy nem kell az ő használt cucca.. nem vagyunk rosszban, sőt.. de ez olyan adomány szagú, amit nem tudnék jó szájízzel elfogadni. Nyilván egy két ruha nem ez a kategória..
2012. szept. 25. 14:44
 35/46 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem sem vagy valami jószívű. Te mindent kaptál, de máson nem szívesen segítenél. Bár a válaszaid alapján csak neki nem adnád oda...

Én kölcsönadtam a babakocsimat, és minden mást a tesómnak. Úgy is, hogy mikor nálunk jött a 3. baba, nekem kellett új kiságyat venni, mert nem kértem volna vissza, míg használják, mert mi jobban állunk anyagilag.

Azért egy babakocsi ne menjen már tönkre attól, hogy tologatják benne a gyereket... Bennem ez fel sem merült soha. Már az 5. gyereket tologatjuk benne (felváltva hol én, hol a nővérem :) ) és semmi baja.

2012. szept. 25. 14:46
 36/46 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem is nyfgós és rosszindulatú vagy.

Én a szomszédomnak is odaadtam a babakocsit, igaz használtan vettük, de jóban vagyunk és nekik épp akkor jött a baba amikor kicsit meg voltak szorulva. Mindennel amivel segiteni tudok esegitek. Hidd el nem mennek tönkre a ruhák. Nekem van két gyerekem már majd visszaadja ha esetleg lesz harmadik.

Miért ne adnád oda? Lehet még fordított e hlyzet és kellhet neked is tőlük valami.

Ezek a babás cuccok amugy is körbejárnak, mert egyébként mit kezdesz vele.

Ami szívenek kedves egy két dolog azt tedd el de a többit add oda.

Én örültem hogy nem nekem kellett a tárolásukat megoldani hanem használják is.

Ne legyél ilyen irigy.

A párod tesója.

2012. szept. 25. 14:54
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

"Azért egy babakocsi ne menjen már tönkre attól, hogy tologatják benne a gyereket"

Felénk pl gyerekenként 1 babakocsi a fix,annyira rossz a járda,hogy a legstrapabiróbb kocsi kereke is szétmegy.

2012. szept. 25. 15:00
 38/46 anonim ***** válasza:
69%

nem tudom másnál hogy van,de a Mi családunkban(férjem és én oldalam)ez teljesen természetes..Én szültem először, mi vettünk sok mindent,ajándékba is kaptunk..Most férjem unokatesójáéknál lesz baba,mondtam,hogyha már tudják a nemét,nyugodtan válogathatnak a cuccok közül,amiket mi éppen nem használunk(drágább dolgok,pl. elektromos mellszívó,sterilizáló,babakocsi,stb.-re megmondtuk,h azokat kölcsön,mert mi is tervezünk még gyereket)

Nálunk is ez a családon belüli vándorlás van/lesz,szerintem...de én barátoknak is nagyon szívesen adok oda dolgokat...Tudom,h vigyáznak majd rá,és nyilván tőlük is jönnek vissza majd más dolgok..

szóval nekem a te hozzáállásod a fura,dehát ez van,nem vagyunk egyformák.

2012. szept. 25. 15:29
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

Irigyseg ide vagy oda, ha nem akarod ne add oda. Mivel jobb a pofatlansag az irigysegtol?

Elvileg az ember ugy vallal gyereket, hogy MINDENT meg tud neki adni. Nem elvarja, hogy mas odaadja.

Amiert en meg dolgozok es megveszek nem azert veszem, hogy mas is hasznalja. Amit meg kapok azt en kapom. Es lehet ez babaruha , babakocsi vagy barmi. Senki nem varhatja el, hogy oda adjam. Ha En oda akarom adni akk odaadom. De Senki Nem Varhatja el. Meg azt sem amit O adott nekem ajandekba.

2012. szept. 25. 15:38
 40/46 anonim ***** válasza:
100%

Amit a kérdező kapott,azt a szülei,nagyszülei Neki és az Ő babáinak ajándékozták,nem a másik rokongyereknek.

Termetse meg a feltételeket a gyereknek mindenki,utána szüljön.

2012. szept. 25. 15:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!