Babakocsit szoktak kölcsönbe adni?
Egy hónapja született a kisfiam. A párom húga is gyereket tervez. 2 hete voltak meglátogatni és már most mondta hogy júj de szép a babakocsi, majd remélem félreteszitek nekem ezeket a dolgokat. És itt nem csak a babakocsira gondolt hanem minden másra is. Ruhák, stb.
Nos, tudom hogy nagyon korai még emiatt aggódni, de én nem szeretném neki oda adni a dolgainkat. Eleve mi is nagyon drágán vettük a babakocsit, sőt! Mi ajándékba kaptuk apukámtól. És hát mi is tervezünk még kis tesót, félre szeretném tenni. Plusz a ruhákat anyukámtól kaptuk és a mostohaanyukámtól. Nem adhatom tovább a húgaim ruháit. Nem is szeretném. Hogy lehet az ilyet finoman megmondani majd ha rákerül a sor?
A mi családunkban szokás nagyobb dolgokat is.
A baráti körben pedig sokat cserélgetjük a babaruhákat.
A babakocsit apukám vette nekünk ajándékba. A ruhák egy részét és minden más dolgot amit kölcsönkérnének mi vettük.
Mellesleg tudom, csúnya dolog ezt mondani de a párom családja nekünk nem segített. Mindent az én szüleimtől és nagyszüleimtől kaptunk. Felsorolni se tudnám mennyi mindent segítettek. A húga és a családja ide hozott nekünk 2 zsák vateráról vásárolt babaruhát ami olyan szar állapotban volt hogy nem adom a fiamra. Idén mentek el nyaralni Egyiptomba, és nem két fillér volt az út. Nem értem hogy miért nekünk kéne kölcsönbe adnunk a dolgainkat???
Mindegy, nem is ez a kérdés, mert őszintén megmondom nem gondolom hogy kölcsön kéne adnom, magyarázkodni sem akarok. Irigy vagyok, lehet mondani, de ez van.
Akkor nem értem, miért írtad ki a kérdést? :-)
Magyarázkodni nem kell. Nem adod kölcsön, mert nem. Feltételezve persze, hogy párod is így gondolja.
Amit tőlük kaptatok azt rakd el, majd odaadjátok ha nekik megszületett a gyerek :-)
Teljesen egyetértek veled, kérdező.
8-as, ő saját családjától kapta a holmikat, nem a sógornőjétől.
Természetes, hogy az ember félti a szép, drága babaholmikat.
Főleg egy ilyen elvetemült haszonleső rokontól.
Ő ugyan mit adott a babádnak, milyen alapon várja el, hogy majd megkapja készen, amit ti összevásároltok, kaptok?
Nálunk is sok minden körbejárt, de soha senkinek nem jutott eszébe beszólni, és elkérni a másét.
De ezt időben beszéld meg a pároddal, mert a végén őt rászedik,mégiscsak a kicsi húga, adja oda... és közétek állnak, veszekedést provokálnak.
8-as vagyok: tudom, manapság ez nem divat, de ha összekötöm valakivel az életem (a közös gyerek eléggé ebbe a kategóriába esik) akkor már nincs "én családom" meg "ő családja".
De elfogadom, hogy ma már ez elég régimódi és ciki gondolkodásmód.
Én megértelek kérdező. Nálunk ugyanez van. Csak annyi különbséggel, hogy mi a párom testvérétől még egy használt rugit sem kaptunk ajándékba, mikor megszületett a gyerekünk. Azért ez vicc kategória. Tőlük nem is várok semmit. Viszont, ha gyerekük lesz, akkor elvárás, hogy mi segítsük őket. Én sem szívesen adnám oda a cuccainkat, egyrészt, mert nem érdemlik meg, mert sunyi, d.sznók. Másrészt a csajából nem sok jót nézek ki, mindent tönkretenne.
Irigységről annyit, hogy van egy unokatesóm, akinek van jó pár millió a bankszámláján, de gyereke nincs még. Van egy 4 éves keresztlánya, akinek tesóje tuti nem lesz. Azt a babakocsit kértem el tőle kölcsön, amit Ő vett a keresztlánzának, mert alig használták és tudtam, hogy már nem is fogják, csak áll és porosodik. Mit gondolsz odaadta? Nem! az volt a válasz, hogy az az Ő gyerekének van félretéve. Mintha nem tudtná megvenni a legújabb 300 ezres modellt. Persze, gyerek azóta sincsen... Én meg vettem egy használtat a vaterán, mégis boldogabb vagyok, mint Ő a millióival. Ez irigység. A Te érzésed nem az, mert én sem érzem magam irigy embernek, de a sógorommal és a nőjével kapcsolatba én is így érzek, mint Te.
Megmondanám, hogy lesz még gyerek, nem adod oda, de ráérsz még ezen agyalni. Ki tudja mikor lesz ott gyerek, és egyáltalán együtt maradnak-e.
18-as: bocs, nem értem a logikádat. A kérdező kap valamit ajándékba, amit nem akar továbbadni mert aki megkapja az tuti tönkreteszi.
A te rokonod nem adja oda azt, amiért megdolgozott, ezért ő egy gonosz, boldogtalan irigy ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!