Vita a férjemmel a "gyerek"nevelésben: mi legyen?
A fiunk idén érettségizik, katona szeretne lenni. Az apja és én is ügyvédek vagyunk. Sajnos az apja nem akarja, hogy katonának menjen, eddig is ellenezte. Hétvégén nagyon összevesztek ezen, végül a férjem azt mondta hogy csak akkor támogatja a továbbiakban, ha jogi egyetemre megy.
Én a fiam mellett állok ki, szerintem olyat kéne tanulnia ami érdekli.
Ami még a férjem érve, hogy jogászként tudnánk támogatni. De katonaként is, a bátyám a fél világot bejárta, jelenleg az USA-ban dolgozik a NATO tanácsadójaként.
A férjem azóta lehiggadt, de továbbra is tartja magát a véleményéhez. Már azt is mondta, hogy onnantól külön kasszán leszünk és majd én tartom el a gyereket.
Ti mit tennétek? Ugye jól teszem, hogy támogatom a fiam?
1. A fiatok nagykorú, azt csinál, amihez kedve van.
2. Ha a férjed nem ért ezzel egyet, akkor joga van arra, hogy ne támogassa. (Mellékesen éppen ez a pálya nekem is igen ellenszenves...)
3. Viszont olyat nem tehet - ezt jogászként tudnia kellene, "hogy onnantól külön kasszán leszünk és majd én tartom el a gyereket", mivel a házasság vagyonközösséget jelent.
Vagy ha netán van házassági szerzödés, akkor meg eleve ez a helyzet, akkor semm értelme ennek a kitételnek.
4. Én nem támogatnám a gyereket olyanban, amit a párom elitél. Nem kényszeriteném viszont olyan pályára sem - jog -, amihez nincs kedve.
5. Ha a gyerek mindenképpen ragaszkodik ehhez a pályához, akkor vagy elmegy szerzödéssel oda tanulni - akkor nem kell finanszirozni a szülöknek, viszont ö ida van kötve, vagy elmegy elöször pár évre valahol pénzt keresni és utána saját zsebböl fizeti
Természetes, hogy támogatod a fiadat..nekünk anyáknak ez a dolgunk..:)
Férjemnek is van jogi diplomája,szekrénybe porosodik..
Mindig is "paraszt" akart lenni..Elvégezte az agrár egyetemet is, és most éli világát...nézi, hogy nő a termés, mennyit tojtak a tyúkok.Kémleli az eget, eső kéne, stb.
Mindenki csinálja azt amit szeret...
Kár volt a jogi diplomába erőt, energiát pénzt pocsékolni..
Remélem segitettem...
Ezért nem vesznék össze a férjemmel. A gyerek meg még ilyen idösen sokszor meggondolja magát.
Én azt mondanám, hogy legalább egy évre menjen el katonának (nem tanulni, hanem ténylegesen azt a pályát kirpóbálni) és UTÁNA döntse el, hogy tényleg annyira tetszik-e neki. Ugyanis ilyen idösen a legtöbb gyerek el sem tudja képzeni, hogy ez mit jelent, azt hiszik, hogy ez valami romatikus dolog, ahol ö lesz a nagy hös.
Ha ez a próbaidö után még mindig van kedve, akkor újra felhoznám a témát, és akkor megbeszélnénk, hogy mi legyen.
jézusom azt hittem ilyen csak a filmekben van.... szóval a férjed szeretne teljes körúleg, önhatalmúlag rendelkezni egy másik ember sorsáról és jövőjéről? olyasmit kényszerit a saját gyerekére (akit elvileg szeret??) hogy ne a saját céljaiért és boldogságáért küzdjön hanem az apja álmaiért???
őszintén milyen ember az ilyen, bizom benne hogy csak nagyon nagyon szűklátókörű de nem gonosz...
nem is értem soha a büdös áéetben nem lesz jogom beleszolni hogy a gyermekem mi lesz ha felnő...ha akar krokodilvadász lesz vagy űrhajós vagy kukás nekem mindegy. nem az én életem... sokan mondják hogy gyerek javát akarják..de honnan tudhatnánk, mi a "java" a gyermek tudja a legjobban, a szíve súgja meg,
egybként megmondhatod a gyerkőcnek hogy ha nagykorú úgyis azt csinál, amit akar... jogilag is... ennyi.
a férjednek nyugodtan mutasd meg ezt a topikot!!!!!
lehet hogy őt az apja kényszeritette ügyvédnek és utálja mint a sz*rt már bocsánat :D ás ezért büntetni akar valakit, a gyerekét, ahogy annak idején őt is büntette az apja...
de a topikot mndenképp mutasd meg neki... hogy megérse hogy nincs joga beleszolni egy másik életébe, akkor sem, ha a gyereke az.
a gyerek azért van hogy támogassuk és bíztassuk nem azért hogy az elcseszett vágyainkat ráerőltessük...
30N
Nos hasonló gondolat van nekem is eszemben.
Valóban a gyermek még meggondolhatja magát, és az is, hogy az Ő jövője, azt kell tennie amihez van gyakorlatilag jó képessége, és szereti is.
Ha kényszerből kell dolgozni az a munka sosem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!